Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
от птиците до бръмбарите...
nizo:
--- Цитат ---Много добре се вижда как например металната плочка от втория клип леко потрепва и се носи ниско над кутията върху първата стояща вълна.
--- Край на цитат ---
Вързваш 4 корди във всеки край на плочката и лепваш един плосък магнит в центъра на плочката. Кордите минават през кука на тавана. Когато избуташ плочката леко напред, тя увисва на кордите, а магнита "захапва вълната" или по мое мнение, просто се притегля от магнит под този дървен капак. Така получаваш диамагнетичния ефект във видеото. Рязкото изхвърчане на предмета в неопределена посока е елементарно, когато предмета ти е закачен на 4 корди. Като цяло хубав фейк, но все пак фейк. Още повече, че в стаята са 2-ма или 3-ма човека и става много удобно един да подава предметите, а другия да ги дирижира с кордите.
hyparh:
Не виждам къде може да е тоя компресор. На първия клип кутията е поставена на стол и се вижда, че отдолу няма нищо. Няма и дупки отгоре. При внимателно наблюдение се вижда, че предметите не излитат от една и съща точка на кутията. За цилиндърчетата никой нищо не казва. Как, аджеба, ще се досетят, че трябва и тях да омотават с корда, за да ги местят точно в момента на излитане на предметите? Едва ли дълбаят толкова навътре във физиката, за да мислят и за ответни реакции. Също така, ако беше фейк, нямаше да ползват пръчка, за да бутат предметите в активната зона. Явно усещането е неприятно при навлизане в нея, може би е като от токов удар или силни иглички.
Тази дискусия според мен е напразна - всеки си има някакви виждания и едва ли може да убеди другия в противното :)
Аtos:
Добре, Хипарх...ти имаш най-много изследвания върху кухинните структури (със или без високо напрежение) от всеки друг в този форум!
Разбираш принципите и вкарването им в практиката, за разлика от много от нас...доближавал ли си се опитно до подобен ефект, макар и слаб?
Не визирам "левитатора".
RUS:
Топче за пинг-понг е една ''кухина'' която ако се обтича от въздух се наелектризира постепенно ако няма контакт със заземяване.
Кухините в хитиновите крила на бръмбарите биха могли да правят този ефект и да се получава подемна сила за сметка на електростатичен заряд създаден от крилата( взаимодействие на въздушния поток с ''кухините'' ) на бръмбара при полет.
В картинката не бива да се забравя и известния волтов градиент който се увеличава във височина.Макар и минимален за бръмбара може да се окаже достатъчен като взаимодействие за да се получи подемна сила създадена от неговия собствен електростатичен заряд споменат по горе.
При експерименти с Тесла трансформатор съм забелязвал дървени стружки и прах по работна маса как интензивно се движат от електростатичното поле около тях.
Лифтерите ми се струват крайно неефективни като конструкция и подход в този смисъл.
Неволно се сещам за двумерния строеж на кълбовидната мълния като принцип.
Енергия заключена в себе си във вихър в самите ''кухини''.
hyparh:
Преди време правих опити със стек от метализирани сламки + метална решетка на няколко см. над тях, наелектризирани от високо право напрежение (около 40-50kV). Върху решетката сложих няколко от онези порестите разноцветни парченца, които слагат в кашони с чупливи материали. Включих захранването и започнах да покачвам напрежението. Дори на максимум волтаж не стана нищо особено - парченцата само потрепваха леко. Когато намалих и изключих захранването, стана нещо любопитно - парчетата се издигнаха доста нагоре (около метър), направиха плавни дъги настрани и паднаха на земята.
Твърде вероятно е да се е проявил чисто електростатичен ефект на отблъскване, но интересното беше, че после така и не успях да възпроизведа същия ефект, каквито и варианти да опитвах. После се сетих за онзи експеримент на руснаците с парче от пчелна пита, метално сито и ТХО. При тях точно при изключване на захранването се е проявила невидимост у питата (вероятно поради етерно обтичане с различна плътност).
Имам пчелни пити и някои идеи за реализиране, но още не съм стигнал до тях. Вариантът с кухините с шип вътре също трябва да се опита, защото там най-лесно може да се получат тороидални етерни вихри. При правилно изпълнение с тях може да имаме много силен ЕПС.
Вариант е да се принтират в 3D, в другата тема съм пуснал скрийншотове на моделите (макар, че искат още малко "пипване"), които направих на 3DS Max: http://mazeto.net/index.php/topic,8707.90.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия