ДОМАШНА Ел. ЦЕНТРАЛА – 2
Моята ДЕлЦ – 2 работи и отоплява къщата със слънчева ЕКОчиста и FREE енергия.
Припомням, че на 28 март, 2022 г. монтирах 8 бр. нови ФВ панели със сумарна мощност 3,6 кВт/пик.
Енергията на тези ФВ панели използвам само за ОТОПЛЕНИЕ.
ДЕлЦ – 2 не е завършена, трябва да монтирам още 2 бр. ФВ панели, това ще направя след Великденските празници.
Лошото време през м. април, попречи да монтирам носещата конструкция и да кача ФВ панели на покрива.
Така общият брой на панелите ще стане 10, или 4,5 кВт/пик мощност. По късно ще добавя още 2 панели.
Работя върху устройство за оптимизиране на товара включен към ДЕлЦ т.е. оптимизатор който ще направи ефективно използването на ел. енергия добита от ДЕлЦ – 2.По точно работим аз и IT специалиста Евгений.
Работата напредва бързо, вероятно до 10 май оптимизаторът ще бъде готов.
Евгений е специалистът, който направи системата МОНИТОРИНГ & КОНТРОЛ за Слънчевото парно.
Системата работи БЕЗОТКАЗНО повече от 3 години, тя поддържа Температурата в стаите 22* – 23* C през отоплителния сезон.
Благодарение на тази система, разходът на газ спадна много под 1 000 куб. м.
Работата на системата може да се види в сайта THING SPEAK.com в реално време 24/365, Solar Gas Heating.
Вчера монтирах цифров електромер за постоянен ток, към моята ДЕлЦ – 2. Опитвам се да измеря реално добива на ел. енергия
от ДЕлЦ – 2.Замерванията които правя с волтметъра и токовия шунт са епизодични, не ми дават точна информация.
Най прецизно и точно е, да се мери с електромер за прав ток.Така мислех но . . . . .
Електромерчето е китайско, но се оказа, че то "заспива" на някакви измервания и "спи" без да променя показанията си.
Не знам , аз ли не мога да го "събудя" или уредчето е някаква нескопосана изработка ?
Моля, ако някой от ФОРУМА е ползвал подобен електромер за прав ток, да ми даде насоки, как да накарам този електромер
да прави реални измервания на правото напрежение и ток получени от ДЕлЦ – 2.
Прилагам снимки на електромера и указанията за свързване, дадени от производителя.