Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Perendev magnet motor
Иван Димов:
Принципът на магнитния мотор на Перендев явно е работещ. В youtube-то има и други хора, повторили неговото изобретение макар и в доста любителско изпълнение. Но така пък се вижда по-ясно, че роторът се врътва и не спира ! Коментарът, че магнитната ускоряваща сила е постоянна и следователно роторът трябва да се ускорява докато се разпадне, е теоритично правилен. Но в Природата има и вихрови токове, които могат както да ускоряват, така и да забавят движението. Вижте дебелостенното цилиндърче, в което е поставен магнита. Що се отнася до скърцането - то е от манивелата отгоре, която отделя статорните дъги от ротора. И хайде да не издребняваме за външния вид на изобретението, а краката на лелката в кадъра само говори за тежките условия, в които са принудени да работят изобретателите. Да не говорим за конкурентния натиск на енергийните монополи, които "обработват" освен самите изобретатели и общественото мнение чрез дезинформация.
Освен това има работещи прототипи пак само с постоянни магнити, но с друго пространствено разположение. Така че - повече оптимизъм !
Що се отнася до обвиненията в измама - да не съдим прибързано. Някъде четох, че и срещу Стефан Маринов са се водили дела за измама. Това не означава, че той е измамник. Говорил съм с него няколко пъти по телефона, кореспондирахме си в продължение на 5 години и съм запознат с начина му на мислене - идеалист в чист вид. Повечето изобретатели са такива. Разбира се има и "псевдохора", които като надушат печалба разиграват всякакви театри, но затова и трябва да ги разобличаваме и критикуваме.
trader:
Здравейте колеги.
Извинявам се за дългото мълчание ,но така се стекоха нещата пък и за капак забравих коя поща съм прекрепил регистрацията за този форум.Днес установих и съм на линия отново.
Относно Парендев излезе действително ялова работа , но на подобен(същият) принцип другарчетата от соц академиите на науките са направили подобно устройство и то работещо но не смеят да го извадят на пазара.
Едно от многото се предлага от АКОИЛ има и друга "щуротия" която е действаща на някъкъв професор в Чехия(ако не ме лъже паметта) но там е задаване на входящо напрежение и изхода е невероятен.
Това устройство е със същият начин на работа на грузинеца , но мощността му е невероятна.
Входяща мощност 75кв изходяща малко над 2мв.
Надявам се да мога да го видя туй чудо на научната мисъл на живо(не съм инжинер а съм търговец).
Има и други "щуротии" които за момента няма как да се опишат с цел за употреба но там нещата са колосални.
Както искате така разбибрайте думата "колосални" , но най добре да е в нейното значение.
Бъдете здраве и късмет в начинанията и все пак незабравяйте ,че Българският генйи е водещ в световната наука , но ........
Благодаря за постовете и това ,че сте дали мнението си за Парендев но и там има доза истина,но алчността и мързела убива човека.
mzk:
Мога да извадя доста интересни линкове към устройства, които вероятно работят. И какво правим, колеги? Обсъждаме кой е мошеник и кой не? Колко време ще продължава това? Кога ще започнем да публикуваме информация за нашите собствени опити и лично потвърдена информация? До кога ще пишем по форумите какво се вижда на еди кое си клипче и отдолу дали няма нещо скрито?
Иван Димов:
Благодаря на wendala за вниманието, но и аз се придържам към "административното" мнение. Миналата година отделих 3 месеца да правя подобен генератор, но с постоянно токово възбуждане на ротора (вместо постоянните магнити). Не съм го експериментирал подробно, но при моите сравнително ниски обороти, това устройство би работило като електромагнитна спирачка с малко отделяна топлина в намотките на к. с.
Що се отнася до Perendev - почти сигурен съм, че там важна роля играят вихровите токове в дебелостенните цилиндърчета, в които са поставени магнитите. Някъде гледах, че репликите с керамични магнити са неуспешни (няма вихрови токове). Оригиналната магнитната конфигурация е такава, че се проявява и анти-Ленц ефекта, описан от Стефан Маринов. Аз все още не съм работил със силни магнити, сега съм на тема TPU, но живот и здраве - ще стигнем и до там. Идеите са ми в повече от физическите и финансови възможности.
Vetap:
До колкото си спомням Бради беше започнал "кариерата" си от аржентински патент, който е изтекъл и който той се е опитал да изкопира. Предполагам, че Бради е имал желанието да построи двигателя, но после се е отдал на по - лесния начин за печелене на пари. Аз също пробвах нещо, но без особени резултати. Филмчето на аржентинеца изглежда правдоподобно, но кой знае?
Все пак в идеята за този двигател има нещо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия