Аз пък не съм съгласен!
Човек трябва да УМЕЕ да преценява кога срещу себе си има мисъл и кога - папагалски научени "истини"!
RUS толкова злоупотребява с понятията "шаблон" и " клише", че в един момент си губят смисъла! Мисля, че това е автоматично включване на защита от типа "Нападат ме, а не съм подготвен!"
Анализ? ? ?
Анализирам:
1.Когато му се представят доводи, базирани на факти - "Не е така, вие сте промити мозъци, мислещи по шаблон"...негова мисъл=0
2. Когато му се зададе конкретен въпрос - отбягването на директния отговор е толкова неистово (по всякакъв начин), че чак жал да ти стане и да спреш да се опитваш да му стимулираш мисловните процеси!
За каква теория ни говориш, за какви ИДЕАЛНИ СЛУЧАИ? ? ?
Радико те помоли да си направиш прост, домашен тест с подръчни средства, къде тук са ИДЕАЛНИТЕ условия?
Показахме ти, ЧЕ ТЕ ЛЪЖАТ, ти си неблагодарен и питаш "ама как точно?"
Не е толкова трудно да вникнеш в мисълта на опонента си (само желание трябва), не е трудно и да признаеш, когато си в грешка...никой няма да те съди, няма да ти се орони престижа...
Когато интелектът не желае да приеме логичните изводи и факти, изкривявайки и умаловажавайки ги, никой друг довод няма да има стойност за убеждение. Той не желае (не, че не може).
П.П. Заключвам темата!