Не разбирам от кога логиката спря да се ползва. Няма нищо лошо в това да предполагаме и предлагаме алтернативни теории, но не е лошо и първо да търсим разумно обяснение на нещата.
Въпрос:
Как лети един бръмбар?
Отговор:
С крилата си!
Е ... вярно, не е антигравитационна, ефирно-етерна, тесловска технология, но все е нещо. Тъй като явно е трудно да се разбере какво всъщност е устройството на бръмбара, то нека го разгледаме:
https://www.youtube.com/v/x8GLBGK2PlYКакво виждаме?! Бръмбара има 2 хитинови "крила", а под тях друг чифт деликатни крила! Логиката сочи, че бръмбара ползва тези хитинови брони, като защита на тънките си крила, а не като антигравитационна технология.
При бръмбарите импулсната електростатика се създава от периодичното допиране и триене на тънките долни крилца във вътрешната част на хитиновата обвивка на горните твърди надкрилки.
caduceus, на клипа имаме уникалната възможност да видим движението на крилата на slow motion, тъй като явно честотата на размах е близка и кратна до кадрите в секунда на камерата. Очевидно и много ясно се вижда, че крилата на бръмбара не докосват хитиновите брони и никаква електростатика не се създава. Съжалявам, но малко прекалявате с това търсене на мистика в очевидните неща. Бръмбара определено не лети с антигравитационен ефект, а с доста енергично размахване на чифт крила. Съдейки по звука, честотата на размах е около 60Hz. Плюс това, дори наистина да ставаше дума за електростатика чрез триене, то това би означавало, че бръмбара постоянно трябва да регенерира крилата си, защото при това триене, крилата му ще се износват.
Той попада в определен орган със специфична форма, генериращ т.нар. вихров етерен обект /Тесла/ който за част от секундата блокира единия от двата етерни насрещни потоци /познати като небе-земя и земя-небе, движат се спираловидно един в друг - леката разлика помежду им създава гравитацията/ и нарушава баланса им.
Това звучи интересно и в същото време е доста недоказуемо. Според мен е жалко, че името на Тесла се размахва по всякакви поводи като вид "доказателство" за една или друга безумна/недоказана теза. Тесла е бил сериозен учен и ако бе жив, щеше остро да критикува подобни догматични изказвания. В този абзац присъстват толкова недоказани неща, че е направо смайващо как доказваме недоказани неща с други също недоказани неща.
орган със специфична форма - недоказан
орган генериращ вихров етерен обект - недоказан
етер - недоказан
вихров етерен обект - недоказан
вихров етерен обект блокиращ етерен поток - недоказано
два етерни насрещни потока небе-земя, земя-небе - недоказани
етерните потоци се движат спираловидно един в друг - недоказано
разликата в тези насрещни етерни потоци създава гравитацията - недоказано
Тесла има общо с горните неща - недоказано
За да не звучи много критично поста ми, ще кажа, че тези неща са догми. Догма е да вярваш в нещо, което не може да докажеш. Догмата не винаги е лошо нещо, защото има вероятност това в което вярваш да е истина. Вероятно е обаче, това в което вярваш да не е истина и това май се забравя. Ето защо по принцип в науката се бяга от догмите и се търсят логични и разумни обяснения на нещата и най-вече експериментални доказателства в полза на една или друга теза. Колкото повече се развива науката, толкова по-малко догми ще има. Точно тук е ключовия момент. Науката по принцип е анти-догматичност. За това, когато се каже, че етера съществува, а за това няма ни едно доказателство, то науката приема, че той не съществува. Аз знам защо се счита, че етера трябва да съществува, но научно погледнато това е догма.
Догма: Етера съществува, защото светлината трябва да има медиум в който да се движи.
Наука: Не разбираме напълно начина по който светлината се разпространява в пространството. (Етер няма!)
caduceus, не го приемай като обида, но според мен нещата които пишеш са много по-догматични, отколкото научни. Mazeto обаче е очевидно форум с научна насоченост. Аз не заемам позиция дали е редно такива писаници да стоят тук или не. Не мисля да ги цензурирам, но и призовавам да се замислите ти, hyparh, edin и др. дали това е начина да вървим напред. Какви са тези етери, оргони, полета, радиестезии и т.н.? Как се правят тези устройства, къде са тези полета, как се показват/доказват, какви материални проявления имат и още хиляди въпроси възникващи от тези изказвания. Аз лично бих се радвал да видя материално проявление на етер/ефир или оргон, което НЕ Е електростатика, ток и магнетизъм, а нещо друго.
След всичко казано, все още ли твърди някой тук, че бръмбара притежава антигравитационни надкрилки и той лети основно заради тях, а не заради крилата си?! Все още ли се твърди, че човек с фамилия Гребенников е летял на дъска налепена с части от насекоми? Сериозно? Ако някой го твърди, то нека даде научно обяснение, моля.