При използването на Запер не е нужно честотата да съвпада точно до херц на 30 КХц . Целият ефект се формира от това че импулсите са правоъгълни. Малко плуване на честотата с толеранс ~ 1 КХц познатият ми лекар , казва че дори е за предпочитане , тъй като по думите му , при неизменна честота - организъма се приспособява, свиква и има едно малко намаляване на ефективността. В случая дори да не е точно така, аз също съм убеден че плуването на честотата е по-скоро положителен ефект. При използване на TL494 вече имаме фиксирана честота при която температурните промени могат да доведят до отклонение от няколко херца най-много, което е без значение. От тук [url] http://www.heal-me.com.au/frex.html /url] можете да си свалите frex16 - това е програма за честотно лечение, която посредством медни-тръбни електроди и обикновен аудиоусилвател , се използва подобно на Запера , но с 3 минутни сесии. В нея има списък с лечебни честоти за над 1000 болести и здравословни проблеми. Всички честоти са в звуковия диапазон. Има информация че дори слушането на съответните звуци от програмата оказва добър лечебен ефект. Имам голямо основание да смятам че има голямо сходство между Запера и плазмената търба на д-р Райф. Не до безкрай но донякъде. При плазмената търба имаме радиантно(скаларно) електрическо поле около разряда и електродите и това поле предизвиква електромеханични честотни трептения в организмите попадащи в него. При обикновения запер , плазмената търба е заменена от човешкото тяло което става приемник (дипол)на радиантна енергия и е облъчано с честотни вибрации на същото това поле(електрически лъчи). И при двата случая имаме използване на правоъгълни (или отсечени) електрически импулси. Приемам също и че електрическите трептения стимулират директно имунната система , което допълнително води до самолекуване на организъма...
Hi.
Ако имаш време да се занимаваш, някои мои размисли.
При биорезонанса, не играе имунна система. Приложеният променлив ток предизвиква механичен резонанс върху организъмчето ако е на собствената му честота и то се разрушава на базата на обикновенна ултразвукова кавитация. По същият начин се свива крачето на жабата в училищните опити, като му пуснеш ток. На сайта на Кларк има клипчета, на които е видно, как става това на предметното стъкло на микроскопа и. Опитът е прост и всеки може да го направи с един микроскоп. Пробвах - така е! Взривче. Прав си с плуващата честота. От честотите по-горе ще видиш, че е избрана честота с порядък по-ниско от нормалните резонансни честоти. По принципът на безкрайният ред хармоници, фактически въздействуваме с голям спектър честоти и ако базовата плува, покриваме още по-голям диапазон. Високите честоти, които съответствуват на собствените честоти на човека и отделните му органи, вече отиват на много малки амплитуди и вероятно може да ги считаме за безвредни. Във всеки случай, ще оказва влияние собствената спечифична проводимост и може би е добре най-напред да се понатъпчем с киселини (витамини, аспирин и пр.) или сол, или пък колоидно сребро, а след това за да изкараме токсините от бастисаните парченца на патогени, интензивно да се наливаме с дестилирана вода или бира.
Това, което е значителното откритие на Кларк, може би, е нейното твърдение за заразяване на червеите с бацили и последните с вируси, така че поради скин-ефекта на честотата, която не е унищожила малките организъмчета е необходимо да се провеждат няколко последователни сеанса, за да се изпотрепе всичко все по-малко. Така, че най-напред се трепят червейчета, после микроби и накрая едноклетъчни.
Мисля си обаче, че за резонанса, освен честотата е необходимо и съвпадане по фаза, така че е добре и да се вобелира по време на сеанса, сиреч плавно да се извърти фазата за един период.
Накрая си мисля, че не е добре да се изпотрепе всичко наведнаж, щото ще се отровим от токсините, така че постепенно на принципът от голямо към малко с паузи за детоксикация.
За детоксикация се наливаме с бира и влизаме в сауната, бъхтим с колело като щурави в най-голямата жега, тъпчим се с любеници пишкаме на поразия.