alvion, направи ли инвертора за слънчевия панел с 1,5 транзистора, покажи го?
ЕДМ Имам малък финансов проблем с Бюджета нямам едни 500лв. за панел да мога да отделя и до там умря работата. Не трябва само желание и време, а трябва и пари за да стават нещата.
Транзистор имам MOSFET-и 12 броя IRFP260N 200V 50A бях ги запасил за самоделен контролер за Електромобил тогава 2008-год един такъв PWM контролер 600А 200V за К9" сериен постояннотоков ел.двигател на завода Костов беше (към 2000лв.) цифра куча денег и затова направи сам, сиромаха е жив дявол, но като няма пари бюджета тогава стигна само за 12-те мосфета и два диода 50А 200В бързи после денег нет и не будет щот малко след тази инвестиция в силиции или в завода обработен пясък от плажа ма съкратиха от работа в НКЖИ и после Йок пара джанъм.
Мога да дам западняците за пример
https://ecomodder.com/forum/showthread.php/paul-sabrinas-cheap-diy-144v-motor-controller-6404.html Пол Холмс, който също 2008-ма направи такъв самоделен контролер за електромобил 2000А и неговия беше, до 200 волта. Той е учител по електроника във вечерен техникум, преподава на незавършили средно, жена му е азиатка и му роди дете дъщеря нея година, в америка живеят.
Първо Пол писа тема във форума за електромобили и поръча осцилоскоп аналгов, програматор STK500 и микроконтролер ATmega8 от Kитайците и парите му свършиха и не му останаха пари за Мосфети. Първо обаче разработи програмата на развойната система на Атмел Студио с програматора и мегата чипчетата, които беше поръчкал. После във форума му организираха крафтфъндинг и всеки плати (осинови) по един мосфет и диоди му подариха форумчаните и стана неговия проект успешен. После той публикува сайт с помоща на жена си продаваха и още се продават от неговите китове по 600 долара и нещо за направи си сам 2000А 200 В (една Zila фирмен контролер 2000А е $2000USD) контролер за постояннотоков ел.двигател за електромобил.
Поуката е, че съ Единението, прави силата т.е. ако не се делим всеки всичко сам, като мен да прави ще е по-лесно завета на хан Кубрат, ако последвахме ние Българите.