Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
макс1962:
atos и juliang, с цялото ми уважение, упорито не искате да разберете. Ако това ви успокоява, не сте само вие. Всичко, което съм писал досега, включително и леките шеги и закачки, са 100% истина и нещо в което съм абсолютно сигурен. Защо? Ами защото го виждам че е така. Физика, механика, формули........изобщо не ме интересуват.
atos, писах някъде назад, идеалният ъгъл на кардана е 90 градуса, хоризонтално, успоредно на земята. Тогава рамото от 60 см ще си е 60 см. Сега ъгълът до някаква степен го неутрализира. Но това е ограничено от карето на кардана. Когато го правих.....пуснах кардана да падне докато опре карето, върнах (вдигнах) малко и там където дойде направих релсата от твърд пластмасов маркуч. Когато видях че е ОК, поръчах релсата със съответния диаметър.
Елипса няма да реши, а ще влоши нещата. Топузът трябва да изостава плавно, в зависимост от товара. Като се натовари повече, топузът изостава, като изостава си увеличава рамото, като си увеличи рамото си увеличава и силата с която завърта кардана.
juliang, ако карданът е вертикален ще имаме 0 см по 60 кг. Ти кажи за какво служи това.
Към 100 пъти го пиша вече - елмоторът и всички колелета горе НЕ ВКАРВАТ никаква енергия в системата. Служат само да я лъжат. Черната работа се върши от рамото и топуза. Те определят въртенето на барабана долу през или чрез кардана.
GreenHulk:
Аз чакам ново видео 8).
Успех!
juliang:
--- Цитат на: макс1962 в Юли 23, 2015, 09:04:49 pm ---... Топузът трябва да изостава плавно, в зависимост от товара. Като се натовари повече, топузът изостава, като изостава си увеличава рамото, като си увеличи рамото си увеличава и силата с която завърта кардана.
...
Към 100 пъти го пиша вече - елмоторът и всички колелета горе НЕ ВКАРВАТ никаква енергия в системата. Служат само да я лъжат. Черната работа се върши от рамото и топуза. Те определят въртенето на барабана долу през или чрез кардана.
--- Край на цитат ---
1. Топузът не само изостава, а и се повдига леко. Колкото по-голяма е наклона на оста, толкова повече повдигането е повече спрямо изоставането. Именно повдигането кара топуза да увеличи скоростта си, за да догони оста - той иска да е в най-ниската позиция, точно под оста. Кажи ми откъде идва енергията топуза да се повдига?
Представи си 2 опитни постановки:
1. Вместо кардан оста да е просто една крива тръба. Така тежестта няма да може да изостава или изпреварва оста. Какво се случва като я въртиш? Има ли прираст на енергия?
2. Оста си има кардан, но не обикаля горе по обръча. Застопорил си я горе към обръча да не може да ходи напред-назад. Стои си наклонена, но на едно място спрямо окръжността горе, а ти само клатиш топуза насам-натам. Какво се случва? Има ли прираст на енергия?
Това което ти правиш е сбор от двете неща. Двете се случват едновременно.
Представи си трети вариант: крива ос без кардан (като пример 1), и тежест чието рамо е заварено към оста така, че да не е точно отдолу, а е малко "изостанала". И тя ще си стои постоянно изостанала, защото няма как да завърти оста така, че да застане отдолу. По твоята логика тази конструкция постоянно ще ускорява... дори няма да й е нужен мотор отгоре...
макс1962:
GreenHulk, не се бъзикай с чичо Макс. ;D
juliang, на 200 грама уиски и половин кило мешана салата съм. Надали ще мога да си представя каквото и да било. :-[
Laic:
--- Цитат на: Радико в Юли 23, 2015, 05:30:23 pm ---
Лоста е като "Рубик-кубче" от едната страна редиш, от другата разваляш. В случая печелиш от по малко необходима сила, но губиш от необходимото по голямо разстояние "или време" се е тая
--- Край на цитат ---
По принцип си прав, но само по принцип.... Под лост имах предвид НЕ този от рода на "правата лопата" - забиваш, натискаш дръжката и малко сила, но малко разстояние ...
Като написах лост, имах предвид рамото на горния елемент ( аз си го кръстих № 1) - този който клати системата. Този лост не прави нещо друго освен да промени наклона на оста на въртене на "малката" тежест - той не променя "необходимо разстояние" или "скорост". Именно в това се състои МАГИЯТА - в промяна наклона оста на въртене, респективно, в поддържане на системата в неравновесно състояние.
И като се каза "права лопата"..., Атос Моля те, не с лошо..
Не се заблуждавай, че тези демонстриращи мисленето на "ПЛ", не знаят, че всички - и законите изграждащи правната ни система, и човешките, и приридните закони са формулирани от хора, същите като тези, които преди много време (преди Нютон, Херц, Едисон и другите) са формулирали закона гласящ, че земята е плоска, че всичко се върти около нея и тя е центъра на вселената. Тези съфорумци са чували и за Тесла, и за това, че е оспорил Анщаин и за много други неща, но им е изгодно да се правят на "ПЛ". Само наблюдавай и ще разбереш ....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия