Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 357307 пъти)

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 003
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: Технологични новости
« Отговор #1320 -: Вчера в 01:44:57 pm »

Единственото, което помага, е да се втечни - от студ!
Така ще придобие някаква форма - вид удобен за логаритмуване.

Нормално тя се втечнява само от кеф - сама - обърната гърбом пред посолствоТО...

Тя тая "мъгла" от форума се втечнява с бира и нали виждаш докъде я е докарала?
То беше гъзария, то пъчене, докато не му  окастрих перата  :), осъзна грешката да се прави на пич с пиене, пушене, някакви Плейбой чекибойски изкуства, пъчене, че бил на върха на лайното - софийски градски начин на живот, но получи заслужен урок. Бог го наказа, чрез мен.  :D

Ще се втечни и ще изтече в канализацията. Той си мисли, че другите патки сме пасли и доматите ги ядем с коловете - селенчеата ут прувинцийатъ.  ;)
А поствай пак пиянски съсухрени снимки, да се правиш на пич.  :)

Неактивен h2motor

• Стабилен
  • Публикации: 855
« Отговор #1321 -: Вчера в 02:04:28 pm »
  EDM electronics, а тази фирма в Сливен диодите произвеждат ли си ги или ги внасят от Китай ? Защото българските лампи с нажежаема жичка навремето си ги правеха Светлина, но не знам жичката внос ли беше?
 - В интерес на истината съм привърженик на идеята да се произвеждат тук нещата дори да се използват компоненти от внос, поне този който го е сглобил няма начин да не му е ясно какво е сложил вътре и ако има проблем откъде е произлязъл.
 - И соларни панели и акумулаторни батерии с литиевойонни клетки също има смисъл да се правят на място. Не са вражеска технология, клетките ги измислиха в СССР на времето във вариант който да е използваем са от техен институт. Сега правят литиевойонни батерии в Русия които в един момент ще са иновативни, без управление по отделните елементи - няма да има нужда казват.
 - Не че тези неща ще станат вся и всьо, но ще имат употреба. Всичко друго е зомбиране...гейм ченджинг няма да има.
 Може да се направи ДВГ да върви само с вода или ННО от нея, проблема е че дълго не върви и мощноста е малка в сравнение с на двигателя захранен с друго гориво. Ще бъде по скъпо да плащаш двигатели нови вместо гориво. Маслото става на боза, стоманата с по мека повърхност от на пирон, от какво ще го направят и с какво ще го мажат. То и за това има вариант, но мощността съвсем няма да я има.

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 003
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #1322 -: Вчера в 03:00:37 pm »
Уважаеми колега h2motor;)
няма как светодиодите и въобще корпусите да ги правят у нас, защото то е една малка фабричка, а и такива технологии имат само китайците и някоя друга фирма по света.

Всичко внасят от Китай в разглобен вид и тук само ги сглобяват. Но качеството е на ниво.
Купи си някога от техните крушки и виж колко греят. Сам ще се убедиш.

В България не можем да правим вече нещо технологично, като през СОЦА. Ние пропуснахме едни 40 г деградация чрез демокрация и колониализъм. Никой началник не иска робът му да е по-умен и по-технологичен от него. Ей такива, като Горелаката - съвременни роби ни пречат, да се развиваме. Виж го само той колко се е развил?

Може ли човек, който не е успял да помогне на себе си най-напред и семейството си, да се напъва да помага на другите? - това особено се отнася до политиците.
Той завалийката скъсаняк отвсякъде, един пробит цървул, тръгнал да разбира от право, икономика, финанси, управление, бизнес, инвестиции, а е един диванен експерт. Това е принципния образ днес на скъсаняка.  :)

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 551
« Отговор #1323 -: Вчера в 05:22:49 pm »
Хубавото на темата че между технологичните новости, научаваме и нови думи, неизвестни на българина! Например "скъсаняк"?

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1324 -: Вчера в 06:33:10 pm »
 Уважаемий,  EDM electronics. Ние сме много малка държава, но това е само в момента. Като идат на оня свят разни балканци и половината руснаци и изпечени украинци им прожектират филми и познай - Научават че някога са били българи..Не се знае, диодите ги изтървахме, но може нещо друго да направим. Тези диоди са открити, разработени в Европа и технологията е купена за 100 милиона от китайците.
 Просто така в Европа решиха проблема, да им е хубаво и чисто, индустрията я изнесоха и сега тока тук не спира като в Китай поради недостиг. Като гледам този проблем може и да го решат генерално, като идат всички на другия свят ток въобще няма да им трябва и то много няма да останат, накрая останалите ще си пуснат един генератор 5к.с.  и ще имат пак излишък ток.
 Европа я управляват кокони, не искат индустрия - цапа, вдига шум а може и прах. Това просто не е за тях.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #1325 -: Вчера в 07:23:11 pm »
Ще ти дам една ценна информация:
В Сливен имаме една малка фабричка за ЛЕД-осветителни тела с невероятно качество и коректност. Фирмата се казва "Вива Лукс" ООД
Обаче рИвеш за мастодонта, де е произвеждал лампи с нажежаема жичка... хиляди хора персонал произвеждат крушки дет са от миналия век...

