Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР

<< < (54/62) > >>

kd_dinev:
Vektor тези мотори са с постоянни магнити,което означава,че характеристиките им са съвсен други.Не съм се отказал нито от експеримента, нито от темата-напротив съвсем скоро ще публикувам нещо,което убедително доказва,че свободна енергия съществува и може да бъде бъде добивана и управляна чрез електромагнитни устройства от този тип!Но този път ще се постарая всичко да бъде онагледено със съответните схеми и доказателства!

Коев:
Най-широко разпространените двигатели от този тип/ серийни двигатели/, са 12 и 24 волтовите стартери на автомобилните двг.
Заради малкото навивки на статорната и роторната намотка, не мисля че ще работи добре в генераторен режим стартера, но ако се куплира с  безчетков, PMG алтернатор може би ще се получи някакъв ротовертер.

Коев:
...или пък куплиране с униполярен генератор-фарадеев диск- ще доставя голям ток с ниско напрежение за развъртане на стартера, без нужда от изправител.В този случай, може да се експериментира с 6 волтов стартер, ако все още има такива от старите автомобили.

kd_dinev:
Много мислих по повдигнатита тема и стигнах до заключение,че проблема не е в коментиращите темата,а в мен-доколкото не съм успял да обясня разбираемо какво имам впредид.Оттук нататък ще се опитам в максимално сбит вариант да разясня същността на идеята.Ще съм благодарен за градивни критики!И така понеже работата на празен ход на въпросният двигател не е добре проучена а и предизиква доста спорни моменти тук-по добре да я оставим на спокойствие и да се обърнем към това,което със сигурност е доказуемо.При включването на двигателя под товар цялата енергия получавана от външния източник преди развъртането на ротора се преобразува в топлина.Ако в момента,в който двигателя извади товара от равновесие бъде изключен от захранването-то няма да възникне противоелектродвижещо напрежение и следователно може да бъде пускан при понижено напрежение със запазване на пусковия момент.И така цялата енергия използвана за първоначалното ускорение на товара ще се преобразува в топлина,но в същото време товара вече ще притежава някаква скорост и съответно кинетична енергия,която много лесно може да бъде преобразувана в топлина.Очевидно е,че тази топлинна енергия се явява в повече,доколкото нищо в тази схема не я компенсира!

ndm:
И с улавянето на тази топлина можеш да си стоплиш краката зимно време когато си ходил бос по снега.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия