А, бе знам си аз, че ще ви пламнат фитилите, ама а де!
Значи дискусията за "постановката на Владо" направо се "шибна" в друга посока... аз затова рекох да затварям темата за известно време, ама а де...
Владо, моля те, прояви търпението на вол, и си свърши твоята работа, щото на колегите им е доскучало от само гледане и рекоха да избистрят теорията...
Истината от горния спор е следната:
Атос е пак най-прав, но не защото другите не са прави, а защото той назовава нещата с най-точните имена.
Покрай всичкото това, мисля, че е редно всеки да се опита същото - да назовава нещата с точните имена.
Пример:
Moon_Watcher използва термина "еквивалент" равнопоставяйки по този начин "Работа" с "Енергия"! Кой и къде може да е казал това нещо не е важно, важното е, ЧЕ ТО Е СЪВЪРШЕНО НЕПРАВИЛНО в използвания аспект.
Еквивалент означава Еднаквост, Сходност в параметрите, дименсиите и останалите Качества.
Е как моля ви се, въобще допускате да се сравнява Работа с Енергия. Това са две съвършено различни Неща. Дори и в количествен аспект.
Енергията си е Енергия. Това е ПОТЕНЦИЯТА на Материята. Тя е навсякъде около нас НО В НЕПРОЯВЕН ВИД. И затова има точен термин - Потенциална Енергия, т.е. Възможна да се прояви, ама не изобщо ей така - Точно Материята, Веществото, има тази Потенция, в аспект още на Вероятна Способност.
Ще кажете - добре, ами какво е тогава Кинетична Енергия? - ами просто е - това е всичко КОЕТО ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛО ДА СЕ ПРОЯВЯВА - в резултат имаме налично Движение, Преместване и всякакви още физически и химически взаимодействия, с базис Четирите Фундаментални Сили: Лептонни, Адронни, Електромагнитни и Гравитационни.
Всичко това е съвършено различно от понятието "Работа". Понятието "Работа" е човешка ФИКЦИЯ. Тя включва една друга фикция - Времето. И Работата и Времето в Природата НЕ СЪЩЕСТВУВАТ - В ПРИРОДАТА СЪЩЕСТВУВАТ ПРОЦЕСИ, ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ.
Проблемът е, че човек в своята позиция на Изучаване на Процесите, за да може да ги разбере си създава доста странни Фикции... буквално "измишльотини"...
Е, хайде ми посочете къде в Природата има Работа (без да намесвате никакви човешки Фикции и/или Абстракции)? - никъде няма такова нещо като Работа... Защото "Работа" означава брой, количество Взаимодействия за единица Време! - било то "миг", секунда, час, година, Светлинна година и прочие понятийни акробатики. Естествено, че зад тези Процеси и Взаимодействия "стои" Енергията, но трябва правилно да се назовават нещата.
Къде в Природата има Време? - никъде! - Време има само в нашите представи, под формата на хронология, летописи, календи и пр. с Всякаква ИНТЕРВАЛНОСТ - "ОТ" - "ДО", вкл. и всякакви измислени Времеви еквилибристики: Минало, Бъдеще, Минало свършено, несвършено, Бъдеще предварително и всякакви други - но ... НО! Всички те нямат нищо общо с РЕАЛНИТЕ ПРОЦЕСИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ В ПРИРОДАТА.
Съвсем отделна е темата: Как Петричката Врачка "Видя" и "Предсказа" ... и То Стана! - просто е и това, но само за тези, които са разбрали Фундаментите!... не просто само написаното в учебниците!
...
Желая ви спорен и Упорен "БрейнСторминг"!