Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
ВОДАТА - НАЙ-ДОБРОТО ЛЕКАРСТВО!!!
EDM electronics:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Януари 19, 2018, 10:48:20 am ---EDM electronics, лекарствата на традиционната медицина действат почти винаги защото те лекуват симптомите. Когато те заболят бъбреците например ти взимаш болко успокояващи и всичко е наред. Но приччината за това остава и след време болката се връща. А тя може да е от усложнение след прекаран преди време грип до генетично предразположение към камъни например. Твърде много причини - едни и същи симптоми. Добрите хомеопати използват специални анкети за определяне на действителната причина за болестта. Дали тя е на психологическа основа или нещо друго. Както и при традиционната медицина много важно е да се определи основната причина, а тя може да бъде и съчетание от няколко. Сами разбирате, че при грешна диагноза се прилагат и грешни методи за лечение и съответно липсва резултат от това.
--- Край на цитат ---
Не съм казвал, че лекаря-хомеопат не е отчел обстоятелствата, които ти изтъкваш, напротив. Не съм говорил и за самолечение с хомеопатия, че да има съмнение по този въпрос. При лекаря хомеопат има досие на пациента в което са вписани особеностите му на организма, характера и др. Въз основа на тях се избира и съответното лекарство. Въпреки това отчитам написаното по-горе. Аз по принцип нито отричам хомеопатията, нито я потвърждавам, просто съм обективен и споделям моя опит и моите виждания по въпроса. Който иска да ги приеме, който не иска, няма да му се сърдя. Целта е да не се изпада в двете крайности, когато нещо не е доказано категорично, научно, и не се знае как то работи.
По същия начин стои въпроса за СЕ. Няма доказателства, че я има /освен ядрената енергия/, но не отхвърляме тази възможност - бъдещето ще покаже и докаже. Засега всичко е в сферата на религията /вярванията/.
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Януари 18, 2018, 11:40:28 pm ---И как ще дозираш лекарството в този случай? Нали се сещаш че огромна част от лекарствата са изключително опасни при предозиране? Или ще почнем пак с мантрите на Кадуцея ...
--- Край на цитат ---
Нека не се бърка енергетично заредена вода (както общоспектърно оргонно устройство на Кадуцеус може да я зареди), с вода, на която е вкарана информация за даден препарат, та бил той лекарство или отрова!
В първия случай водата е акумулатор на жизнена енергия и ако не сте вкарали някаква конкретна информация в нея, не може да има предозиране!
Във втория случай обаче, предозиране е ВЪЗМОЖНО, че даже и отравяне - тук Юлиан е прав!
Не може да пиете безразборно и без мярка от всички хомеопатични препарати и да се надявате на панацея!
Затова всеки хомеопат ще ви каже, че при този вид терапия има също схема и дозировка.
Друго - някои бъркат/смесват тотално хомеопатията с билколечението (което, разбира се е в резултат на фармакологичната пропаганда). Не, че нямат допирни точки, но не е едно и също! Едно е, когато баба ти Гана е събрала и изсушила билките, точно по времето, по което е трябвало да се съберат (па било то и по пълнолуние за някои), в резултат на неразбирани, но предавани познания през столетията, друго е, когато фармакологичните компании вкарат в продукта си билки, отгледани като селскостопанска култура, поливани, наторявани и ожънати като...царевица, примерно.
Второто е просто подмяна на синтетичните химии с "естествени" такива, понеже се разчита на модното напоследък увлечение по "хомеопатията" в световен мащаб (парите пак отиват у фармацевтите).
Още нещо във схващанията на някои колеги (което е много странно за мен):
ПЛАЦЕБО???
Какво представлява плацебото, ако не авто хомеопатия в самия организъм? Менталното (умствено) програмиране на водата е най-мощния метод за нейното "информиране"!
По същия начин, по който умел хомеопат може ментално за зареди вода с лечебни препарати, може всеки от вас да унищожи за секунди ефекта от зареждането, ако е твърдо убеден, че това са "бабини деветини"!
Всъщност - точно за този ефект говори и EDM, между другото!
И точно поради този риск от унищожаване на информацията, при "ефекта плацебо", на пациента не се съобщава, че това е...плацебо! При плацебото, пациентът САМ си "зарежда ментално" водата в организма, вярвайки, че е погълнал лекарство!
И...не мога да разбера, защо някои отричат хомеопатията, а с лекота приемат САМОВНУШЕНИЕТО като фактор при излекуване?
Значи, не може вода да има "магични" свойства, но когато въпросът опре до обяснение чрез самовнушение - ок, няма проблем, тази "магия" е...в реда на нещата и на материалистичните им схващания? ? ?
Наистина ли не разбирате, че това е в основата си ЕДНО И СЪЩО нещо, макар и постигнато чрез различна техника?
макс1962:
Абе, тази вода я изкарахте и от бирата по-важна. Бях пускал тема "Пиете ли вода?''. Някой може ли да ми отговори защо все още съм жив и много по-здрав от 90% от наборите ми?
EDM electronics:
--- Цитат на: макс1962 в Януари 19, 2018, 01:12:33 pm ---Абе, тази вода я изкарахте и от бирата по-важна. Бях пускал тема "Пиете ли вода?''. Някой може ли да ми отговори защо все още съм жив и много по-здрав от 90% от наборите ми?
--- Край на цитат ---
Колега, поограмоти се малко и сам ще си отговориш на въпроса в който всички обстоятелства са неизвестни, освен, че пиеш бира и се предполага, че не пиеш вода. Здравето е съвкупност от фактори, единият от които е генетичната обремененост. Оттам насетне има субективни и обективни обстоятелства, които са безброй. Та сериозно ли се надаваш някой да ги знае, камо ли да ти отговори? Питай Свети Петър, той най-добре знае.
krasias:
atos, много добре си осъзнал какво се случва, но ще си позволя да добавя още някой неща. Това със вярата в дадено лечебно средство има много просто обяснение, просто когато вярваш в нещо ти си по отворен към него и му позволяваш да ти въздейства, ти го допускаш да ти въздейства. Когато не вярваш ти си затворен и не допускаш това външно въздействие и естествено то няма да ти въздейства. Отделно има система която не позволява да се презаредиш с енергия и когато си здрав и изпълнен с енергия каквато и заредена вода да пиеш няма да има почти никакъв ефект или ефектът ще е малък но повече няма да се повтори. Това лечение с вода заредена с някаква информация ще има най голям ефект и то при всички хора без изключение само при екстремни условия. Тогава когато човек е почти напълно изтощен и отчаян защото вече е опитал всички химии и вижда ясно че не се оправя, тогава когато вижда че е на ръба да си отиде човек се отваря за всичко което може да му помогне. Да тогава това ще помогне със сигурност но на никого не пожелавам да стига до там. Аз имам едно място на около 2-3 километра от вкъщи което има много силна и добра енергия и когато съм много зле отивам там и ефекта е огромен, но когато съм здрав и отида на същото място ефекта е минимален.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия