ELPUNTO Следя темата с интерес но като "кибик" едно нещо не ми се вързва, а именно каква защита си предвидил срещу градушка, сняг, прах евентуално и др. подобни тъпотии. Сезона на градушките наближава, какво мислиш по въпроса? Вложил си много средства за изграждането на системата добре, как ще я защитиш? Питането ми не е заяждане, а загриженост и тема за размисъл.
Радвам се от сърце за постигнатото до момента и се питам мислил ли си по въпроса за защита.
Атанасов_Хасково
Ida_has въпросите ти са логични и естествени.Не ги приемам като заяждане, напротив
благодарен съм ти за съпричастието и загрижеността.
Ida_has моята ДеЦ е само на 4 месеца, твърде кратък срок за да мога да предвидя и реша всички проблеми от всякакво естество.За съжаление фирмите и специалистите които
претендират, че са експерти в тази област, не са ми предложили до сега решение на нито
един от проблемите за които говориш.
Налага ми се да викам на помощ НЕВОЛЯТА и да запретвам ръкави . . .
Например, как да предвидя че плъх ще прегризе кабелите в комина ?
Слава Богу, вчера 01 март успях да възстановя прекъснатите кабели, поставих два вида отрова примесена с брашно в комина и мазето и запуших розетката. Дано това да реши
въпроса, надявам се плъховете да ядат отровата, а не кабелите.
Относно снега, тази зима ДВА пъти лазих по заснежения покрив и чегъртах замръзналия сняг от ФВ.Като си спомня . . . настръхвам и се заскрежавам . . .
Явно трябва да се поставя система за размразяване.Мисля, че нагревателите за подово
отопление са приемливо решение и като цена и като изпълнение.Но това го оставям за
следващата зима.
Наближава пролетта, после лятото
вероятно ще възникне проблем с охлаждането.
Мисля, че система за охлаждане, подобна на капковото напояване, ще свърши работа.
Когато е най-горещо по пладне, водата ще се стича по керемидите, ще се изпарява и
така ще охлажда колекторите.
Градушката?
Нямам решение с днешна дата
Приемам всякакви ИЗПИТАНИ решения или
ЗАВЪРШЕНИ такива.Разбира се, че и аз мисля по въпроса, но за сега съм на кота "0" . . .