Автор Тема: Сравнение между различни методи за разлагане на водата?  (Прочетена 46913 пъти)

sheki

• Гост
Re: Сравнение между различни методи за разлагане на водата?
« Отговор #30 -: Септември 18, 2008, 10:10:45 pm »
http://tehnomag.net/eshop.php?body=prodshop&gr=1&pod=3&pg=1&promo=&id=102

таз машинка за пране работи на 32кхц, но в статията на http://www.keelynet.com/energy/docx.htm  пише, че може на такъв пиезо-излъчвател успешно да се пусне 42,8кхц

Неактивен mitkon657

• Неактивен
  • Публикации: 6
« Отговор #31 -: Септември 19, 2008, 10:38:50 pm »
Благодаря зя линковете, интересни са и разбирам, че нещата се въртят в областта на ултразвука. Това е голямо предимство. Има множество схеми на сонари работещи в този диапазон и с помоща на ултразвуков генератор може да накараме водата да "ври" със стайна температура. Този метод използват известните преди време ултразвукови перални, при които единствения проблем е изработката на ултразвуковия излъчванел. В продажба има и ултразвукови вани за почистване на бижута използващи същия принцип и работещи само с вода. При този порядък на честотата мисля, че използването на лазери и други щуротии е излишен лукс.  Можем да  опитаме  наред с напрежението на електродите на клетката да въздействаме на електролита с механични ултразвукови вълни със същата ни необходима честота, като по този начин няма как да не се свали драстично енергоемкостта на системата. До колкото си спомням ефективността на " ултразвуковите " перални е достатъчно добра и при работата и почистващия ефект се дължи на отделяния от водата кислород. Но какво става с водорода при прането, не може да изчезне. Предполагам, че именно добиването на нежелания при прането БГ е причина за недоброто разпространение на тази технология. А може да пробваме и получаване на БГ единствено с ултразвукова пералня- няма електроди, няма следене параметрите на електролита и нежелателното му врене. 
Преглеждайки схемните решения забелязвам, че ваните се захранват с импулсен ток / напрежение /, който в зависимост от  коеф. на запълване на импулсите е с богат спектрален състав. Поради тази причина мисля, че при " уцелването " необходимата честота от някой хармоник, наред с полезната работа, другите съставящи предизвиквайки някакви си техни нежелани въздействия върху водата, затормозявайки основната ни цел- " чист " резонанс в електролизната клетка.Относно електролизния съд, както обикновено се случва решението е под носа ни, всеки има достъп до него, конструкцията му е усъвършенствана многократно през годините и мисля, че няма какво друго да се желае...замислете се за принципа на обратимост в електротехниката....
За електролизьора много ми хареса идеята за обратимост с акумулатора! За импулсната електролиза резонансната честота на водата е 42.8 килохерца попада в ултразвуковата област. За катализатора - Юл Браун е работил с КОН.
 Стефан маринов предлага три взаимно перпендикулярни вектора на магнитното поле.
Защо в импулсно честотните схеми за елекролиза клетките са свързани паралелно? Нали се препоръчва последователно свързване като при акумулатора?

disela

• Гост
« Отговор #32 -: Септември 21, 2008, 08:28:28 pm »
За акумулатор направо се откажете, освен ако не мислите да жертвате чисто нов

Мойте резултати ~>  ;D ;D

Както се вижда, тази мрежа би трябвало да държи оловото - направо и се е е***а мамицата

вътре всичко е на манджа и въобще не може да става дума, че плочите са на еднакво разстояние итн.
така де, освен ако не е чисто нов акумулатор, който не е зареждан с електролит и е сух - тогава може и да стане 

Неактивен mitkon657

• Неактивен
« Отговор #33 -: Септември 22, 2008, 03:16:06 pm »
Благодаря за визуализацията и предпазващия съвет - наистина ако ще е акумулатор, то да е нов или малко употребяван е най-добре.

disela

• Гост
« Отговор #34 -: Септември 22, 2008, 10:30:25 pm »
Disela, не виждам каква е връзката между разрушения ти акумулатор и електролизера??

