Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (10/123) > >>

Радико:

--- Цитат ---Тук грешиш малко! При сериозни обороти, просто ще се "стопи" гравитационната компонента и излизаш от принципа-няма да работи, споменах ти го по-горе, не си го забелязал!
Баластът трябва да е възможно най-долу, за да се ползва по-голямо рамо на лоста (лост от втори род) и по-малко усилие за задвижването.
--- Край на цитат ---
Обръщам внимание и на двамата колеги. Реално спорите по въпроса кое е повече 2+5 или 5+2 ?!
Когато лостът е с по-голямо рамо,  имаш по-малка сила, но по-голям ход и обратното, но както и да ги разместваш числото след знака "=" не се променя.  Това, разбира се, важи за цялата  тази тема, понеже началото и е поставено в различна година от тази на Чоби, не може да се конкурират за номинация:
http://mazeto.net/index.php?topic=8916.msg68177;topicseen#msg68177

Аtos:
Радико, и ти не вникваш ми се струва..
Първо - ние не спорим, спор няма! Обсъждането защо се отъждествява със спор от по-голямата част съфорумци...не ми е ясно?
Второ-за какви номинации говориш, такъв въпрос изобщо не предстои?
И последно - дискусията не е за сбор...2:5 не е равно на 5:2, не интерпретирай както ти падне:)
Именно, че по-малкия ход на наклон може да се компенсира с по-дълго рамо или повече тежест (по-малко усилие горе) за нужната ъглова скорост и сила (долу), породена от тежест и въртене.
Номерът е в ЕДНАКВИТЕ ОБОРОТИ, защото валът е твърда връзка.

И...мисля, че този ти пост не е много уместен - измества фокуса от идеята и няма общо с концепцията.

Макс, хрумна  ми много добра идея за подобрение на ефекта, ако те интересува - пиши ми на лични!

макс1962:
atos, ако тежестта е долу за какво рамо говорим? Нали ще опре в пода! Колкото е по-нагоре, толкова по-голям може да е наклонът. Оптималното къде е, никаква идея. Поне аз не мога да го изчисля, ще го търся опитно.
 Никога не съм писал на лични, не знам как става. Ще поразгледам, но ако не намеря къде да прочета?

Аtos:
Би ли работила подобна установка, да помогнем с идеи на Макс, че се е запалил яко и вече заварява:)

miromad:
@макс1962
Макс, защо не погледнеш и моята идея - http://mazeto.net/index.php?topic=4822.msg66993#msg66993
Може пък да се окаже работеща  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия