Това не може да се обясни с няколко думи.
Погледни колко е дълга темата в другия форум.
Не е лесно да се проумее и осъзнае как всъщност
работи генератора понеже е в противоречие с всичко
което ни е известно в областта.
Мисля че никой в този форум няма да ти се разсърди, ако изложиш нещата в повече от "няколко думи". Този форум (а и не само този) страда точно от това, че всеки иска да обясни тезата си с 1 пост от 50 думи, и после е разочарован че никой не го разбира. Напиши 1, 2 страници които са най-същественото според теб вместо от тия 70 страници в другия форум всеки да чете това, което на него му харесва. Пък после ще поспорим върху тях.
Juliang, не става въпрос за двигател, който се захранва с радиант, а генератор на правотокови импулси + радиантна енергия. Тази допълнителна компонента прави възможно възстановяването на (полу)мъртви акумулатори и Li-Ion (а може би и други видове) батерии.
Тоест това което може би ще обсъждаме е едно зарядно за акумулатори (или генератор), което възстановява донякъде? Възстановява напълно? Възстановява над заводския капацитет (защото и това прочетох)? Акумулатори и батерии? ОК, нека това да се каже ясно за да няма спекулации.
Ако е така ми е доста интересно как с един и същ генератор се зареждат както 12 волтови акумулатори, така и 3.7 волтови литиево-йонни елементи? Вероятно съм с много закостенели знания, но това което съм чувал е че акумулатора иска около 14 волта напрежение за да се зареди, докато Li-ion елементите искат между 4.2 и 4.8 волта, като са изключително придирчиви към това напрежение и всякакво надвишаване ги унищожава много бързо.
И отново не виждам някой в прав текст да казва как генератора генерира нещо-си, което не въздейства върху измерителните уреди, но след като отиде в акумулаторите то се превръща (предполагам) в добре познатото ни електричество, което (пак предполагам) вече може да се измери, може да върти ел. двигатели.
Някой мерил ли е напрежение и ток които излизат от зареден по такъв начин акумулатор? Искрено се надявам, че от акумулатора излиза конвенционален ток, който може да се измери, защото ако не е така, то можете да предизвикате сериозен фурор в научните среди - акумулатор, от който по уреди не се черпи никакъв ток върти ел. двигател...
Имам още доста въпроси, отговорите на които би трябвало да помогнат не само на мен да вникнем в същността на това изобретение, но ще ги задавам по-нататък... Ще бъда много радостен и ако получавам конкретни отговори поне на част от тях. Благодаря предварително.