Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 489903 пъти)

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 431
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: Технологични новости
« Отговор #1725 -: Март 10, 2025, 11:30:15 pm »
Радико, не разбрах нищо, по нов асвалт карах и споделих. Според мен явно се правят пътищата с нормалното темпо от български фирми, не вярвам да не им плащат в левове. Сигурен съм че в левчета се плаща дори.
Да заплатите се плащат в левчета. Асфалта обаче се закупува със долари или със евро!!!
А финансирането което осигурява парите за този асфалт идва във евро.  Така, че пътища се правят със евро не със левчета. 

Неактивен h2motor

• Сериозен
  • Публикации: 1 072
« Отговор #1726 -: Март 11, 2025, 10:40:03 am »
   Радико българско производство са, пътищата ни са строени с материали произвеждани в България. Внасят битум срещу други нефтопродукти също, но не се купуват с евро може да си сигурен - спокоен.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #1727 -: Март 11, 2025, 12:09:06 pm »
Добре h2motor
Казвам ти го в абсолютно прав текст
ЕВРОПА ФИНАНСИРА СЪС ЕВРО СТРОЕЖА НА НОВИ ПЪТИЩА В БЪЛГАРИЯ. СЪС ЕВРО ГИ ФИНАНСИРА. Не със левове не със рубли СЪС ЕВРО.

Неактивен h2motor

• Сериозен
« Отговор #1728 -: Март 11, 2025, 03:30:48 pm »
В Сърбия кой ги финансира да си направят по хубава магистрала от нас ? Направо те питам, нали само ако си в ЕС благодарение на фондовете може да имаш пътища ? :D

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 116
  • Santa Claus - "Ho ho ho!"
« Отговор #1729 -: Март 11, 2025, 04:47:05 pm »
Направо те питам, нали..... :D

Ти ме питаш, аз ти отговарям:  :)

Краниста е много по-зле с главата от един вманиачен комунист по отношение на обсебилите го "господари".

Тоя с фантазии сам си съставя убеждения.
То когато имаш само 2-летящи майски бръмбара в главата, си обясняваш нещата  по възможно най-приемливия и най-глупавия начин.

Вчера вика началниците от Москва били спрели строежа на някакъв път, като го питах дай подробоности - бръмбарите му казаха, че било заради Шенген и Сърбия, а къде е Москва в цялата работа - не питай....

Та сега и с германските марки, дето сме били плащали за нашите пътища.

Тоя чувал ли е, че безплатен обяд няма. Все едно да кажеш, че хладилника ти се пълни от твоя работодател, не от труда който си му дал, за да ти даде заплата.

Ама човека е Кранист, не е финансист, юрист или кечист.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #1730 -: Март 11, 2025, 08:21:15 pm »
Значи Христо глеи ся:
За да премине един ТИР по сръбската магистрала "Пут приятелство"  трябва да заплати около 150 евра. Което не е кой знае какъв проблем. По големия проблем е, че трябва да премине през три гранични пункта. А именно:
Гръцко-македонския, македонско-сръбския и сръбско-унгарския. Като трябва да чака на опашки по ден два на всеки пункт. Ако шофьора на тира избере за позаобиколи около 120км. Повече минавайки през България и Румъния той до западна северозападна  европа няма да чака на нито един граничен пункт. А парите които биха отишли за "путарина" магистрални такси в Сърбия ще отидат за толтакси в България и Румъния.  Кофти тръпка за политиците в Сърбия  която се изразява в няколко милиарда загуба годишно ако трафика се пренасочи през България. Единственото печелившо решение за Сърбия и Македония за връщането на трафика и парите от него е да премахнат граничният контрол което значи да влязат в Европейската общност.  Условието за което на Европа  пък е да загърбят началниците на ЕДМ  "ония в Москва"  Ако обаче пътната обстановка в България е лоша и неудобна "обикаля се много по тесни пътчета и т.н.  заради неспирни ремонти тираджията ще предпочете  да чака малко по границите и после да кара по магистрала. А Сърбите и Македонците да си останат под зависимоста на ЕДМовите  господари.  Пиша това не заради Царя на посредствеността в този форум. Просто се възползвам от неговата посредственост за да го повторя още веднъж и да го прочетат още мислещи хора. Такъв е живота. Посредственият слуга работи против господаря си въпреки, че се стреми да работи в негова полза.
Благодаря ти ЕДМ Електроникс, че така всеотдайно ми помагаш да работя за моята кауза. Господ вижда и ще те възнагради за това добро дело.

Неактивен h2motor

• Сериозен
« Отговор #1731 -: Март 11, 2025, 10:34:25 pm »
  В България и Румъния се преминава през планини, ако си минавал по тези пътища. През Сърбия влизаш в Унгария, която е равна и разхода им на гориво със сигурност ще бъде значително по нисък. Русия няма нищо общо с магистралата в Сърбия, може да си сигурен защото официално финансирането и четох че е от Китай. Те и руска военна техника не купуват сърбите, купуват китайска. И между другото четох че тази магистрала е много евтина, строена е с китайски машини. Също китайците се надяваха да спечелят много от продажба на такава техника в Европа, т.е. тя е направена с цел да се демонстрира цената.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #1732 -: Март 11, 2025, 11:01:12 pm »
Тази магистрала не е строена със  Китайски  машини, гарантирам ти го.  Хеле пък за машините  които копаха тунелите при "Владичин хан"
Значи първо бяха произведени от  Атлас Копко и второ бяха собственост  на българската фирма  "Евроалианс"  в редиците на която по това време се числях  и аз. Други машини пък бяха на пак Българската фирма "Трейс"  планините нито в България нито в Румъния не са проблем за тировете.  Освен това факта, че по пътя има няколко тунела по километър и повече. Трябва да те наведе на мисълта че и там не е много равно.

Неактивен h2motor

• Сериозен
« Отговор #1733 -: Март 12, 2025, 12:39:04 am »
 Финансирана е от Китай, така пишеха в статията. Нямам идея как е строена цялата, но тогава я нямаше. Защо им е на китайците да я има ? Дали не е защото имат пристанища в Гърция ? Може да е измислица на журналисти това как Гърция ще стане порт за внос на китайски стоки.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #1734 -: Март 12, 2025, 06:54:57 am »
Финансирана е от Китай, така пишеха в статията. Нямам идея как е строена цялата, но тогава я нямаше. Защо им е на китайците да я има ? Дали не е защото имат пристанища в Гърция ? Може да е измислица на журналисти това как Гърция ще стане порт за внос на китайски стоки.
Въобще не е измислица. Най близкото до Китай  голямо европейско пристанище е това в Солун. Потокът от тирове е огромен. И точно за него говоря в предишните коментари. Тези тирове след като качат контейнерите от Солун и ат избора или да минат през три гранични пункта или да си карат без да излизат извън европа.  Ако не са изкуствените спънки по българските пътища кое ще изберат според теб???  И кой печели от това да бъдат затворени три години вече основни пътища по тази дестинация  ако трябва да съм точен за път  "Е79"  става дума.

Неактивен h2motor

• Сериозен
« Отговор #1735 -: Март 12, 2025, 10:35:00 am »
 Радико, Китай печели, стоката е тяхна, искаш да изберат маршрута през България, който не е по кратък. Те дали искат, с административни мерки да ги накараш да удължават пътя ? Също Амстердам и Ротердам, ще загубят ако Солун е по добър и евтин вариант, затова искат административните пречки да ги има, нали ни блокира Холандия за Шенген случайно не го правят това. Ами помисли, не е най удачно да отвориш пътя сега, може и сигурно си прав че умишлено го затварят.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #1736 -: Март 12, 2025, 02:40:56 pm »
Радико, Китай печели, стоката е тяхна, искаш да изберат маршрута през България, който не е по кратък. Те дали искат, с административни мерки да ги накараш да удължават пътя ? Също Амстердам и Ротердам, ще загубят ако Солун е по добър и евтин вариант, затова искат административните пречки да ги има, нали ни блокира Холандия за Шенген случайно не го правят това. Ами помисли, не е най удачно да отвориш пътя сега, може и сигурно си прав че умишлено го затварят.
Струва ми се, че със голяма мъка опитваш да си измислиш някакви доводи, буквално да ги изсмучеш от пръстите.
Къде е Солун къде са Амстердам и Ротердам??? Знаеш ли колко километра е разликата???  Стига си се напъвал с тия глупости дет ги измисляш. Тировете пътуват с хиляди денонощно по този маршрут. По точно толкова колкото могат да обработвт митничарите.  Схващаш ли колкото могат да обработят митничарите. Докато ако минат през България МИТНИЧАРИ НЯМА
Колкото има от Солун до Серес толкова има и от Солун до Стокхолм или до Варшава или Вилнюс  а през Сърбия имаш три обработки от митничарите. 

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 116
  • Santa Claus - "Ho ho ho!"
« Отговор #1737 -: Март 12, 2025, 03:48:55 pm »
Аз всичките соросоиди и прозападни гювендии ще ви обработя на моята митница много добре.  :)

Да ви обясня най-голямата технологична новост:

Докато И Одеса не бъде взета, но не насила, а да се молиш да я дадеш, бой ще има до 101 и обратно.
Аз едно съм разбрал в тоя живот: само с бой се постига уважение - другото е някаква прозападна педерастия.

За 3 дни около 60 000 унищожени, предадени, сломени.

https://www.tiktok.com/@vladiazarin/video/7480659751202737430

Скоро СВО няма да свърши и не трябва.
Трябва най-напред да бъдат строшени западните кратуни, едва тогава скимтейки, ако Путин се съгласи.

Активен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 601
« Отговор #1738 -: Март 12, 2025, 05:05:48 pm »
Аз всичките соросоиди и прозападни гювендии ще ви обработя на моята митница много добре.  :)

Ааа! Начи митницата ти ти е технологична новост! Стискаш ли здраво?

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #1739 -: Март 12, 2025, 05:09:46 pm »

Да ви обясня най-голямата технологична новост:

Докато И Одеса не бъде взета, но не насила, а да се молиш да я дадеш, бой ще има до 101 и обратно.
Аз едно съм разбрал в тоя живот: само с бой се постига уважение - другото е някаква прозападна педерастия.

За 3 дни около 60 000 унищожени, предадени, сломени.

https://www.tiktok.com/@vladiazarin/video/7480659751202737430

Скоро СВО няма да свърши и не трябва.
Трябва най-напред да бъдат строшени западните кратуни, едва тогава скимтейки, ако Путин се съгласи.
Мечтиии, мечтиии, океан от бира, Ариана!!!