Интересно ми беше да разбера що хората са толкоз твърдоглави да си създават проблеми сами. Може би инерцията или нежеланието да си размърдат сивото вещество, знам ли. Не разбирам само що хабиш толкоз нерви да доказваш универсалността на M$ продукта.
Хем не искаш да превръщаш в личен спор темата, хем пък по терлички, под сурдинка правиш квалификации и оценки.
Я да видим как ти си мърдаш сивото вещество:
От къде ти дойде на ум, че оня, който е решил да премине на Уин 10 е твърдоглав? - това според твоите представи, как един човек, които иска да ползва компютър, щом не е на Линукс, значи е софт-мазохист.
Може ли човек да си мърда сивото вещество на максимален капацитет за всяко нещо, което го заобикаля, дори и то да не е толкова съществено за него, като например една ОС? Защо мислиш, че за повечето хора е от съществено значение ОС, и хайде те са дебелоглави и умствено мързеливи? Повечето хора дори не се замислят на каква ОС работят, даже още по-зле, те не могат да работят на компютър, хич не ги и интересува. Масовия потребител търси лесното, той не разбира от кодове, адреси и пр. терминологии.
Ами не ти ли идва на ум, като си мърдаш ти твоето сиво вещество, че пък другите хора, дето не си мърдат своето по отношение на ОС, защото тя не е от съществено значение за живота им, си го мърдат за нещо друго, дето ти не си го мърдаш? - само че те не правят подобни квалификации и оценки, и не се мислят за нещо повече от другите.
Изместваш фокуса на темата, като вместо да критикуваш WINDOWS 10, даваш персонални оценки. Демек от постовете ти разбрах, че не е проблем, че новата ОС е "калпава боза", проблемът е че има хора с толкова твърди глави и с мързеливи мозъци, да я ползват - това е твоя проблем в случая. Аз така го разбирам.
Иначе се радвам и аз, че ти е бил приятен разговора с мен
, чувството ни е взаимно.
По тази тема съм чел в Интернет подобни стълкновения и най-интересното, което ми направи впечатление беше, че негативно настроените дори не са работили на Уин 10 или са я пробвали за малко, възмутени от грозния й първоначален вид. Ако обаче нямаха тази гордост на спецове, преди да наритат това, което вземат безплатно от мрежата, щяха да оценят безплатния обяд с достойнство. Убеден съм, дори и те след време ще запеят друга песен. Подобно беше положението, когато излезе Уин 7 спрямо Уин ХП. Имаше същите спорове и сега същите критици ревностно защитават своята първоначално отречена Уин 7 пред новата Уин 10.
И Геца, не хабя нерви да защитавам която и да е ОС, а губя време да ти кажа на теб, че която и да е ОС, не е от съществено значение за повечето хора, не защото са глупави или ги мързи, а защото влагат енергията си в съществените неща в живота си. Някакаква си ОС не заслужава чак такова внимание. Затова всеки може да си даде сметка, колко ще му се улесни живота, като си смени ОС и с колко бала ще му се вдигне титъра на щастието.