Михаил Кузмов освен да те посъветвам да пуснеш програмата FreeFileSync, поразцъкай малко и после сканирай с антивирусната, да видиш има ли някакъв проблем. Аз инсталирах програмата на няколко компютъра, един от които е с НОД-платен и не я регистрира, като заплаха. Също съм доволен от НОД-а години наред не е преинсталиран компютъра и работи здраво. Фрии програмите са ташак и вече въобще не ползвам. А откакто си прехвърлих цялата информация на мобилника ми е все тая колко вируса ще влязат. Бързо ги лекувам със споменатата терапия.
По отношение на Уин 10, да няма драйвери все още за много периферия, принтери, видео, аудио карти и т.н. Аз доскоро нямах драйвер за аудиокартата ми, тя е аудиофилска и карах на Уин 7, но отскоро се появи и обърнах на 10-ка. За по-старите техники вероятно може и да не се появят драйвери. Имам два такива компютъра със сатри дъна и се наложи да им купя аудиокарти.
Но Уин10 е наистина много шпионска ОС. Ползвах програма, която ми изтири файлове, които отговарят за ъпдейта и шпионажа. Системата се кротна за няколко месеца, иска да намери ъпдейти, но не може и накрая как успя, намери, ъпдейтна и системата си тръгна на автопилот. Аз почти нищо не правя, там от някъде си се командват нещата. Но това е глобализма и демокрацията, всичко стана бигбрадарщина.
Поздрави!