...покажи ми една капка в която има кухина вътре ...
Защо да ти показвам куха капка? Кога съм твърдял подобно нещо? Пак си измисляш някакви свои неща, приписваш ги, че са казани от някой друг (ей тъй-да върви някакъв спор), после се и засягаш, че те упреквам в ограниченост на тълкуването на примерите?
Все едно аз да ти кажа - покажи ми един сапунен мехур, който не е кух?
Всяка капка в безтегловност ще има сферична форма, но това е заради "ципата", която се образува поради повърхностното напрежение на водата, не поради някаква собствена гравитация на водата! Същата ципа, по която умеят да ходят някои насекоми без да потъват. Но това няма никакво отношение към дадения пример!
Ти наистина ли не можеш да си представиш малко повече от това, което някога и някъде си виждал, та така буквализираш всичко?
Казах ти - представи си ги тези енергийни сфери и си ги "разцъкай" умствено, не се хващай за сапунените мехури! Дадох някаква
аналогия просто, за добиване на визуална представа!
Трябва ли наистина да уточнявам, като за малко дете, че нито мехурите са енергийни сфери, нито енергийните сфери са мехури?
За другите селестиал тела от нашата система изместването също би било малко, като пропорционално това ще бъде функция на това доколкото Земята движейки се по своята орбита е влияела върху техните орбити, и нейното изчезване, по точно изчезването на нейното влияние, пир така създадения динамични баланс, ще започне процес на ребалансиране на силите.
Да, ще се получи временен дисбаланс, после ще се установи нов баланс с новите орбити!
Процесът е подобен на този, при опит за леко изкарване от равновесие на бързо въртящ се пумпал - изместване, прецесия и балансиране в новата позиция...
Юлияне да ти кажа, тя земята, че не е куха не е. Това обаче въобще не е поради изложените от теб доводи. Просто има още фактори невключени в дискусията.
Ами като не са включени, вземи, та ги включи? И ако смяташ, че не е куха - опитай се да го докажеш?
П.П. Чак сега и аз разтълкувах "посланието" на оракула
Под "осите" не е имал в предвид планетарни ОСИ, а насекоми - оси, хахаха
(Юлиане, мога ли да се кандидатирам за жрец?)