Автор Тема: Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator  (Прочетена 52290 пъти)

Неактивен mzk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 622
  • http://analogov.com
    • analogov.com
Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator
« Отговор #30 -: Ноември 01, 2006, 09:31:33 am »
Днес ще ходя до един склад в Люлин.

Дано там има 'гладка' стомана, защото където гледах, са арматурни.

Ще погледна сега първо свойствата на различните видове стомани (промяна при температура и възможност за намагнетизиране).

Ще купя материали за 2 реактора, или поне само тръбите, защото те не се продават във всеки железарски магазин.

После, след като го пусна в действие, ще сменя сърцето на реактора с някакъв друг материал (ако резултатът е незадоволителен) и пак ще експериментирам.

Обмислям варианта и вътре да вкарам електромагнит, но не знам как и дали е възможно да стане  :?

За сега, освен стоманената пръчка, най- голям проблем ми е да намеря двигателче. Намерих мотор от жигула, за 80 лв, но не са толкова малко парите, а и все пак той е 1300 кубика, което ме притеснява.

Ако имаш някакви идеи за двигателче, казвай :)

ПС: използваш ли icq или някакъв друг instant messenger?

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #31 -: Ноември 01, 2006, 09:55:08 am »
http://mazeto.net/pantone_bg.html
Цитат
Използвах стар тракторен четиритактов двигател Honda 240 к.с., който трябваше предварително да пооправя (разработване на клапаните и др.).

Цитат
Спазвах точно размерите на реакторните части, т.е. :

* външната тръба е каквато се използува за прекарване на централно отопление, 26/34, дължина 30 см
    * вътрешната тръба е каквато се използува за прекарване на централно отопление, 15/21 с дължина 40 см
    * вътрешната пръчка във вътрешната тръба (15/21) има диаметър 13 мм и дължина 30 см

Цитат
За моя голяма изненада, повече никакъв пушек не излиза от ауспуха. Още 30на секунди и моторът реагира все по-добре и по-добре на различните манипулации с клапаните и се показва способен да стигне както големи скорости, така и да работи изключително бавно.
Цитат
През следващите дни моторът работи по този начин без проблем. Най-накрая,  на 20 септември, отиваме в автосервиза, правим проба на  изхвърляните газове, първо при работа с бензин, второ при работа със смес 60% бензин/40% вода и накрая  със смес 30% бензин/70% вода, както в таблото, показано по-горе, където са отбелязани и резултатите!

Освен това!

Във филма Free energy: The race to zero point има монтиран GEET на един шевролет, ако не се лъжа. Дължината на реактора, видимо, е около 30 см (т.е. не е променена от стандартните схеми разпространявни по интернет).

А с 30 см реактор работи и косачката...

И въпреки всичко има някаква фитка, но това може би ще го разберем сами по- нататък  :P

Gogo55

• Гост
« Отговор #32 -: Ноември 01, 2006, 10:32:45 am »
стомана която да се намагнитва наи лесно е тази на готовите свредла,ако се използва свредло от хилти например ще бъде много по добре не само заради своиството да се намагнитва което идва от вида на самата стомана-закалена и с повече въглерод в кристалната решетка, ами защото има и винтов спиралообразен канал по които като минава парата придобива спиралообразни движение което е предпоставка за доста повече обем на пара която да мине за единица време!това е важно при този които иска да използва намагнитено желязо вместо силен постоянен или електро магнит.Силни постоянни магнити има вътре в твърдите дискове от компютър-старите и развалени такива се изхвърлят на боклука от фирми коите се занимават с ремонт на компютри.Дължината и диаметъра на пръчката и тръбата зависят само от магнитното поле-колкото е по слабо това поле -толкоз трябва да са по дълги и с по малко разтояние между тях за да може от парата минаваики през това поле да освободи повече свободни електрони.Някои постоянни магнити се размагнитват от високата температура ,други не се размагнитват.
по евтин двигател от 80 лв едва ли ще се намери,а особено когато е от жигула е супер лесно и елементарно да се настрои карбуратора,както и да се подържа с резервни части поради особено евтината им цена-едно е да купваш бутало и сегменти за жигула,съвсем друго е да бъдат за фолксваген или хонда).
при мене могнитното поле се получи от силни постоянни магнити от твърди дискове и разтоянието което минава парата през това поле е само 2 сантиметра вместо 30 при намагнитена пръчка от стомана,но разликата в магнетизма им е огромна-да кажем 100пъти приблизетолно.

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #33 -: Ноември 01, 2006, 12:19:30 pm »
Да де, но за двигател от Жигула се притеснявам за следните неща: охлаждане; ауспух.

Все пак се пордава само мотора. Вярно, не съм звънял да питам, но ако случайно го взема, трябва да се помисли и по тези неща.. ;)

А по въпроса за магнитите: тъкмо сутринта четох, че в твърдите дискове има магнити, но не разбирам как ще се монтират точно. :(

И още нещо си мислех. Дали ще има ефект, ако в/у стоманената пръчка се навие медна тел и се направи на електромагнит? Или няма да е нужно такова магнитно поле, знам ли?

ПС: ако ползвам бургия от хилти (ей сега мога да ходя да купя една), задулжително ли е да оставям и 1-2 мм от тръбата или мога да го вмъкна плътно, така че парата да мианва само през каналите?

Gogo55

• Гост
« Отговор #34 -: Ноември 01, 2006, 01:55:28 pm »
еми трябва ти дебита на гориво въздушната смес като слагаш 1/15 част само за горивната смес-мериш сечението на оригиналния отвор на въздушния филтър и имаш сечението на въздуха/сечение а не диаметър нали/ делиш го на 15 примерно и получаваш сечението на отвора за горимия газ :) като имаш и това сечение вече си правиш сметката къв да бъде канала през които да минава горимия газ кефти правоъгълник ,кефти кръгъл или къвто там се спреш,после другото е горимата пара да минава през силно магнитно поле за да се освобождават повече свободни електрони които трябват за да има някъв процес.
Относно да направиш електромагнит със самата пръчка то газта трябва да минава перпендикулярно на магнитните силови линии за да максимално високо КПД /както е при магнитохидродинамичния генератор/ така че не става този вариант ,а и високата температура ще стопи изолацията на проводника.
иначе за охлаждането трябва един радиатор и си готов.
за ауспуха аз като правих първия си гет реактор така или иначе се използва минаването на изгорелите газове за да се дига температурата и заварих направо цял ауспух комбиниран с гет реактора-при автотермията пак трябва така за максимално вдигане на КПД,така че си правиш една проста схема на ауспух и в нея да е вграден изпарителя на водата и при един заварчик си го заваряваш-това е мисля наи ефикасния начин,другото е като кръпка на оригиналния ауспух.
Между другото при автотермията магнитизма е на въздушния филтър и няма кои знае каква температура защото няма нужда от тази магнитна пръчка-използват се постоянни магнити.
също така трябва да се предвиди и един катализатор от 6 група на менделеевата таблица-например наи ефикасен е платиновия ама е скъп-аз сложих оловни съчми от ловджииския магазин наи малкия диаметър0,15мм някъде 1кг отиде при мене на ладов мотор.

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #35 -: Ноември 01, 2006, 02:47:43 pm »
Така. Оказа се, че съседа вече е намерил стоманената пръчка.

Ще гледаме да сглобим реактора с нея.

Ще бъде ли проблем, ако реактора е предвиден за по- голям дебит на газа? Т.е., смятам да ползваме клапа, с която да регулираме колко се подава към мотора, но ми се иска да имаме резерв, така че ако сложим реактора на по- голям мотор, да няма проблеми с недостиг на 'гориво'.

