Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Perendev magnet motor
vlindos:
Има приятелю доста обяснено, ама трябва да се чете. Което не е обяснено е оставено защото не е проверено. Форума е предимно с изследователска цел. Не очаквай списък от нохаутата тук. Колкото за това дали се стъпва върху "проверени закони", то повечето идеи тука стъпват в/у ЕМ полета които и до днес науката дава само догадки. Има и теми (хидротаран, тесла суич) които стъпват изцяло в/у "проверените закони". Колкото за текущата тема "Перендев" и аз лично не вярвам на това устройство, но хора от форума твърдят, че са го виждали в действие. Не може с лекота да се отрича всичко.
С поздрави и пожелания за повече оптимизъм!
RUS:
Насочете усилията си в ,,екраниране" - разбирайте пренасочване (геометрично в пространството) в желана посока на ,,излишните" (нежелани) магнитни силови линии на постоянните магнити по материал с висока магнитна проницаемост.Ако се реши удачно този проблем всеки чисто магнитен двигател е възможен.Засега има решение на проблема и това е така наречения мю - метал.Обаче проблема е цената! Искат МНОГО пари за него.След прочит на справочна литература се оказва че въпросната сплав се състои от 77% никел, 16% желязо, 5% мед, и 2% хром.В други източници срещнах 75% никел, 15% желязо, плюс мед и молибден.Ако се придържаме към този модел не е много трудно да се постигне поне приблизителен ефект с подръчни средства ,като се ползва никел и желязо в комбинация.Това значително ще увеличи шанса за удачен магнитен двигател с минимум ядове.
ppankov:
--- Цитат на: Pyramid в Януари 16, 2010, 11:45:20 pm ---А аз ето какво си мисля:
Ако Перендев, Мунчо или Гунчо /изобретатели/ не могат да дадат смислено обяснение на "видимо работещ" процес, значи, или видимото не е това, което е на практика, или гледащият е подведен.
Досега, в доста от темите тук, приказките са повече от ентусиасти с ниска степен на подготовка. никого не искам да обиждам, но, защо почти не срещам формули, позовавания на отдавна известни закони и т.н.? Защо така се чете "свободна енергия", сякаш някой някъде "другата" я е вързал? "Безплатна" ? ОК, но...Разговорите повече са относно "подробности", без да се обръща внимание на физическа същност, например, такива дреболии. Не мисля, че има чак световна конспирация /не и в тази област/ а, по-скоро, в желанието си, често виждаме желаното за действително, а умели шарлатани се възползват безцеремонно от наивитета и ентусиазма на непрофесионалистите.
Ще рече, дайте да наблягаме постепенно и да използваме добре поне познатите начини, а "другите" - за тях да бъдем отворени и да задействаме, при сериозни показания.
Другото е отвличане и разсейване по глупости, докато животът ни изтича.
Така мисля - извинявам се, ако съм засегнал някого.
П.П.
Безплатно е законното скатаване на всеки киловатчас при къпане и миене, да речем.
http://ideas-portal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=2
--- Край на цитат ---
Колега,
100% съм съгласен с теб !!!
Да, някой потребители не са запознати с основни закони и принципи, и някой идеи
може малко да им изглеждат като езотерика :) но това не пречи да експериментират
със лесни постановки.
Може би, това трябва да се има предвид във общите условия на сайта, във връзка със екологията. Но това е работа на админите и модераторите.
За мен, всеки който пести енергия, вода, гориво, ресурси е направил своята малка енергийна революция.
Не е нужно да си специалист, за да сложиш бидонче с вода на слънце лятно време и да се ползва слънчевата топлина за подгряване на водата.
Всички построени реплики са с изследователска цел за да се даде насока по основна идея
или патент, който може или иска може да предостави работни параметри, планове и т.н.
А при желание всеки може да си доразвие репликата.
rebel
wendala:
Здравейте !
Ето ви линк с работеща репликация на Перендев.
http://www.youtube.com/watch?v=YJncWgvW5ro
и тук:
http://peswiki.com/index.php/OS:Ubozkurt1_Replica_of_the_Perendev_Magnet_Motor
Vetap:
Здравейте колеги,
Mike Bradi - човекът с Perendev, е мошеник от международен мащаб. Заловен е от швейцарските власти и е предаден на Германия. Ще бъде съден за измама. Присвоил е около 1 мил. евро. Взел ги е от наивни германци (61 човека). Повече в (http://pesn.com/ThisWeekinFreeEnergy)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия