Виждам объркването ви. За сега, все още съм в състояние да отговоря на всички възникнали въпроси.
Радико, точно тази от картинките е от онези, които съм взел от нета.
Тази схема е...
очевидно... опростена. Целта й, както се казва, сама обяснява себе си. Това ти е пределно ясно, знам. Ти обаче продължаваш да си смучеш от пръстите.
По-добър съм от тебе в тези неща, и няма смисъл. Но ти си по-добър от мен в техническите неща, така че има смисъл да започнеш да участваш градивно.
Какво значи "енергията за възбуждане на индуциращите електромагнити няма нищо общо с енергията изпълваща добивните електромагнити"? НИЩО ОБЩО! Тогава защо ни е енергия за възбуждащите магнити?
Мишо, нужна ни е енергия за възбуждащите магнити поради причината, че прясната енергия, която възниква във всеки нов дипол, може да се добива само с помощта на материала.
Обърни внимание, че когато възбуждащото електричество протече по намотките на един соленоид, то не му вдъхва енергия. То ориентира атомите на материала на сърцевината в обща посока. С други думи - един дипол възниква винаги отвътре, а не отвън. Възбуждащото електричество създава магистралата... и точно както
mi68 отбелязва, понеже в Природата няма празно, тази магистрала веднага започва да се употребява и се изпълва с трафик. Но това НЕ Е онази енергия, която е оформила магистралата.
Понякога, трафикът утъпква пътя, и дори и възбуждащото електричество да секне и асфалта да се премахне, остава един утъпкан черен път, по който продължава да се движи трафик.
А понякога не се случва.
И това зависи от почвата, сиреч, от материала.
Ето - подарявам ти лекцията на Пол Бабкок от последната конференция "Тесла" 2016 на Линдеман и Бедини:
https://drive.google.com/file/d/0B-gTehmAJoLDMEFteEFEcTlMVkk/view?usp=sharingНа 0:10:14 Бабкок обяснява една емпирична постановка, която би демонстрирала, че магнитите са енергиен източник (ако на някой му е трудно, ще го преведа на български).
Ключовият момент е да се разполага с материал, който в единия момент е с феритна природа (привлича се от магнит и привлича магнити), а в другия момент, по команда, променя природата си и от феритен става не-феритен (не се привлича от магнит и не привлича магнити). Ясно е, че такова нещо най-вероятно ще е продукт на науката по материалознание в идните векове (а още по-вероятно е отдавна да е факт в Науката в сянка, собственост на Правителството в сянка, защото, както е вече публично известно, само военните на САЩ например знаят за съществуването на цели 15 вида кристални решетки (Фил Шнайдер).
Така че това за сега не е вариант. Но има втори вариант за реализацията на такава постановка:
- да се ползва феритен материал, който лесно забравя.
Искаш някой да свърши работата, това го не разбирам, най-добре си свърши работата!
mi68, емоционалната ми връзка с човечеството е меко казано нелека.
Стъпих на този път не заради някакви морални подбуди... и не заради любопитство. Винаги съм бил любопитен човек, но започнах да вървя по този път и станах какъвто съм сега, заради желанието си да постигна отмъщение. Отмъщение срещу света, срещу човечеството и отмъщение за себе си заради това, което цивилизацията ми причинява всеки ден.
Любопитството може да ме води, но то нямаше силата да ме поведе. Единствено желанието за отмъщение има еквивалентна сила с тази на любовта, и е способно да даде начална мотивация, начален тласък за един кръстоносен поход в името на себе си.
Пътят ме промени, той променя всеки, без значение каква е била причината да се качиш на него. На ден днешен успях да превъзмогна руините на детския си свят и отмъщението вече не е мой съкровен стремеж. Само че не мога да се отърва, не мога да се излекувам от омразата си към хората и човечеството като цяло. Не мога да спра да ги виня заради това, че продължават да участват и да инвестират животите си в тази форма на чужда, натрапена, непригодна за човешкия род цивилизация.
Живея с горчивината от разочарованието всеки божи ден. Разочарование от човешката природа, като към това се добавя и горчивината от разочарованието от самия себе си и от това, че продължавам да съм част от човечеството и че продължавам да имам обща съвест със себеподобните си. Съкровената ми мечта е да се откъсна, да си тръгна, да се разгранича, и по някакъв начин да успея да разделя своята от общата съвест.
Не си правя илюзии, че някой ще свърши, или че може да свърши моята работа. Но не мога да държа всичко това в себе си, има някакъв такъв морален дълг, че човек дължи всичко това на другите. Както аз продължавам да взимам от обществото (заради което се ненавиждам), така продължавам и да се опитвам да раздавам каквото мога (за да се спася от себененавистта и да живея с чувство за пълноценност).
Не вярвам, че някой може да ми помогне. Единствено вярата ми в Бог ме кара да дам шанс на някой да ми помогне, или поне да дам индикация на единиците сред всички останали читатели, че хора като тях съществуват.
Божкеее .... хората графен зпочват да използват а тука някакви жележа от преди 180 години се коментират. Ако някой знае нещо за огъня нека да го сподели да не се свиди. Сори за иронията ама млко ми е примитивно баси 21 век ли бяхме кво беше..........нищо лично.
coke2k, ти си участник във форум за Свободна Енергия, и като такъв би трябвало да знаеш, че Свободната Енергия не е плод на 21ви век.
Тя е открита в своето техническо проявление преди 1700г, и е системно преоткривана в своето техническо проявление до 1945г. След този исторически праг, цивилизацията ни безнадеждно и неспасяемо започва да се развива в сянката на Втората Световна война и така ще бъде за много векове напред, което означава, че Свободната Енергия ще започне също толкова системно да изчезва в забравата и да потъва в дезинформацията.
Ако ти сериозно се интересуваш от Свободна Енергия, няма какво да търсиш в 21ви век.
Изглежда ми като вариант за DC-AC конвертор.
Как точно ще продължи индуцирането на роменлива ЕДС в централната/добивна/ намотка, след прекъсване на веригата, подаваща постоянния ток към резистор-комутатора и двете възбудителни намотки?
Прочети патента и прочети изложението докрай.
От добивните намотки се отклонява малка част енергия, която се насочва към ел.моторче, което продължава да върти четката на комутатора. ДРУГА част от добивната енергия се отклонява за продължаващото възбуждане на индуциращите електромагнити.