Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 470605 пъти)

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 134
  • Експертът не може да се автоматизира.
Re: Технологични новости
« Отговор #1530 -: Февруари 06, 2025, 09:03:04 pm »
Витко, не четеш шпаргалките... няма война, някакво СВО само...

Коренът на думата война е вой.

Както гледам как виете, как ибрикчийските медии вият
(справки прикаченият току-що файл),
като гледам как колективният Запад вие (все по на умряло):
война е.

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 092
  • Santa Claus - "Ho ho ho!"
« Отговор #1531 -: Февруари 06, 2025, 09:09:26 pm »
ТеВерно ли бе???
Че от кога Русия е във война????
Щот според руските информационни агенции и според правителствените им  източници Русия не във война.

Кранисте,
първо не съм забравил "изобретението ти" - гравицапа, което помни и Нещастина - възмутително.

Ще ти обясня на въпроса, като на кранист.
Не е война по две причини:
1. Защото нито едно от страните не е обявявала война на другата.
2. Защото не може да води война оня, който използва военна сила на собствена територия. Това на силова и юридическа лексика се нарича СВО.

Има разлика в смисъла на понятието "война", едно е жерагонната употреба, друго е юридическата.
Русия води война на свои исторически територии първо и второ на свои настоящи територии, наскоро присъединени по правилата на международното право.

Но не отвличайте въпроса с НЕДРАТА!
Какво става с недрата питам аз?
Днес Зеления наркоман прехвърли недрата на Украйна на САЩ. Ама ония недра, върху коита сега се разпореждат руските войски. То е все едно някой да дойде да ми вземе недрата на моя имот. Не е невъзможно, но главата му ще се изтъркули, като житената питка, дрънчейки на празна кратуна.

Ей така и американосите ще вземат руските недра.

Сега в Гренландия, Панама и Канада не недрата, гащите им от гъза ще вземат и хоро ще им играят. И аз съм ЗА.

Мръсната западна мишка трябва да си го получи за раболепното си поведение.
Вземи им всичко Бай Дончо, дори гащите от гъза им вземи.
Натикай датчаните на 100 дек, да живеят като бройлери - един върху друг.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 412
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #1532 -: Февруари 06, 2025, 09:20:30 pm »
Кранисте,
първо не съм забравил "изобретението ти" - гравицапа, което помни и Нещастина - възмутително.

Ще ти обясня на въпроса, като на кранист.
Не е война по две причини:
1. Защото нито едно от страните не е обявявала война на другата.
2. Защото не може да води война оня, който използва военна сила на собствена територия. Това на силова и юридическа лексика се нарича СВО.

Има разлика в смисъла на понятието "война", едно е жерагонната употреба, друго е юридическата.
Русия води война на свои исторически територии първо и второ на свои настоящи територии, наскоро присъединени по правилата на международното право.

Но не отвличайте въпроса с НЕДРАТА!
Какво става с недрата питам аз?
Днес Зеления наркоман прехвърли недрата на Украйна на САЩ. Ама ония недра, върху коита сега се разпореждат руските войски. То е все едно някой да дойде да ми вземе недрата на моя имот. Не е невъзможно, но главата му ще се изтъркули, като житената питка, дрънчейки на празна кратуна.

Ей така и американосите ще вземат руските недра.

Сега в Гренландия, Панама и Канада не недрата, гащите им от гъза ще вземат и хоро ще им играят. И аз съм ЗА.

Мръсната западна мишка трябва да си го получи за раболепното си поведение.
Вземи им всичко Бай Дончо, дори гащите от гъза им вземи.
Натикай датчаните на 100 дек, да живеят като бройлери - един върху друг.
Лъжеш като дърт циганин. Че и повече.
Това е бивша територия на СССР. А дали си спомняш, че РУСИЯ НАПУСНА СССР ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ И СЪС УКАЗ НА ПРЕЗИДЕНТА И ЕЛЦИН.  Така, че това са лъжи.
Относно "гравицапа" със нищо не си заслужил правото да получиш някаква информация за него. Тези които са заслужили са я получили. Това в руски ръце няма как да попадне не се надявай.

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #1533 -: Февруари 06, 2025, 09:23:04 pm »
Кранисте,
дрънчиш на кухо.  :)

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
« Отговор #1534 -: Февруари 06, 2025, 09:28:03 pm »
Това е бивша територия на СССР. А дали си спомняш, че РУСИЯ НАПУСНА СССР ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ И СЪС УКАЗ НА ПРЕЗИДЕНТА И ЕЛЦИН.  Така, че това са лъжи.
3 пияндета (на Русия, на Украйна и на Белорус) в разрез с действащото законодателство подписват нещо незаконно...
Референдума в СССР бе за запазване на съюза.
Всичко друго са свирки, вувузели и дудуци...

Относно "гравицапа" със нищо не си заслужил правото да получиш някаква информация за него. Тези които са заслужили са я получили. Това в руски ръце няма как да попадне не се надявай.
Глупости, руснаците имат гравицапа от десетилетия, умрели за твоя... Е на:

Снимка Wikipedia  8)

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #1535 -: Февруари 06, 2025, 10:33:46 pm »
Нещастине,
кажи ве,  :)

НЕДРАТА ще ги взимаме ли сега, недрата?  :)
Шъ инвестираме ли в концлагер Газа?

Ма как така местното население ще пречат на САЩ да си инвестират, айде да си обират крушите и да си ходят у тях - в съседните държави, територията им ще бъде подложена на "демократизация" - разбирай присвояване в полза на Израел, чрез САЩ.

Орешника, Орешника трябва да играе, рогите трябва да им бъдат начупени. Всички заедно ще трябва да умрем накрая - Ози Озбарн.  :)

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 239
« Отговор #1536 -: Февруари 07, 2025, 08:11:17 am »
... Орешника, Орешника трябва да играе, рогите трябва да им бъдат начупени. Всички заедно ще трябва да умрем накрая - Ози Озбарн.  :)

https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2025/02/06/russia-may-have-launched-a-second-oreshnik-ballistic-missile-at-ukraine-but-this-one-reportedly-exploded-on-russian-soil/

https://t.me/Kirilovolodimirovich/14742

Така се случва като се ползват части от Алиекспрес... :)

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 589
« Отговор #1537 -: Февруари 07, 2025, 08:11:55 am »
Мушмуроци, иде голям празник. Готвите ли се? СССР2 вече 3 години се мъчи с някаква украйничка! Да честваме, ама сме готви за преговари, даже приветствахме бай Дончо! То скоро не беще се чувало такова нещо, ма вие изоставате!

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
« Отговор #1538 -: Февруари 07, 2025, 08:23:21 am »
Да честваме, ама сме готви за преговари, даже приветствахме бай Дончо! То скоро не беще се чувало такова нещо, ма вие изоставате!
Мавзолея,
Просиш си го. Но ето тук перфектно да ти го обяснят, колко не си в час по всички въпроси:

https://rutube.ru/video/c8ca68288888334f3650cb046388dbde/

Переговоры по Украине:
Новый виток конфликта и растущее напряжение между Россией и Западом!

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #1539 -: Февруари 07, 2025, 08:54:15 am »
Мавзолея е скаран с четенето, с разбирането също - известно отдавна  :), както и с работата - да седи и да му плащат комунистите, а той да ги плюе. А бачкай сега на дърти години, да ти дойде акъла у главата - ама няма да дойде видно.

Бай ви Дончу
нали каза ша спрял войната за 1-ден. Вика Путине спирай и ми дай на мене недрата на изконната руска земя - дай лития, дай газта, дай цветните метали, те са американски  :), твоите войничета де умират там се биха за американските интереси. Да ама Бог Путин му показа среден пръст, ама с крака - ако се видим на живо, ще ви покажа как става тоя номер - среден пръст с крака, аз също го умея и го правя с усмивка.  :D

И като разбра Бай Дончу, че Богът на вселената - Путин му удари средният си пръст на крака отзад с руски шут на мужик, вика давам разрешение да се бие по цялата руска територия с далекобойните ни ракети.

Да ама тоя явно не познава руската душа. Ще има къртене на американски зъби скоро, ще кърят усти, ще има изревавания, ша викат "Ох майко, ко стана...". Скоро ще сме свидетели на изревавания. Но само така се постига уважение, само с бой, не с приказки и демагогии.

Мавзолея се опитва да е оригинален, но му куцат всички параметрични показатели.  :)

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1540 -: Февруари 07, 2025, 09:12:06 am »
https://rutube.ru/video/c8ca68288888334f3650cb046388dbde/
Хареса ми цитата на Мария Захарова... ако не беше споменато името на Зеленски, бих си помислил че говори за един друг човек... :)
Но като цяло тона на сводката не е никак оптимистичен - ще се съгласиш. Щом и Рагандар-а почват да вият на умрело, нещата наистина са зле.
П.С. И тия тюменски слушалки вече на пъпа ми пораснаха ... :)

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
« Отговор #1541 -: Февруари 07, 2025, 09:31:16 am »
Що надуваш вувузелата безплатно.
За разлика от Холивудските звезди и всякая сволочь:

https://rutube.ru/video/091ce6dbba5cec2aff37c36bc4b54a88/

Маск раскрыл, как звёзд Голливуда купили для поддержки Киева!
Лондон «женился» на княжнах из Киева!

Или как работи демокрацията... сиреч обилно се смазва с кинти, да не скърца на умряло.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1542 -: Февруари 07, 2025, 09:55:04 am »
Маск раскрыл, как звёзд Голливуда купили для поддержки Киева!
Представяш ли си колко е зле в блатата, че никой за никви кинти не иска да идва там... :) Само Карсън Тъкър ходи...

Кажи сега, схващаш ли причинно-следствената връзка между неуспешния "запуск" на втория Орешник и смяната на директора на Роскосмос? :) Па добре че директора не са го пратили директно на фронта за тая издънка... ма знае ли човек, може и той да падне от някой прозорец...

Неактивен miromad

• Специалист
  • Стабилен
  • Публикации: 514
« Отговор #1543 -: Февруари 07, 2025, 03:12:14 pm »
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2025/02/06/russia-may-have-launched-a-second-oreshnik-ballistic-missile-at-ukraine-but-this-one-reportedly-exploded-on-russian-soil/

https://t.me/Kirilovolodimirovich/14742

Така се случва като се ползват части от Алиекспрес... :)

Юлияне, явно и тази новина е фалшива, защото самите украинци опровергават тези твърдения /правя акцент на думата твърдения/.
https://nv.ua/ukraine/events/informaciya-ob-udare-oreshnikom-po-kievu-yavlyaetsya-lozhyu-zayavili-v-centre-strategicheskih-kommunikaciy-50488152.html
https://24tv.ua/ru/oreshnik-dejstvitelno-li-raketu-6-fevralja-zapustili-na-kiev-24-kanal_n2747782
Но за повечето новинарски сайтове, които разпространяват твърденията на Форбс няма значение, дали новината е истина или лъжа. Важното е да покажат Русия в лоша светлина и че всемогъщия Орешник се е провалил.

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #1544 -: Февруари 07, 2025, 03:22:14 pm »
Ми те вчера изтекоха подробности от ревизията на Бай Дончу за разходите за Украйна.
Освен за оръжия, че от 370 млрд в Украйна останали само 77 млрд, де отишли другите "кой да ти каже", за холивудски пропагандни изпълнения били похарчени милиарди.

Примерно за да отиде Жан Клод ван Дам в Украйна и да каже фразата: "Слава УкраинЕ" му платили предварително 0,5 милн. $. Представяте ли си каква сложна реплика, колко струва?
Друго си е някой световно известен да каже кой крив, кой прав в конфликта. Простия цървул си вика, щом Жан Клод пича го казва, няма начин Путин да е прав. Евтина пропаганда за прости ора.
Това го плащал украинския народ, чрез банков заем, наречен "помощта" по народному.
Т.е. "помощта" на американските партньори толкуз разночителна, че направо си е пладнешки обир.

То и за най-простите стана ясно, а тук прости колкото искаш, с лопата да ги ринеш - виж само кой ми опонира и не е нужно да се чудиш  ;), че цялата тая мантра за диктатора Путин и да имаме свобода и демокрация била за НЕДРАТА.  :)

НЕДРАТА, недрата ми дайте вика Бай Дончу! - това са нашите американски недра  :D

Нещастина хич не му е приятно, като чуе НЕДРАТА. Мълчи кът суек.  :)
Ама какво ли може да каже. Той като я окъса и ония Мавзолей довтасва и се налага да му носи кръста. Ша го носиш Мавзолей, ша го носиш....докато пусне бяла перушина ша му носиш кръста.....  :D