Значи волфрама е доста капризен материал а и много серт. Топи се не при 6500 а при малко над три хиляди градуса. Не може да бъде разтопен извън инертна среда: аргон, хелии, неон и т.н. защото реагира и се окислява много преди да се разтопи. Дори отнема кислород от СО2 и за това този газ не може да се ползва за заварка с волфрамов електрод. След това заваряване на два различни метала. Дори мед и желязо... Заеби. Неръждавейката е сплав със доста различни метали в нея. Волфрамът и там има изненада, едно време не знам кал е било но в момента няма от къде да си купиш "поне в България волфрам. Това което продават като волфрамов електрод за заваряване, това е металокерамично изделие спечено от волфрамов прах с помощта на друг слепващ метал. Заради този метал "ползват се няколко различни" електродите имат отзад цветен код, жълти, зелени, сини, златни, черни, а имаше и червени. Както и да е това не е чист метален волфрам. Има структурата на тухла а не кристална решетка на метал. Относно лазерното заваряване аз съм ползвал услугите на един много стар лазер със управление фанук с размер на трикрилен гардероб. Беше в един бивш военен завод до моста "Чавдар" вече го няма обаче. А скоро не ми се е налагало да търся.