Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР

<< < (20/62) > >>

juliang:

--- Цитат на: caduceus в Август 15, 2015, 12:46:02 pm ---...
http://chitanka.info/text/15909/65
...

--- Край на цитат ---
Кадуцей, човече ... недей така. Такава боза от "източници на информация" говори за абсолютна некомпетентност и ... лудост на човека. Сериозно го казвам - този човек има сериозно психично отклонение. Мани това, че сигурно 30% от цитираната литература е негова (което само по себе си говори за психичен проблем), но там са намесени такива сериозни "източници" че просто се плаша.

--- Цитат ---Елемент с пореден номер 115: химически елемент с пореден номер 115 и с вероятен извънземен произход. Не случайно физиците от тайните американски проекти на шега са му дали името ънъбтейниъм, Unobtainium, или елементът, който не може да се набави от никъде.
--- Край на цитат ---
Елемента е получен в Дубна, Русия. Време на полуразпад от порядъка на милисекунди. Какви американски тайни проекти, к'ви 5 лева? Какви извънземни?

И се почват едни:

--- Цитат ---Илюминати: от латинското iluminatus — човек, осветен от светлина.
...
Партийната линия (на тайното общество на Илюминатите)
...
Пиене на кръв със сламка
...
Стар трек, Star Trek:  „Научнофантастичен“ американски ТВ сериал, ... в нея под фиктивната научнофантастична форма се разказва за истинското шеметно строителство на „евакуационни и оцеляващи“ колонии за земния елит на Луната, по планетите на Слънчевата система и по планетите на близките звездни системи, започнало преди около 80 години, и продължаващо с пълна пара и до днес.
...
--- Край на цитат ---

Извинявам се, но ако ще се опираме на такива източници на информация, предлагам да разгледаме приказката за Спящата принцеса и вретеното като удачен вариант за хибернация на човешкото тяло, да поразсъждаваме върху формулите, извеждащи подемната и теглителната сила на елена Рудолф...

--- Цитат на: caduceus в Август 15, 2015, 12:46:02 pm ---Опитите с този мотор са показали странната игра с етера и извличане на енергия от него.
Когато мотора бил пуснат, въртейки се с 1500 об/мин, било забелязано, че той се развърта за 20-30 сек. докато достигне пълни обороти. После, когато бил спрян и стартиран наново, времето за развъртане било само 5 секунди, при условие, че не са минали повече от 2-3 минути от спирането му. Колкото повече се изчаквало преди повторното пускане, толкова повече време отнемало да достигне 1500 оборота. Сякаш там имало нещо невидимо, което продължава да се върти още известно време успоредно с ротора. Това, изглежда е бил етерен феномен.

--- Край на цитат ---
Аз имам значително по-прозаично обяснение на този "феномен" и той се казва "паднали батерии". Аз лично го ползвам, когато не съм сигурен в акумулатора си зимно време. Пускам фаровете за 10-тина секунди преди да опитам да запаля. Това активизира електролита в студения акумулатор, загрява го малко и му позволява да отдаде значително повече енергия когато се опитам да запаля след това.

caduceus:
Май тръгнахме настрани от конкретния тест с прост маховик, а? Защо така... :) Кой ти говори за акумулатори и прочее... Айде остави Терзийски - виж Харолд Аспден. Нещо по него /луд, глупав, неук/? Или Лейтуейт с двойното жироскопиране. Доказани ефекти!!!
Разводняването, отклоняването от темата и осмиването е сигурен признак за манипулация. Не е ли така, а? Прост тест с диск от дъмбел и шлайф - а елена Рудолф си го задръж за Коледа  ;D

juliang:
Аз те помолих най-културно за някакви поне поносими от научна гледна точка текстове, където мога да се запозная с материята. Получих този линк.
Предполагам сега ще ме пратиш да въртя дъмбели лично, както в една друга тема ме пращаха да въртя столове и точилки...
Това не е технически издържано, съжалявам. Искате някой да взима твърденията ви насериозно, обаче не предоставяте никакъв поне малко достоверен източник, където човек може да се запознае с техническата част на въпроса.

Това ли ти е "научния подход" на Лейтуейл? : https://www.youtube.com/watch?v=JRPC7a_AcQo Сори, за мен това е панаирджийско представление.
Тук един младеж направи същия опит, но с малко по-научен подход: https://www.youtube.com/watch?v=GeyDf4ooPdo
После направи същия "фокус", обаче качен на кантар: https://www.youtube.com/watch?v=tLMpdBjA2SU&
И к'во се оказва?
Виж края на втория клип, където има жироскоп качен на прецизна везна.

Съжалявам, но просто не мога да приема каквито и да било "научни твърдения" от места, в които се обсъждат и вампири, извънземни и вече съществуващи човешки градове на Сатурн...

kd_dinev:
Колеги,сигурни ли сте,че не бъркате тази тема с една друга в друг раздел,където има маховици,топузи,кардани,въртящи се столове,макс1962 и много,много излишни приказки?А и търновци/велико/ в добавка,че то без тях за къде....

Ksurnev:
Забравихте за хистерезиса на материала на моторите, не помните ли какво прави той!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия