Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (89/211) > >>

sasma:
Може ли малко информация какви настройки да задам на Диспечера или нищо да не бутам?

krasias:
Sasma, трябва да зададеш настройки на диспечера, реда на използване на наличните енергийни източници, първо задаваш ФВ панели след това акумулатори и накрая от мрежата, също имаш настройки на рестартиране, аларми и дали да превключва към мрежата. Заедно с диспечера трябва да са ти дали един диск на него има програма която да качиш на компютър, имаш и кабел за връзка с компютъра. Свързваш диспечера с компютъра и стартираш програмата тя сама намира диспечера и ти показва състоянието му, през тази програма можеш по лесно да направиш настройките. Може да направиш настройките и от дисплея на диспечера но е по трудно.

krasias:
Velko, твоята Дец за момента е много добра, 1kW е мощност която ще се справя с повечето от твоите консуматори. Не знам защо толкова бързаш да сменяваш системата все пак всичко опира до пари, четири добри акумулатора за система на 48 вота струват минимум 2000 лева. Ако искаш още да подобриш твоята Дец можеш да добавиш още два панела и още акумулатори. От моите лични наблюдения 1,5kW Дец е един оптимален вариант.

velko:
Krasias,реших да мина на 48 v.поради това,че така или иначе ще трябват още 2 акумулатора за да е по добра Дец.по добре да мисля е 4 бр.акумулатори на 48v.от колкото на 24v.
А от enerjy flow ми замениха 24 VDC.PWM.за 48VDC.MPPT.като доплатих минимално защото чистят
 модел диспечери..
Ще пиша отзиви ...Поздрави.  8)

sasma:

--- Цитат на: krasias в Ноември 22, 2016, 08:53:25 pm ---Sasma, трябва да зададеш настройки на диспечера, реда на използване на наличните енергийни източници, първо задаваш ФВ панели след това акумулатори и накрая от мрежата, също имаш настройки на рестартиране, аларми и дали да превключва към мрежата. Заедно с диспечера трябва да са ти дали един диск на него има програма която да качиш на компютър, имаш и кабел за връзка с компютъра. Свързваш диспечера с компютъра и стартираш програмата тя сама намира диспечера и ти показва състоянието му, през тази програма можеш по лесно да направиш настройките. Може да направиш настройките и от дисплея на диспечера но е по трудно.

--- Край на цитат ---

Аз свързах Диспечера към лаптопа но точно какво да променя не ми е ясно точно, ако може една снимка на страницата с настройките за да ми се изясни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия