Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
valex:
Закон за енергетиката http://lex.bg/laws/ldoc/2135475623
По-точно глава 4.
ELPUNTO:
krasias една мини ВЕЦ 30 kW комбинирана с ДФвЕЦ е перфектно решение, това е моята мечта . . . :)
Но аз не знам в БГ да има монтирани и действащи такива мини ВЕЦ.
Ако ти знаеш къде има такава ВЕЦ, кажи, много бих искал да видя как изглежда :o
Изобщо в БГ този вид ВЕИ т.е. мини и микро ВЕЦ като че ли не се използва,
въпреки, че имаме много реки с голям, но неизползван потенциа.
Так, че за бъдещите локални мрежи от ДФвЕЦ, може би ще е по добре да се използва дизел агрегат
или газ - генератор като постоянен източник, към който да се свържат ДФвЕЦ.
ppipilica:
Като идея е добра но като изпълнение е невъзможно да се направи домашна мини ВЕЦ, само сметни колко вода ще ти трябвада произведеш 1 киловат ток, умножи по излишните киловати и още един път умножи по дните с излишен ток. Ма то не е само водата то ще трябват помпи, турбини, резервоари и не на последно място разправия с местните власти.
Според мен най-ефикасно е ако загряваш някакво вещество, ся не помня но четох някъде че готварската сол има голям коефициент и някъде в щатите имало соларна централа за ток, през деня голям рефлектор топли резервоар със сол и я разтопява, не е много само 800 градуса, а през нощта солта топли вода и прави ток. Та ако направиш един резервоар сол перфектно изолиран и го топлиш с излишния ток за зимата ще имаш доста топлина за отопление, бе всичко е в сметките, вземи лист и молив и попиши малко. И си избирай такива варианти дето мое да станат в домашна обстановка.
Аtos:
ppipilica, айде да помогнеш малко в тия "сметки" ;D
Ако има резон в идеята, няколко френелови лещи и един танк със сол биха вършили добра работа?
ppipilica:
Офф ти па намери с какво да помагам, много съм зле със сметките, ще се пробвам да намеря линка дето го четох.
Живота ме е научил да различавам реалните неща от тия дето са в мечтите или много ни се иска ма няма как да се получат.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия