epwpixieq-1 водя статистика за произведената/използвана топлинна енергия от Солара от 2010 г.
Знам точно, (не приблизително) всеки ден колко топлинна енергия е произведена и колко е оползотворена от домакинството.
Данните са много, те не са тайна, няма какво да крия.Няколко пъти правих запитване във ФОРУМА, дали има интерес към тази
статистика, интересът бе . . . . НУЛЕВ. Никой не се интересува от статистиката ми.
epwpixieq-1 аз ще публикувам данните, въпросът е "Каква е целта?Какво ще докажеш?"
Често пъти разни хора ми искат подробна техн. информация за моите слънчеви системи. Аз им пращам описание, схеми, данни и
. . . . НИЩО, в отговор няма дори едно
благодаря.
За ДЕлЦ статистиката ми е епизодична, нямам пълна статистика както за Слънчевото парно.
За пример мога да дам статистика за 2021 г. месец за месец.
СТАТИСТИКА Слънчево парно
2021 г.
януари произведена топлинна енергия . . . . . . . . 35 кВт/ч 100% за отопление
февруари произведена топлинна енергия . . . . . . . .205 кВт/ч 100% за отопление
март произведена топлинна енергия . . . . . . . .254 кВт/ч 100% за отопление
април произведена топлинна енергия . . . . . . . .242 кВт/ч 100% за отопление
май произведена топлинна енергия . . . . . . . .232 кВт/ч 157кВт/ч за отопление,75 кВт/ч за БГВ,разсеяна около 85 кВт/ч
юни произведена топлинна енергия . . . . . . . .240 кВт/ч 200кВт/ч БГВ, 40 кВт/ч теч, разсеяна около 160 кВт/ч
юли произведена топлинна енергия . . . . . . . .363 кВт/ч 200кВт/ч БГв, 163кВт/ч теч, разсеяна около 200 кВт/ч
август произведена топлинна енергия . . . . . . . .171 кВт/ч 171кВт/ч БГВ, ???кВт/ч теч, разсеяна
?
кВт/ч
септември произведена топлинна енергия . . . . . . . .237 кВт/ч 75кВт/ч БГВ, 162 кВт/ч отопление, около 50 Квт/ч теч
октомври произведена топлинна енергия . . . . . . . .185 кВт/ч 100% за отопление, около 50 Квт/ч теч
ноември произведена топлинна енергия . . . . . . . . 80 кВт/ч 100% за отопление, около 50 Квт/ч теч
декември произведена топлинна енергия . . . . . . . . 3 кВт/ч 100% за отопление, около 50 Квт/ч теч
общо произведена и оползотворена топлинна енергия 2 247 кВт/ч
epwpixieq-1 ти сам можеш да пресметнеш топлинната енергия.Системата за Мониторинг & Контрол изпраща данни за
работата на Солара в сайта
ThingSpeak.comКато влезеш в сайта в раздел
Cannals в полето
search by tags се пише
Solar-Gas Heatingв полето
search by user ID се пише
punto100влизаш в страницата Solar - Gas Heating near Sofia
излизат 6 графики на температурите на Солара в реално време
Пояснение на графиките :
графика 1 TRoom . . . . . . температурата на стая с южно изложение
графика 2 TOut . . . . . . . . външната температура около къщата
графика 3 TBuff . . . . . . . . температурата на водата в буферния съд
графика 4 TSol . . . . . . . . .температурата на течността в колекторите
графика 5 TLine . . . . . . . . температурата на щранга за отработената "студената" вода
в кръга на радиаторите
Ако има въпроси аз съм на разположение.
Поздрави от Банкя