Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (189/211) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: Радико в Юни 02, 2022, 09:16:59 am ---Краси забелязвам, че в по горните си публикации прокламираш идеите на аскетизма, едва ли не като универсално решение на всички световни проблеми.

Тази лъжа е като лъжица говна в кацата мед.

А пък налагането на други хора на такова поведение да ти обяснявам ли до какво води???
Най свежият пример е ислямска държава.

--- Край на цитат ---

Всеки вижда света такъв от изгледа на собствената си камбанария. Той krasias на 2/3 е аскет, защото работи на язовира и прекарва 2/3 от времето си там, вероятно и медитира  ;), а там е тихо, спокойно, няма хора, може да разговаря с делфините.  :D

Юли обаче или както го наричат още пичоуларски Джул  :D, той не харесва аскетизма и си пада по порока и градския - лъскавия, недостъпния за простолюдието, селячеството и провинциализма "начин на живот"  :D, кара дърти БМВ-та и винаги го съпътства сп. Плейбой, като буржуазен аксесоар - накъде без сп. Плейбой... :D

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 02, 2022, 09:43:01 am ---Юли обаче или както го наричат още пичоуларски Джул  :D, той не харесва аскетизма и си пада по порока и градския - лъскавия, недостъпния за простолюдието, селячеството и провинциализма "начин на живот"  :D, кара дърти БМВ-та и винаги го съпътства сп. Плейбой, като буржуазен аксесоар - накъде без сп. Плейбой... :D

--- Край на цитат ---

Радвам се че във всеки товй пост през последната седмица акцентираш на това, че забелязваш и оценяваш начина ми на живот. Явно сън не те хваща... Не се отчайвай - млад си още, ако се трудиш достатъчно и ти ще можеш да си го позволиш някой ден.

krasias:

--- Цитат на: Радико в Юни 02, 2022, 09:16:59 am ---Краси забелязвам, че в по горните си публикации прокламираш идеите на аскетизма, едва ли не като универсално решение на всички световни проблеми.
Това обаче е средство подходящо само за постигане на целите на отделни личности. Когато човек се отдаде на аскетизъм или ди наложи някаква друга по лека възбрана примерно да се лиши от месо или от алкохол. Когато този човек съзнателно прави тази саможертва. Този човек може да постигне някой високи цели в личен аспект. Да но само когато съзнателно прави саможертва.
Когато в цялото нещо е включена презумпцията, че той не се отказва от нещо добро заради идеята си а се предпазва от нещо лошо спазвайки тоя обет. Тази лъжа е като лъжица говна в кацата мед. Прецаква всичко разбираш ли.  А пък налагането на други хора на такова поведение да ти обяснявам ли до какво води???
Най свежият пример е ислямска държава.

--- Край на цитат ---
Радико, никъде не съм прокламирал идейте на аскетизма просто го споменах като дума в съвсем друг контекст. Аз никога не си налагам възбрани нито налагам на другите. Не правя саможертви, нито пък се отказвам от нещо си заради разни идей, въобще не ме познаваш а си правиш някакви свободни съчинения от неща които въобще не ме засягат.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: krasias в Юни 01, 2022, 10:20:15 pm ---Пикси пак не си разбрал, това дали си мноооого културен няма особено значение, най важното е да не лъжеш хората. Но когато човек сам е заблуден той прави точно това.Пикси аз нямам уреди за мерене на СО2 и не съм мерил, не се занимавам с това. На уикипедия и учените пък хич не вярвам по тоя въпрос.

--- Край на цитат ---
Ех krasias, на "уикипедия и учените" не трябва да се вярва, преди време бях такъв "учен" самия аз, но трябва да се чете мискли и анализира. А по отношение на СО2, не ви трябва уред или някакви силни научни познания, трябва ви просто заинтересуваност, желание да разберете същността на проблемите, и до някаква степен владеена на Англииски ( поне на такъв език е агрегирана най-много, и сравнително досъпна информация ). Ето ви един източник (а има доста такива), понеже е ясно че не сте запознат:
https://joyce-farms.com/blogs/news/how-tilling-is-killing-the-atmosphere

--- Цитат на: krasias в Юни 01, 2022, 10:20:15 pm ---Но пък тука е форум за свободна енергия а не за мерене на СО2, та тука търсим чисти източници на енергия за човечеството и това е нашия принос.

--- Край на цитат ---
Така си мислите  ;D, търсите тези "чисти" източници, забележете на електричество (енергиен флукс), а не на енергия (но явно вие не правите разлика), в магазина да ги купите (или някой да ви ги подари) и да си ги накачите и да си "мислите" че правите нещо. Но без разбиране, на основните енергиини зависимости и концентрация на енергията произлизаща от различните източници, вие се самозаблуждавате и живеете в някакъя имагинарен свят. Източниците на чиста енергия (забележете не електричество) са навсякъде около нас във форма на слънчева и подземна топлина (светлинния спектър, това което виждате е много малка част от тази енергия). Огромния въпрос, за слънчевата топлина е, обаче как да я пренесем от лятото когато ги има в изобилие през зимата. А трансформацията на тази енергия в енергиен флух (електричество) удобено за лесна и чиста консумация (както juliang се изразява) е съвсем друг проблем.

juliang:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юни 02, 2022, 12:03:33 pm ---Ех krasias, на "уикипедия и учените" не трябва да се вярва, преди време бях такъв "учен" самия аз, но трябва да се чете мискли и анализира. А по отношение на СО2, не ви трябва уред или някакви силни научни познания, трябва ви просто заинтересуваност, желание да разберете същността на проблемите, и до някаква степен владеена на Англииски ( поне на такъв език е агрегирана най-много, и сравнително досъпна информация ). Ето ви един източник (а има доста такива), понеже е ясно че не сте запознат:
https://joyce-farms.com/blogs/news/how-tilling-is-killing-the-atmosphere

--- Край на цитат ---
Акои не вярваме на учените, тогава защо изобщо се притесняваме? Единствено те твърдят някакви "глупости" че Земята се затопляла, че се увеличавало СО2-то... :) Аз лично не усещам нищо.

И за СО2-то... тук вече учените наистина имат вина. За да могат да се съпоставят данни, на всички парникови газове е изчислен коефициент на "парниковост" и е приравнен към СО2. Така че когато прочетете че даден автомобил или изобщо машина изхвърля примерно 150 грама СО2 на километър или на час, това не означава че тя е изхвърлила именно СО2 и именно в това количество. Примерно ако изпускате метан, то неговия коефициент е 23, за N2О пък е 296. Тоест ако вашето съоръжение изпуска един грам двуазотен оксид, то се приравнява към устройство, изпускащо почти 300 грама СО2 за същото време или разстояние.
Затова измерването само на един компонент от отпадния газ не дава голяма яснота относно влиянието на инсталацията върху околната среда като цяло.

Ей тук: https://www.me.government.bg/bg/files/download?hash=f7b39fd6e1acc0b25f2eb71df1fa28eda2bc953c  към края има едно приложение 7, което дава приблизителна представа за "парниковост" на различни горива и материали. За единица енергия въглищата дават около ДВЕСТА ПЪТИ повече парникови емисии спрямо природния газ.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия