Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР

<< < (47/62) > >>

nizo:
kd_dinev, ами що да е трол juliang. Твоята идея има товар и той е ротора като маховик, ако помня правилно идеята ти. Колата също се явява този маховик и juliang правилно отбелязва, че маховиците досега не са дали добавка на енергия.

По темата ... аз гледах експеримент с такъв двигател и той дори без товар, не се развъртя до саморазрушение, както се опитват да спекулират някои хора. Достигат се едни обороти и след това ускорението е мноооого, много бавно. Не съм спец по мотори, но това ще да е известният проблем с BEMF-a или с други думи, мотора генерира толкова, колкото му се и дава. Самия дизайн на такъв мотор, не му позволява да надхвърли КПД 1.

За щастие има надежда в такъв род системи, където мотора има друг дизайн. Дизайна е описан от Peter Lindemann и видеото му "Electric Motor Secrets". Дизайна е тип "attraction motor", което ще рече, че електромагнит привлича желязо, което позволява самоиндукцията да се прибира в наша полза, вместо да се явява сила която възспира мотора. В тези мотори, може да приемем едни доста консервативни числа, че електрически те имат КПД 0.7, а електрически да речем също 0.7, което дава общо КПД 1.4. Идеите на Peter Lindemann идват от брошури на Bob Teal. Bob Teal е създал подобен мотор, като в брошурите си загатва, че този мотор ще реши енергийните нужди на човечеството. Защо обаче Teal смята, че мотор ще задоволява енергийните нужди на човечеството?! Bob Teal е осъзнавал, че КПД надхвърля единицата. Peter Lindemann е работил по такъв мотор и определя механичната му сила като "потресаваща". Щом механичната сила е потресаваща, а електрически това е инвертор с КПД по-скоро около 0.9, то няма място за съмнение, че тази система надхвърля КПД 1. Проблема на тази система обаче е в това, че тя има движещи се части и не може да надхвърли КПД 2. С тези си недостатъци, тази система се явява доста низша, спрямо системите на Капанадзе, Кулабухов и т.н.

juliang:

--- Цитат на: kd_dinev в Март 24, 2016, 11:01:41 am ---.. при ток близък до нулата въртящия момент не изчезва поради наличието на остатъчно магнитно поле...

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: kd_dinev в Април 04, 2016, 01:56:28 am ---... не ти ли направи впечатление НЯКАКВО-че се се говори в темата за двигател работещ БЕЗ ТОВАР -какви са тия глупави примери,които даваш?

--- Край на цитат ---

Би ли ми казал как точно се измерва въртящ момент без товар?

Аз през цялото време твърдя, че при ток клонящ към нула, въртящия момент също клони към нула, независимо от оборотите. В конкретния модел мотор може би с повишаване на оборотите КПД се качва, и позволява поддържането на тези обороти с по-малък ток, отколкото при по-ниски обороти. Но това не значи, че при някакви обороти ти ще надскочиш 100% ефективност (или КПД или както там ще го кръстиш).
Имаш кинетична енергия, запасена във въртящия се ротор - добре. И? Нали в момента в който почнеш да я черпиш, оборотите ще паднат и ще се върнеш в режим в който имаш по-висока консумация? Нали за да натрупаш тази кинетична енергия, ти вече си вложил енергия в ротора? И то при "неизгодния курс", при ниските обороти. Нея що не я броиш?
ОК, аз само говоря. А някой друг да прави нещо друго (говоря за конкретната тема с мотора)? Някой  да е седнал да изкара 2 числа на кръст от конкретни изпитания, върху които да спорим? Или всички ще се опираме върху неща, казани от някой си някъде си?

kd_dinev:
nizo-извини ме-за мен постът ти е абсолютно неразбираем!Единственото, което мога да коментирам и ме изумява-ти смяташ, че една низша система съдържаща движещи се части, която е в състояние да даде по сравнително прост начин КПД по-голямо от единица, за недостойна за внимание, в сравнение с висшите измислици на Капанадзе, Кулабухов и т.н.Я ми кажи тогава - защо тук толкова години толкова народ се мъчи да направи някакви работещи реплики на тези висши системи и все още никой не е успял???

Юлиане-ти мислиш,че като няма товар-няма и въртящ момент и такъв не може да бъде измерен??? Въртящият момент в електромагнитните системи е проявление на електромагнитните сили, действащи в тези системи и ако няма външен товар-целият момент отива за ускорение на ротора на двигателя! И как така никой не е изкарал 2 числа на кръст-като само една страница по-назад съм посочил съвсем конкретни цифри и формули, доказващи правота на тезата ми! Като те са взети от съвсем конкретни практически изследвания, които инж.Димитров е правил-с друга цел, но това по никакъв начин не ги прави неверни! При това източникът е посочен от друг мой опонент - не съм си го измислил аз! Как да определя отношението ти към темата, освен като абсолютно несериозно и подвеждащо?

dmitarp:

--- Цитат на: kd_dinev в Април 04, 2016, 11:05:16 am ---nizo-извини ме-за мен постът ти е абсолютно неразбираем!Единственото, което мога да коментирам и ме изумява-ти смяташ, че една низша система съдържаща движещи се части, която е в състояние да даде по сравнително прост начин КПД по-голямо от единица, за недостойна за внимание, в сравнение с висшите измислици на Капанадзе, Кулабухов и т.н.Я ми кажи тогава - защо тук толкова години толкова народ се мъчи да направи някакви работещи реплики на тези висши системи и все още никой не е успял???

--- Край на цитат ---

Ще ти отговоря с малко математика и още по-малко физика.
В математиката има една теорема,  ( препоръчвам ти да си припомниш, какво означава термина теорема) която като се преведе на езика на физиката гласи:

Работата по затворен контур е равна на нула

Няма да  доказвам тази теорема, тук не е училище, само ще дам пример за по-лесно разбиране.

Пример:
Взимаш 1 кг вода при 20 оС, влагаш енергия, получаваш 1 кг водни пари, кондезираш тези пари и в кондензатора получаваш 1 кг вода охлаждаш до 20 оС и получаваш енергия, равна на вложената.

Второто нещо е, че в математиката има понятия като събиране и изваждане ( не е лошо и тях да си припомниш)
Като се преведе на езика на физиката, може да се каже:

вложена енергия = получена енергия + генерирана енергия

В общия случай генерираната енергия ти е нула, понеже не променяш състоянието на веществата в системата.
И това твърдение е безсмислено да ти го доказвам.

Нито системата, предложена от теб нито тази на Тариал и на който и да е друг, не може да излезе извън рамките на тези две твърдения. Това са математически твърдения, това го запомни много добре, при тях няма ала - бала, по логичен начин се доказват, няма как да ги опровергаеш, това не е теория или постулат или каквото и да е друго.

Във връзка с първата теорема, искам да дам още един пример. Когато ходиш на работа с кола и след това се върнеш, съгласно теоремата, разходът на енергия трябва да е нула. От тук и извода, че цялото гориво където си изразходил се е превърнало на топлина и на вятър. Именно тук идва голямото предимство на електромобила или автомобила с маховик, част от енергията, вместо да се превърне в топлина се връща обратно в системата.

kd_dinev:
Това,че се правиш на итересен-не те прави интересен сам по себе си-не е теорема,но е общовалидно!Ако не си забелязал-обсъждаме съвсем конкретни неща от  електромагнетизма,област-правотокови двигатели!Ако имаш нещо да споделиш по темата-давай!В противен случай си спомни за златното правило на кибиците....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия