Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР

<< < (55/62) > >>

kd_dinev:
Помолих за градивни критики...Имаш ли идея какъв е пусковия момент на такъв двигател?

juliang:

--- Цитат на: kd_dinev в Май 23, 2017, 10:50:30 pm ---...При включването на двигателя под товар цялата енергия получавана от външния източник преди развъртането на ротора се преобразува в топлина.Ако в момента,в който двигателя извади товара от равновесие бъде изключен от захранването-то няма да възникне противоелектродвижещо напрежение и следователно може да бъде пускан при понижено напрежение със запазване на пусковия момент...

--- Край на цитат ---
Боравиш много фриволно с понятието "момент". Уточни в момента следващ твоя момент товара неподвижен ли ще е или ще се движи. Ако е неподвижен - нищо не си свършил. Ако се е задвижил - вече не си в нулевата точка на графиката.
И още - какво става с магнитното поле което ще се "сгъне" при изключването на намотката? Нали то ще ти генерира ОЕДС при свиването си?

krasias:
kd_dinev, и как ще стане това всичката енергия да се пребразува в топлина, ти да не си навил реотани на ротора и статора. В началото ще има много силно магнитно поле, щото тия двигатели ги развърта магнитно поле а не топлина, топлината е страничен ефект от претоварване. Е какво да ти кажа такива уникални бисери пишеш а после се сърдиш като коментираме.

kd_dinev:
Юлиане,разгледай внимателно схемата и действието на един електромеханичен звънец предназначен за работа с постоянен ток.В момента,в който затвориш веригата на електромагнита и му подадеш напрежение през навивките му протича ток,който генерира магнитно поле.Това поле привлича чукчето на зънеца и го кара да преодолее съпротивителната сила на пластинчатата пружина.Чукчето започва да се движи като същевремено прекъсва веригата на електромагнита,но движението му продължава по инерция-не изчезва.В така отворената токова рамка ще протече ток на самоиндукция,енергията за който се взима от свиващото се магнитно поле,но той е съпосочен с тока генерирал полето и също се превръща в джаулова топлина.                                                    Krasias,ами ако искаш застопори един двигател,подай му правотоково напрежение,така че през намотките на статора и ротора да тече ток примерно от 500ампера и ще видиш реотани...

krasias:
kd_dinev, имам 39 години практика по въпроса, отделно съм учил теорията. През тези години съм навивал, пренавивал, ремонтирал и тествал хиляди двигатели. Обаче никак не е лошо ти да се възползваш от този свой съвет, защото досега нищо практически не си направил по темата само голи разсъждения. Готов съм да ти помогна имам около 12 колекторни двигателя от перални ако ти вършат работа и си някъде близо около мен веднага ти давам който си избереш за опити.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия