Извинете че се намесвам в дискусията - правя го защото уважавам усилията ви, освен това също работя в това направление и искам да съм ви полезен. Пък ако искате ме чуйте.
1. Яблочков, Тесла, Ед Грей, Капанадзе, Дон Смит - мисля че са достатъчно въпреки че има още много в списъка. Направили на практика СЕ устройства, всички работещи с хладно електричество и КПД много над 1.
Всички имат разрядник. Ако мислите че сте по-напред от тях и можете да го избегнете, ОК. Ама надали.
2. Правилно сте се насочили към това че ТТ не е електромагнитно, а по-скоро електростатично устройство. Съветвам ви да помислите над израза split the positive и какво означава тази фраза на Ед Грей. Какво трябва да се раздели от + полюса на нормалното електричество
3. Необходими са ви средни до задълбочени познания за природата на хладния ток, които очевидно нямате. Включително пипане, детекция, основни схеми на получаване. Като минимум - изследването на Петер Линдеман и разглеждането на патентите на Тесла от тази гледна точка. Малък бонус - патентът с гасенето на искрата с магнитно поле не е това, което изглежда на стандартните изследователи и съдържа видни с просто око елементи, които никой от тях не коментира - просто се подминават.
Ако евентуално видя тук нещо по-съществено като усилия в тази посока /макар че едва ли, основно форумът се е превърнал в говорилня/, може да продължа с конкретна информация за електротехническите елементи /не електронните!/ със смесена функция. Празните приказки и теориите изсмукани от пръстите не се броят.
Поздрави