Поздравления за работата на Кузмов. Но разработката на Владимир си има своите предимства. Например, няма нужда от допълнителна апаратура за производството и съхранението на газовете. Според мен, потенциалът на разработката е много добър.
Разбира се, получаването на допълнителна енергия е откривано много пъти и на много места, но масово внедряване досега не е допуснато. Например, има една американска новаторска група WITTS с много добри разработки, но за продажба на технологиите си искат десетки милиони долари. Няма инвеститор, който да ги даде. Хората с пари знаят, че тези технологии ще предизвикат, глобално икономическо пренареждане, при което те могат да загубят всичко което са натрупали, а също някакво своето господстващо положение. Затова богатите се въздържат от такива инвестиции, а ако някоя петролна компания закупи такова нещо, то е само за да го скрие. Другият вариант е насилствено спиране на изобретателя. Това го знаете всички, но въпросът е, как тогава да въведем новите технологии?
Владимир опитва на някаква минимална цена за потребителите да въведе такава технология. До какво ще доведе това ми е трудно да предвидя. Човекът, просто иска да създава и да дава. Но за да е по-полезен са му нужни по-добри условия за работа. Те струват някакви пари и е справедливо да ги получи. Парите са гориво в двигателя на изобретателството.
В тази ситуация, заяжданията и нападките са неуместни.
Мисля, че идва края на икономическата идеология, при която основната цел е личната или фирмената печалба, без оглед на вредите за обществото. Разбира се, пари са нужни и те ще се получат, но основната цел би трябвало да бъде общото благополучие, изградено на сътрудничество, а не на противопоставяне.
https://www.youtube.com/watch?v=oZoiY3FvxKo