Юлиане...в момента се запъваш като "глист на буца", не го ли осъзнаваш?
Всъщност - осъзнаваш го, но не ти е приятно от резултата, понеже отговорът не кореспондира с очакванията ти!
Бягаш от себе си! Някъде дълбоко в теб, нещо знае, че не е "баш тъй", както си го интерпретираш, нали? Защо го отричаш (не пред нас - пред себе си)?
Показател за това е, че бягаш от главната идея и се хващаш като удавник за сламка за конкретиката на всеки банален пример (белким изплуваш)!
Айде виж първия ми пост в тая тема (#66). Запъвам се точно срещу конкретиката - нещастните опити да се вкара в първата попаднала им "научна" рамка неща, които изобщо не са за там. Опитите да се обясни нещо, което явно и опитващите се да го обяснят не са наясно какво е.
Опита им да избягат от етер, оргон, прана, пси-въздействия, внушения, магии, бог, карма...
"нека всичко да го обясним с едни вълни. Те тия вълни ще са точно толкова неуловими и недоказуеми като Бог и етера, но ще звучим някак си по-научному".
Проблема е че съвременния човек вече не вярва в магии и Бог. И за да могат тези хора да продължават дейността си, трябва да измислят някакъв начин, по който да продължат да обясняват че дивайсите им работят - вече на хора, които са чували за вълни.
Преди 100 години (дори преди 50 години) обяснението, че в даденото мускалче има стрит рог на еднорог вършеше работа. Вече все по-малко балъци кълват на тази въдица, и се налага ново обяснение - в мускалчето има източник на неуловими (по дефиниция) вълни.
Атос, обясни ми като на проЗ човек 2 неща, ама чисто физически:
1. Как се неутрализира вълна?
2. Как се променя честотата на вече излъчена в пространството вълна?
П.С. Някой може ли да ми посочи труд на какъвто и да е език, където да е обяснена оная калкулация с 32-те милионни от милиметъра умножени по 2 500 000 където се получава 8 метра? Някъде, където не е допусната правописната грешка? Аз лично не мога да намеря в нета вярната формулировка. Моля, помогнете ми, искам да видя къде са объркали преводачите в този сайт.
И кат казах "този сайт", да продължа с цитати от там:
Ето дефиницията: ако каквото и да е тяло, клетка, орган или друга единица излъчва вълна с дължина 8 м., това означава, че Е ЗДРАВА, в обратния случай не !
...
Тюрен открива и експериментира с клетка, която да вибрира с дължина 8 м. и в която всички биохимични явления се извършват коректно… и клетката живее по-дълго. Нещо повече, бактерии, вируси и др. НЕ могат да живеят вътре в нея.
Моля някой да ми даде дефиниция на "здрава клетка" и защо един микроорганизъм който функционира прекрасно но по стечение на обстоятелствата е вреден за човешкия организъм се приема за "нездрав". Една тения примерно - докато изяжда червата на човек, тя е един прекрасно действащ организъм, в цветущо здраве. Тя излъчва ли 8 метрови вълни или не?
Вирусите на вирсуния менингит, убиващ мозъка ви - защо те да са "нездрави", като изпълняват прекрасно функцията си да се размножат... от чия гледна точка те са нездрави?