ELPUNTO, благодарим за споделената информация:)
Оформя ти се нещо като дневник - бюлетин...който ще е много полезен за всеки, решил да последва твоя пример!
За ФВ панелите си писал и показал достатъчно, може ли да дадеш данни и за буфера на солара?
Имам в предвид - започни оттам - що е то буфер, за какво се използва, какво точно представлява и как се свързва...такива работи. Ти си човек с опит в тези неща, но има хора незапознати и е малко трудно за схващане, когато работиш с готови, крайни термини
И още - съгласен ли си да ти обединя двете теми, за да е по-синтезирана информацията?
atos описах подробно работата на Солара и ФВ на 13 и 14 февруари, защото това бяха два слънчеви зимни дни в които двете системи работиха с пълна мощност.
Не се случва често това през зимата
Мисля , че няма нужда да давам ежедневен бюлетин за Солара и ФВ, а само когато има
нещо по забележително.Иначе, аз давам периодично бюлетин за работата на Солара, а в началото на всяка нова година пускам обобщени данни за предходната година.
15 февруари е повторение на 13 и 14.Температурата вън бе - 8* C сутринта.Включих Солара и ФВ в 08:00 ч. и до 18:00 ч те отопляваха жилището
free.
Когато спрях Солара, в буфера имаше 38* C, т.е. резерв от 3* C неизразходвана топлина.
Относно БУФЕРНИЯ СЪД, ОК ще дам подробно описание и снимков материал в темата
Слънчево парно. Ако нещо пропусна или е неясно, на разположение съм, ще повтарям докато и на мен ми се изясни
atos в пост #153 тема
Слънчево парно направих запитване дали да отворя тема
Домашна електроцентрала atos в пост #154 твоят отговор бе :
Ами, ELPUNTO, отвори я тая тема, бре:)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ще се радваме да споделяш опита си!Мисля, че е по - добре да останат две отделни теми :
Слънчево парно в нея тема ще описвам работата на топлинните колектори,
които нагряват течност и произвеждат топлина.
Домашна електроцентрала тук ще давам описание на ФВ колектори, които
произвеждат ел. енергия.ФВ централа е само на 3 месеца, към нея трябва да се
добавят инвертор, акумулатори, система за размразяване, система за охлаждане,
LED осветление, система за зареждане на електромобил, електролизер, компресор и т.н. и т.н.
Да даде Господ живот и здраве . . .
Ако двете теми се обединят ще стане объркване, читателите трудно ще се ориентират и ще
смесват двете системи Соларът и ФВ.Така поне аз мисля с днешна дата . . .
Ок, така да си останат, темата е твоя - дал съм ти ти да преценяваш!/А/