Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (166/211) > >>

dmitarp:
Пикси защо само спамиш темата, всеки разбра идеята ти, какво се повтаряш десет пъти. Темата е за соларна централа на ток за домашно ползване, като си против идеята няма нужда да я коментираш.

EDM electronics:
Ми тя темата е Домашна електроцентрала. Става въпрос за ток от слънцето. Това, че не е по-ефективна от соларните панели, които директно нагряват течност е пределно ясно. Ако ще топлим вода е по-добре втория вариант, а не фотоволтаик.

Иначе волтовите панели са много малко ефективни по отношение на инвестицията, но все пак имат ефект, иначе нямаше да има ВЕИ-та. Долу-горе една такава инвестиция се избива за 7-8 г. и то относително казано, без да се има предвид инфлационния индекс. Но за да си заслужава труда и занятието с 2-3 кв. мисля, не си струва човек да си губи времето. Ако е за хобито е винаги оправдано, защото хобито не носи приходи, то е разход.  :)

krasias:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 06, 2022, 12:11:41 pm ---krasias, аз няма да ги продавам направо ще ги подарявам  :), даже вече имам познат на който ше ги дам. Човека е ентусиаст но не ги разбира нещата (просто няма основа за да ги разбира), та като му ги подаря, едно ще го зарадвам и друго, след време когато му направя анализ на системата ще му покажа, за да разбере, коко труд е хвърлил ( даже и без да купува панелите ) за събиране на минимално количество енергия. И че за същия този труд, при друг (солар-термален) дизайн, е могъл да събере 4-5х повече енргия.

--- Край на цитат ---
Е защо ще ги подаряваш на човек който нищо не разбира, това си е живо разхищение, подари ми ги на мен аз имам много опит и много добри идей които ще донесат повече ефективност а и ще ти съобщавам за джаулите. Сериозно кажи за каква мощност става въпрос имам интерес.

valex:
Най-добре е да се прехвърлят споровете в тема "ЗА и ПРОТИВ фотоволтаици"  и да се разчисти темата на ELPUNTO.

Михаил Кузмов:
https://press.siemens.com/bg/bg/pressrelease/siemens-sche-izgradi-golyam-zavod-za-proizvodstvo-na-vodorod-v-yuzhna-germaniya

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия