А добър ден...наистина, че Теню ги твърди, все едно не знаеш?
Добра аналогия с юридическите закони, но пак си краен.
...докато в този форум се дискутират устройства "вадещи енергия от етера", устройства позволяващи преминаващи скоростта на светлината и всякаква такава "ерес"...
Този форум е
точно за такива дискусии! Точно за "научната ерес" е!
Само дето (както правилно отбелязваш), когато глухият започне да чува - за него всичко е музика, а пък то не е така!
Въпросното обсъждане и темата
нямат нищо общо с това!
Тук става дума за механика (динамика, кинетика и статика) на
твърди тела в конкретна среда! Тук неизвестни няма!!!
Всяка променлива води до точно определен, изследван, доказан и прогнозируем резултат! Говоря за тази енергия, която ползваме (и обсъждаме в момента) - груба механична сила срещу друга груба механична сила, без промяна на агрегатни състояния, без промяна на средата или
нивото на енергиите!
Т.е....дори и да има изражение в промяната (като отражение) на някои етерни енергии, обсъждащите не ги разглеждат, понеже търсят като резултат именно "грубата" механична проява на "грубата" енергия!
Всичко е на ЕДНО НИВО - тук няма изненади, всичко в механиката е
АРИТМЕТИКА (и малко стереометрия)!
... става въпрос за въртеливо движение и не може да се използват величини като сантиметър,милиметър,МАСА на тяло...
kd_dinev, ако наистина смяташ, че МАСА
не може да се използва като величина в един редуктор или центрофуга например, много сме го закъсали (като интелект на общо ниво - форум).
Тези, които са ти проектирали пералнята или автомобила са пълни профани!
Ако мислиш, че освен ъгловата скорост,
периферната (която се мери в метри или сантиметри за час или минута) + МАСАТА не е предмет на разглеждане в механиката...хептен сме го закъсали!
Аз се сещам за един пример, който kd_dinev може да ми представи (не знам той самият дали се е сетил), а именно:
Ако пуснем от 50 метра височина две гюллета, едното 1 кг, другото-100 кг. кое ще направи по-голяма дупка в асфалта?
Естествено, че голямото, нали?
Само, че тук силата не е еднаква! Ускорението е еднакво, но силата - НЕ! Силата гравитация действа "персонално" на всеки един атом от материята - колкото повече маса, толкова повече сила!
Респективно е валидно и обратното - като приложим еднаква сила върху различна маса (количество атоми), скоростта им ще е различна, но енергията е еднаква, тя се разпределя като влияние!
MTM, съгласен съм, че трябва да се търси нещо ново, но...не в тази тема!