За начало смятам да сложим просто стоманената пръчка, защото още не съм усвоил знанията за магнетизма и процеса като цяло. По- нататък мисля да пробваме една хилти бургия, да видим с нея какво ще стане  :P

У нас имам постоянни магнити. Отделно, друга идея е да сложа вместо стоманен пръст, магнит. Но има време. ;)

Следобед може да ходим да гледаме мотора. Ще ви известявам за някакви успехи и неуспехи ;)

mamba1987

• Гост
« Отговор #36 -: Ноември 01, 2006, 09:24:38 pm »
Аз мисля да се ръководя по тази диаграма ще се опитам да го спазя точно.За тръбите знам, че трябва да са черни, галванизирани тетки-редуктори, но за стоманената пръчка не знам каква да избера,не искам свредло от хилти.Искам да се опитам да го направя със същите материали от http://mazeto.net/pantone_construction_bg.html.

За ладовиа двигател не знам мислех, че ще трябва други чертежи ама ако стане ще бъде много добре.Аз ще се опитам да го сложа на бензинова помпа за вода.

П.С.Какво ще кажете за стоманената пръчка, каква да бъде ?

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #37 -: Ноември 02, 2006, 09:56:49 am »
И ние ще сложим първо стоманена пръчка. :)
Ще гледам да направя снимки.

ПС: за стоманената пръчка- търси с повече въглерод, Гого така е написал по- горе. За по- добри магнитни свойства. ;)

Gogo55

• Гост
« Отговор #38 -: Ноември 02, 2006, 03:05:07 pm »
оп ама да гледате да е стомана,че като се увеличи още повече въглерода в желязото и от стомана става на чугун-има голяма разлика)

mamba1987

• Гост
« Отговор #39 -: Ноември 03, 2006, 09:16:39 pm »
Gogo55 качи някои снимки ако имаш и видео на твоя реактор. 8)

mzk до къде стигнах те с работата ?

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #40 -: Ноември 04, 2006, 03:16:03 pm »
Цитат на: "mamba1987"
Gogo55 качи някои снимки ако имаш и видео на твоя реактор. 8)

mzk до къде стигнах те с работата ?

Утре ще ходим да купим мотора. Вече се договорих с човека.

Стоманена пръчка имаме - 1 цол. В момента обмисляме дали да бъде предварително магнитизирана или все пак да я пуснем според указанията.

Ще ни отнеме известно време да направим рамка за двигателя, трябва да купим квадратни профили, да си поиграем с електрожен и да го хванем на 3 точки.

Ауспухът е ясен, но мен ме притеснява впръскването на гориво в цилиндъра. Понеже мотора е карбуратор, май ще е най- добре директо да го "впръскваме" в колекторите, както правят с газовите уредби.

За сега е това. Ако има нещо ново, ще пиша :)

mamba1987

• Гост
« Отговор #41 -: Ноември 04, 2006, 07:15:59 pm »
mzk тая стоманена пръчка не трябваше ли да бъде 1/2 цол(даже 12mm) ?

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #42 -: Ноември 05, 2006, 11:12:33 am »
Ще пробваме и с половин цол. Важното е степента на силата на магнитизираност на пръчката...

ПС: и дебита през 1 цол ще бъде по- голям, за по- голями мотори примерно. Малко ме притеснява магнитизирането, но ако не стане по описания начин, ще я магнитизираме допълнително...

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #43 -: Ноември 06, 2006, 11:10:50 am »
Вече си имаме ладов мотор (всъщност не го знам от какво е, на него пише ВАЗ, май е от тия жигулите с големите кръгли фарове отпред).
1300 кубика...

Надявам се, че до 2 седмици ще имаме рамка от квадратни профили. До тогава трябва да съм се обучил и за самия мотор, за да можем да го пуснем първо на бензин.

След това ще видим как ще става впръскването на Геет газа в колекторите (ще се дупчат ли, какво ще се прави, карбуратора дали ще си седи) и т.н.

Обещавам снимки!

ПС: трябва да му направя и едно табло с датчици за вода, масло и т.н.

Gogo55

• Гост
« Отговор #44 -: Ноември 13, 2006, 06:25:32 pm »
ко стана ,до къде я докарахте?