Автор Тема: Асиметричен трансформатор или грешка в теорията  (Прочетена 72741 пъти)

Неактивен Bat_Vanko

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 385
А явно не можеш да предположиш защо намесих сърцевините за да се опитваш да ме изкараш кретен ....
Няма какво да предполагам, аз го написах в прав текст:
Щом като ученик не си успял да формираш някаква система за осмисляне на текст - сега вече е твърде късно.
Но уви и сега не си го разбрал. Е на тебе ти е простено. Всички знаем че ти черпиш информация единствено от клипове и комикси. Написан или табличен текст с повече от две прости изречения е "мисия невъзможна" да го разбереш.
А относно:
ndm-чо - факт е че и от кенчетата извадих СЕ за разлика от някой умници тук ...... или не е верно?!?
ДА, факт е че ти си открил нов начин да цапаш природата. Всеки разумен човек не би се гордял с това си постижение, но ти дори това не можеш да проумееш.

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • Публикации: 2 405
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Я обясни с какво я цапам? :) конкретно в случая с кенчетата

Неактивен ndm

• Специалист
  • Стабилен
  • Публикации: 712
  • и има и ш извади ако трее - че даже ш и работи
сеКен-чо, остай ги тия умници, я ни припомни и другите СЕ-та, че нещо имаме силна памет на забравяне. Извади ги и другите СЕ-кенчета да сплакнем окото.

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
ndm-чо само сейр се надаш да гледаш ..... ш изкараш за х*я накрая ти......
Седи мирно че чакам важен отговор от Bat_Vanko

Неактивен Bat_Vanko

• Много Напреднал
Монти, Монтииии, знам че ти е трудно мисленето но направо се отчайвам напоследък с тебе. Специално като за тебе ще ти го повторя два пъти - нали повторението било майка на знанието. Ясно е че няма да го разбереш, но поне да го знаеш. На всички им е ясно, че водорода е най чистото гориво и тука съм съгласен с тебе. Но въпроса ми е какво правиш с отпадните продукти от реакцията - те са нещото което замърсява природата, ако ме разбираш, а не водорода.
И пак ще го повторя, за целта изтрий цялата записана до момента информация по въпроса за да не създава шум в системата и прочети следното едно изречение:
Рециклираш ли отпадните продукти или просто ги изхвърляш в реката?

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Я обясни с какво я цапам? :) конкретно в случая с кенчетата
повтарям се!
И пояснявам - кое от алуминия и солта които участват в процеса цапа природата?!?!
Или сигурно дихидро оксида ?!

Неактивен ndm

• Специалист
  • Стабилен
  • Публикации: 712
  • и има и ш извади ако трее - че даже ш и работи
Днес сабахлен, като СЕ разхождах из селските сокаци, стигайки до мегдана забелязах насред някакъв специален контейнер с надпис, който гласеше: ” Мола ВЕ дарете кенче спасете СЕ-ту”. Като разбрах че става въпрос за спасява-не на СЕ-ту, сразу СЕ върнах у колибата, взех трите кенчета които бях изпил преди прогулката и ги пуснах в специалния контейнер с благодарствена молитва за спасителите на СЕ.

Неактивен Bat_Vanko

• Много Напреднал
повтарям се!
И пояснявам - кое от алуминия и солта които участват в процеса цапа природата?!?!
montanare, усещаш ли се колко елементарно разсъждаваш. Аз ясно те попитах макар и в седмото изречение:
Рециклираш ли отпадните продукти или просто ги изхвърляш в реката?
Забележи говоря за отпадните продукти и какво правиш с тях а не за реагентите от които тръгва реакцията. Успяваш ли да направиш разликата - отпадни продукти - реагенти. Две коренно различни неща са... Или при тебе всичко е каша!

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Потретвам се!

повтарям се!

Аде проучи химията на процеса и ми кажи какво да рециклирам - глината де остава ли? или солта?!?
 ;D
Поне да се беше хванал за пиролизните ми изпълнения щото там найстина остава смрад ама явно амбицията ти не ти дава мира и сам се маскариш.....

Аде стига се запъвай - аз постигнах мойто в случая и продължавам напред ......

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 456
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Монтанар, като изходен продукт не се ли получава алуминиев хидрохлорид. Ако е така което е доста вероятно това е продукт който може да се продава
 Стига разбира се да не се получават други междинни съединения.

Неактивен Bat_Vanko

• Много Напреднал
Радико, според уикипедията, на която аз вярвам повече от колкото на Монти:
Цитат
Хлоридите, като обикновената готварска сол, също предизвикват корозия в алуминия, съпътствана от образуване на алуминиев трихлорид, което е сред основните причини водопроводите да не се изработват от този метал.
2 A l + 3 C l 2   → 2 A l C l 3   
За разлика от неговото твърдение че се получавала глина, която преобладаващо е диалуминиевият триоксид (Al2O3). Така че Монти вземи да се пообразоваш малко, както се вижда и от химия не разбираш. Та се питам кой ли ти е подсказал начина за замърсяване на природата.

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
 2Al + 6H2O = 2Al(OH)3 + 3H2
И кое е мръсното?

Цитат
Алуминиев оксид е химично съединение на алуминий и кислород с химична формула Al2O3. Това е най-често срещаният оксид на алуминия и по-конкретно се обозначава като алуминиев(III) оксид. В природата се среща в кристалната си полиморфна фаза α-Al2O3, известна като минерал корунд, чиито разновидности са скъпоценните камъни рубин и сапфир. Алуминиевият оксид се използва за добиване на алуминий, като абразив и като огнеупорен материал поради високата му температура на топене.[1]

И за хидрохлорида
https://bg.sodiummedia.com/3912280-aluminum-hydrochloride-chemical-properties-method-of-preparation-effects-on-the-body-application

Та ко стана сега - то излизало че не замърсявам нищо а даже добро правя  ;D
Да се цитирам ли че се получава сол бат Глупако а?!
Хем ти предложих да се спреш......
Виждаш ли как сам се омаза после се облиза и пак се омаза .....

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
И сега малко по-подробно след кат бат Глупака прикллючи

Алуминият и без солта реагира с водата но много бавно - солта помага за процеса образуване на оксид като снема оксидният филм и позволява на алуминия да се свързва с кислорода от водата ....

А ето ви цялата формула на процеса
2Al + 6NaOH + xH2O = Na6Al2O6 + xH2O + 3H2
почти цялата ;)

Неактивен tranteev

• Beginner
  • *
  • Публикации: 65
    Надлъжните не си пречат с перпендикуляра tranteev, ти как
установи постулата?
С опити или с четене по руските професорски сайтове?

Най-добрият магнитопровод е въздуха - не забравяйте това, въпреки, че има и други опции конкурентни..  ;)
не си пречат, но коечициента на самоиндукция не се ли запазва ?Този траф на БАТ Ванко, си е и кондензатор от гледна точка на надлъжните елмагнитни вълни. Тръба с намотка и в нея още една тръба с намотка... това исках да потсетя БАТЕНЦЕТО дали в опита си е взел предвид....

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 183
  • Д,Б!
Като сте ги задъвкали тия асиметрии,
въз основа на какво ИЗОБЩО си мислите, че от някаква асиметрия ще потече манна небесна?

Сламка?
Конкретика?
Уточнение?

Ако няма такава, има къде-къде по-важна работа за бачкане...