Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Същност на гравитацията
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Януари 22, 2016, 01:20:30 pm ---Не може да има прагови обороти и над тях да го има ефекта под тях да го няма.
--- Край на цитат ---
Напротив, МОЖЕ :D
По-точно, оборотите при които центробежната сила вече е по-голяма от G...
Да помислим малко, а?
Каква би трябвало да е началната скорост на куршум, изстрелян "успоредно" на земната повърхност, за да влезе в ниска, "повърхностна" орбита? Говорим за идеален случай - идеална сфера(Земята) и липса на въздух(атмосфера)...???
Представи си такъв куршум ::) Той вече ще е в безтегловност спрямо Земята, просто ще е в орбита!
Оттам-нататък е лесно мисленето ;D ;D ;D
А сега си представи този куршум като вградена част в периферията на метален диск, въртящ се с 20000,50000 или 500 000 об/мин....
Радико:
atos
това е твърде неуместен пример, защото куршума вгрден в периферията на диска ще е в безтегловност спрямо центъра на диска, а не спрямо земята. В безтегловност спрямо земята ще е само когато се върти около нея. И отгоре на това този процес не е внезапен както предричаш а става постепенно отначало ще олекне с един мииграм дори и по малко после ще олекне повече после когто достигне втора космическа скорост ще започне да се отдалечава дори от слънцето. Всички тези процеси са обаче гладки и постепенни без прагови стойности.
Нищо не каза за клипа.
Какво точно се случва в 4.53-4.54 минута.
Аtos:
Ама то е все същото, бе...как не разбираш?
Вземи един "безкрайно малък" участък (точка) от въпросната периферия! Там може да се разглежда движението (в този участък) като праволинейно, всеки физик ще ти го каже! В тази точка може да го сравним с точка от траекторията на "куршума". При наслагването на тези точки се образува кръгово движение, да, но това не променя центробежността спрямо Земята във всяка една точка от кръга.
Ако дискът е вертикален, ефектът пак е на лице, но малко по-слаб - вертикалните тангенти взаимно се компенсират, а при хоризонталните се проявява ефектът.
И не "предричам" нищо внезапно - къде го видя?
Просто графиката е като парабола - започва мнооого плавно и постепенно добива стръмност...
"Какво точно се случва в 4.53-4.54 минута." - хахаха, ами...точно това се случва, което ти обяснявам!
Е точно това пък е НАЙ-ВЯРНАТА част от клипа, макар и много лаишки изпълнена. Гледал съм къде по-дълги и ефектни демонстрации на същото...
Между впрочем...защо ти самият не го пробваш, а спориш "на сухо" ? Може и с по-малко макетче, ако те е шубе:)
https://www.youtube.com/watch?v=GeyDf4ooPdo
https://www.youtube.com/watch?v=NeXIV-wMVUk
Радико:
Нещо не ми стана ясно какво се опитваш да ме убедиш с тези клипове. Да ме убедиш, че въртеливото движение предизвиква намаляване на гравитацията ли. Това е така само когато телата се въртят около точката на гравитация. Сериозно ли вярваш, че едно тяло ще бъде по слабо привличано от земята вследствие на това, че се върти около луната ???
Написах вече по горе, че има вариант при който въртеливото движение може да предизвика линейна тяга. Това, че не съм публикувал клип по въпроса не значи, че не съм го установил експериментално. Това обаче е съвсем различно от глупостите в тези клипове, всъщност глупости са изводите направени от съвсем различни експерименти.
Радико:
Съвсем умишлено в нова публикация:
http://climate.actualno.com/prodyljitelnostta-na-denonoshtieto-shte-raste-news_513241.html
където се твърди, че топенето на ледовете забавяло въртенето на Земята.
Моето мнение е, че този факт или изобщо не влияе на Земята или и влияе много по-малко от предполаганото. Никой обаче не отчита влиянието на милионите даже може би милиарди бясно въртящи се електрически "и неелектрически" машини. Тези от тях който са разположени с ориентация изток - запад действат директно като спирачка на земното въртене.
Тази мисъл ме наведе и на друга, а именно дали наистина Маите не са познавали колелото или просто не са желаели да го ползват.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия