Привет на всички ви! - и на теоретиците и на практиците!
Тук, така наречения Yoro дава линк към "гаража", а там темата е почти изцяло на Gogo1...и няма никакъв Yoro...
"И к'во пра'им с'а?" - будалкаме се!
Схемата от първия пост още (там), разработена и обсъждана от колегите там, е на Бедини и няма нищо общо с
Униполярния генератор на Тесла. Това са две коренно различни по конструкция и замисъл устройства. Да не говорим пък, че тук се споменава за устройство наречено Еднополюсен ДВИГАТЕЛ на Тесла.
Някой нещо някъде се е оплел... с думичките...ама яко... като пате в кълчища!!!
Да се казва, че Униполярният генератор на Тесла е Еднополюсен генератор на Бедини, е същото като да се каже, че електромобилът на компанията "Тесла" е същото като електробензиновия хибрид на БМВ (например), или водородните "клетки" на Мерцедес, са същото като ННО "драгстера" на Стен Майер.
Искам да отбележа специално за Yoro, че "Уни" не означава "Едно" - "Уни" е в аспект "Унифициран" , и че не е известно Никола Тесла да е изобретявал "Едно-полюсен" двигател! - или става въпрос за някой неизвестен ТЕСЛА?! - гледам с главни букви е, също като на онази американска компания... а, бе...
Пълни глупости!
Има и още!
Понятието "лъчиста енергия" (в първия пост на Yoro) като общоприето такова се отнася до вибрации в Инфрачервения спектър, а там няма никаква следа от никаква Радиантна енергия - доказано е! Иначе - в популярния език - "лъчи" колкото щеш! - "облъчвания" също! - та... мисля си, дали някой нарочно не ни "облъчва" с някакви небивалици, та да станем "облъчени"!
Радиантната енергия е недоказаната още "Тъмна енергия", или Прана, Оргон, Од, Чи, Ци, Ки и пр. Това, че такава съществува, аз съм убеден, но в използвания от Yoro контекст подсказва неразбиране на нещата ВЪОБЩЕ, що се отнася до Свободна енергия.
Що се отнася до Етера - той не е енергия от никакъв вид - той е Пространство, в което се изявява енергийно безкрайното множество от различни взаимодействия на материалните субстанции и крупни такива материални асоциации. В този смисъл Етерът е Поле, Ареал, област (с условни граници, или безусловна "безкрайност")! В доста частен смисъл, понятието Ареал преминава в Ауреол (Ореол) обозначаващо частен случай на Сияние = Аврора = Аурора... така, разхождайки се около частните понятия, можем да приемем, че Етерът би трябвало да има Сияние... Но кога, поради каква причина, защо и т.н. е вече друга бира!
...
За мен е необяснимо, как така една "неработеща" батерия (акумулаторна) ще стартира двигателя и ... ОЩЕ ПОВЕЧЕ - ДОРИ И РАБОТЕЩА ДА Е - ЩЕ ДАВА ИКОНОМИЯ на газ !!!
-
батерията! - даваща икономия на газ! - това е вече ГРАНДИОЗНО ИЗОБРЕТЕНИЕ!
...
Дотук, виждам само глупости!
Трето!
Нашият "нов" колега Yoro, твърди, че няма изобретени уреди, които да засичат съответната СЕ. Това показва, че той не е запознат с темата въобще. Такива апарати ИМА! Един от тях е Кирлияновият Скенер... който в най-модерните си конструкции може освен снимки, също и да филмира тази СЕ.
Има и други подобни апарати, до които имах еднократен достъп още през далечната 1994 година (в лабораторията на БАН в бившия Атомен Център - София). И точно на такъв апарат съм си правил "осцилоскопия" (синусоида на екран на осцилоскоп) на излъчванията от ръцете, тялото и междувеждието.
...
Чети повече Yoro, и не ни въвеждай в своите заблуждения.
То... и аз съм си донякъде будала, ама чак пък толкоз!?!?!!!!
...
После:
Как драги Yoro, понеже ти си новият ни Гений, и с
какъв точно уред измери именно КАПАЦИТЕТА на батерията, която е примерно 65 Ah?
Явно ние тук има много още да се образоваме, че видиш ли - прости сме!
...
Друго няма да коментирам, освен, че лично съм се убедил, че "бединката" работи, създава съответните импулси, но те не са СЕ - просто са т.нар. ОБРАТНИ ИМПУЛСИ в бобините, и могат много лесно да се измерят с два мултицета - видяхме резултатите аз и още ДВАМА специалисти по токовете - и то дори и с китайски такива! - и показаха ясно като бял ден, че на входа на Бединката има консумация (примерно) 500 mA - БЕЗ ТОВАР, а на изхода СЪС ТОВАР вече има консумация ДВОЙНО ПОВЕЧЕ... като всичко това е съотнесено към ЕДНА бобина... И пет бобини, и петдесет бобини да навържеш по схемата на Бедини - резултатът просто само ще се мултиплицира!
Приемам за факт единствено "хитринката" ти, да напраскаш 6 (шест) паралелни проводника х 0,75мм фи... в една бобина (поне така разбрах по-горе!)...
Да! - аз бях "напраскал" 4 (четири) паралелни проводника и имаше едни удовлетворяващи ме резултати, НО! - с този така произведен импулсен ток, Бединката, пък и всичко подобно на нея, НЕ МОЖЕ самостоятелно да завърти двигател, ако ще и на магнитна възглавница да му "лагерува" ротора.
МОЖЕ друго! - да се прихване този ток в много акум. батерии И/ИЛИ кондензатори и тогава да се употреби.
Под въпрос е ОБАЧЕ, какво ще е употребяващото устройство! - ето това е "Гвоздеят" на "програмата" тук, и в този случай.
Това, което си направил колега Yoro, на мен ми е ясно. Дори и без обещаваните от теб "тестове", че дори и снимки или клипове...
Дай друго да видим! КАК ЩЕ УПОТРЕБИШ въображаемият си КЯР?!
Поздрави!
Нищо лично!