Eми по-отгоре пича пусна мухата да се използва акумулатор за електролизер, защото конструкцията е такава, аз се наех да тествам и това са ми резултатите
това че ти не следиш темата не значи, че аз си спамя ей така . . .  да видите че си имам акумулатор и флекс

nenov

• Гост
« Отговор #35 -: Септември 24, 2008, 02:00:03 pm »
Моята идея е да се ползва само кутията от акумулатор, а да си направя нови прочи от нераждъвейка :)

disela

• Гост
« Отговор #36 -: Септември 24, 2008, 04:35:46 pm »
Моята идея е да се ползва само кутията от акумулатор, а да си направя нови прочи от нераждъвейка :)

Погледни конструкцията на автомобилен оловен акумулатор. В разредено състояние плочите му са еднородни по състав, перфорирани са за по- голяма работна площ, в близост до тях има сепаратори отделящи и направляващи нагоре газовете образувани около плочи и има пространство и щуцер за отвеждането им. Също така нежеланите примеси в електролита падат на дъното, конструирано така, че да там попаднали да не причинят късо съединение. И какво остава в нашия случай- взима се изтощен акумулатор с шест серийно свързани клетки с отвори за доливане на електролит. Точи се електролита, промиват се клетките със сода каустик, после вода, после сода и пак вода. Следва пробиване на отвор за зареждане с вода, зареждане с вода и т.н...

казваш че обикновен акумулатор би бил перфектен електролизер, така ли да го разбирам ?

Точно така! Плочите са от що годе чисто " гъбесто " олово, и в процеса на работа водата по никакъв начин няма да им повлияе.

Това ти е новата идея или старата несъм разбрал

koce93

• Гост
« Отговор #37 -: Септември 24, 2008, 07:07:11 pm »
http://forum.mazeto.net/index.php?topic=538.msg3546#msg3546
Плочите не са от чисто олово. Те представляват решетка от олово, като клетките на положителния полюс са запълнени с активна маса от оловен окис, а за отрицателния с поресто олово. Поради това положителните плочи са кафяви, а отрицателните-сиви.
Сепараторите не са да направляват газове, защото те са малко, а за изолация да не се допират.
« Последна редакция: Септември 24, 2008, 07:10:05 pm от koce93 »

koce93

• Гост
« Отговор #38 -: Септември 24, 2008, 07:18:58 pm »
Извинявам се за цитата не можах, да го поставя.
« Последна редакция: Септември 24, 2008, 07:24:00 pm от koce93 »

pier12

• Гост
« Отговор #39 -: Септември 29, 2008, 04:34:57 pm »
Koce 93...не съм добре с химията, но от спомените ми по електротехника помня, две важни неща :
1. Процеса на разреждане на акумулаторната батерия води до уеднаквяване състава на плочите, като при напълно разреден акку същите  по състав са от " чисто гъбесто " олово, каквото и да значи това. При производството акку се произвежда с еднакви по състав оловни плочи, като промяната на състава им се осъществява при " трениране " на батерията в заводски условия. Понеже за мен е трудност снабдяването с незареждан  акку, затова споделих идеята си за работа с разредена батерия.
2. Разбираш значението на чуждицата " сепаратор ", но в оловния автомобилен акку наред с това му приложение сепаратора е с " нагъната " конструкция, оформящ множестно вертикални канали, способстващи излизането от електролита на газовете получени в хода на работата, който ефект мисля, че  е полезен в случай на добиване на Браун газ.

WoLF

• Гост
« Отговор #40 -: Септември 30, 2008, 12:13:25 pm »
Колеги, идеята за акомулатора е много добра. Преди две седмици си поръчах от Монбат кутия от завода им в Монтана, мога да Ви кажа че е идеална за електролайзер. Успех.

pier12

• Гост
« Отговор #41 -: Септември 30, 2008, 12:44:05 pm »
Wolf, сподели каква е цената...предварително благодаря!...

WoLF

• Гост
« Отговор #42 -: Септември 30, 2008, 01:19:06 pm »
Немога да ти цитирам точна цена, защото човека просто се засмя и ми каза, че те работят с огромни количества, така че ми направи подарък. Спомена ми друг път ако ми трябва да званя направо в завода в Монтана, но мисля че цената трябва да е наистина смешна, защото все пак става въпрос за най-обикновено пластмасово изделие направено по калъп както се казва.

Неактивен mitkon657

• Неактивен
« Отговор #43 -: Септември 30, 2008, 11:19:37 pm »
Немога да ти цитирам точна цена, защото човека просто се засмя и ми каза, че те работят с огромни количества, така че ми направи подарък. Спомена ми друг път ако ми трябва да званя направо в завода в Монтана, но мисля че цената трябва да е наистина смешна, защото все пак става въпрос за най-обикновено пластмасово изделие направено по калъп както се казва.

До всички избрали акумулатора за елекролайзер:

В този патент има подходящи решения за кутията от акумулатор:
http://www.freepatentsonline.com/20070151846.pdf