Мда, явно говорим на различни езици, но споко Радико, все пак не си една от котките на Шрьодингер, няма вероятност нещо да стреля. Ще се опитам да обясня как си се оказал (или бил натикан - благодарение най-вече на мен, но не само) в това наистина неприятно квантово състояние. Тъй като с Юлиан говорим на различни езици (сега го разбрах благодарение на теб Радико за което много благодаря) аз не съм възприел неговите думи като сочещи някаква моя грешка (дори и сега ми е трудно да ги възприема като такива), а по скоро като „осанна”, като доразвиване на моята теза, като братска помощ и дори съм му отговорил от такава гледна точка и с нескривана гордост съм му обяснил защо съм предпочел гравитацията пред собствените си мускули, а то какво било - „разпни го”.
Та какво следва от това, че мога да заменя гравитационната сила с някаква получена по друг начин и в резултат на мои действия? Обяснете ми, по простичко моля, ако желаете (и ако можем) да си уеднаквим езика и много моля вземете предвид целия « Отговор #149 който започва така
Юлиан, аз не правя перпетуум мобиле и завършва с цитираното от juliang.
Осъзнавам (сега), че с моите идеи и отговори съм въвел в заблуждение „цялото кралско войнство” и съм бил възприеман като поредната откачалка даваща идеи за вечен двигател.
Още един път потвърждавам аз не правя перпетуум мобиле. А какво правя тогава е резонният въпрос. За съжаление не мога да дам еднозначен отговор и затова съм в този форум за да видя/чуя други мнения, да получа оценка за нещото, което е сътворила мисълта ми. Това нещо не е завършено – намира се във фаза „идеен проект”. Разбира се основната идея ми е ясна и ще се опитвам с ваша помощ да я направя по-ясна и за мен, и за вас в бъдещите си „изказвания”
kd_dinev,
Добре заварил и благодаря както за започването на темата, така и за запознаването с отношенията между активно пишещите в нея.
Относно „парадокса на Паскал” (за мен е все едно да кажем че има „парадокс на масления крик”) - уви
не мога да разбра защо ми го предлагаш - какво общо намираш между неговата и моята постановка, които са коренно различни по принципа си на работа , както и с която и да е друга помпа или лостова система. Моята постановка е по-близка по начина си на действие с ежектора, (казал съм го някъде по-рано). Разликата с ежектора е само в това, че не се увлича част от нещото което се увлича, а се увлича цялото количество (от нещото) и изобщо не се интересува от раздуването и /или пукането на бъчви (приема ги за неразрушими). Не мога да преценя засега как си ме разбрал правилно или неправилно. Затова (едно си баба знае…) - интересувам се от това дали като наливам вода в една бъчва (ако все пак използваме такава аналогия) през един страничен отвор, дали може, ако бъчвата е на колела да тръгне със скоростта, с която би изтичало наливаното, ако бъчвата я нямаше.