Ако България не беше колония, щяхме да имаме много повече български фирми, които да са в крак с иновациите.
Щяхме да имаме една фирма в повече, ако не си бъркаше по цял ден в разни телесни отвори. Но на теб не ти се бачка.

Цените са да речем с 10% по-скъпи от най-големите ментета по големите вериги, но качеството е несравнимо.

Като качеството на закуските от Демея-та? :)

ех juliang, вие за съжаление отново обръщате нещата на политика.
Честно, аз ли почнах да обръщам и тази тема на политика? Спорихме си съвсем културно с h2motor-а за ДВГ-та, докат не се включиха Витко и ЕДМ-а и не осраха всичко. А и ти почваш да развиваш някакви геополитики.

... Европа е благовсловенна че на половината от нейната територия е Русия.
Прокълната е, не благословена.

Например, бихте ли бил готов да сте зависим със висок стандарт на живот ( понеже ниските цени на енергиините ресурси потенциално го правят такъв ) или да сте независим но да сте беден и да се чудите откъде ще ви дойде следващия проблем, понеже нямате (евтини) ресурси и (най-вече) интеграция, с енерго доставчик, на която да се опрете.
Естествено че искам да съм с висок стандарт на живот, защото държавата в която живея е прекалено малка за да е независима. Но преди 30 години бях и зависим, и беден. Сега пак съм зависим, но личното ми субективно усещане е че съм по-богат отколкото преди 30 години. И отново личното ми субективно усещане е че съм по-свободен от преди 30 години.
А тоя въпрос го адресирай и към наследника на хайдутите, да видим той ще предаде ли независимостта за да е богат? :)

... тези хора трябва да бъдат изпратени всички в Германия и да видят как след 20 години, и стотици милиарди хвърелени (буквално на вятъра и слънце), в това направление една от най-ефективните икономически системи, след отказа си от евтини хидрокарбони (от другата страна на Европа, наречена Русия), запова бърза деиндустрилизация.
Съгласен съм - всички тия де си мислят че е настъпила деиндустриализация, трябва да се пратят поне 1 година в Германия, за да се убедят със собствените си очи че всички приказки за деиндустриализация са абсолютна лъжа. И не забравяй, че всяка година ходя на курсове точно в Германия...

Тя тая "мъгла" от форума се втечнява с бира и нали виждаш докъде я е докарала?
То беше гъзария, то пъчене, докато не му  окастрих перата  :), осъзна грешката да се прави на пич с пиене, пушене, някакви Плейбой чекибойски изкуства, пъчене, че бил на върха на лайното - софийски градски начин на живот, но получи заслужен урок. Бог го наказа, чрез мен.  :D
Лелей, направо се нааках в гащите...
Да ти припомням ли кой в знак на пълно поражение в спора използва модераторските си права за да ми запуши устата, за да не продължавам да го навирам там де слънце не огрява? Жалко, подло действие - точно като дрънкането на ядрените оръжия от страна на кумира му.
Мишка си бил, мишка ще си останеш.

EDM electronics, а тази фирма в Сливен диодите произвеждат ли си ги или ги внасят от Китай ?
Що му задаваш с'я неудобни въпроси? :)

... Ей такива, като Горелаката - съвременни роби ни пречат, да се развиваме.  :)
Естествено че все някой ти пречи да се развиваш. Прекрасно извинение за всеки некадърник.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1326 -: Вчера в 09:41:32 pm »
   juliang, той е прав, добре е да се произвежда в страната. Накрая става така че дори няма да има и най елементарно сервизно обслужване, няма да има кой да се занимава. Представяш ли си ще се изхвърлят неща например заради изгорял предпазител. Гледал съм такива видеа има, в някои държави са се докарали до там. Един прибира електроуреди и им сменя предпазител който се намира в щепсела и те тръгват - нови телевизори например. Той има работа но като си почива ходи по местата където се изхвърлят. За разлика от другите има такава елементарна грамотност и вместо да ходи по магазините си купува всичко така, при него всичко ново, ако има нещо одраскано подарявал на приятели. Не става да ги обучаваш хората за нещо което въобще няма да бъде тяхната работа после и ще станат такива.
 В Сливен правеха металорежещи машини, не знам какво не им беше на световно ниво, но съм имал възможност да сравня и в сравнение с други европейски същото ниво. Дори в ГДР правеха такива машини и те не бяха също лоши, шум, ниво на вибрациите няма разлика сравнено с тогава произвежданите в Западна Европа и безпроблемни машини, работят дълго време. Конструктивни забележки нямаха. На мен един приятел има струг от тези новите, китайски ми показва как работи на него. Не съм му казал, но това е минало покрай металорежеща машина, много вибрации, то е и леко да може да се пренася отдалече и има едни вибрации с висока честота. Примерно с размера на произвежданите в Сливен Ц8, при тях работи стомана на обороти и не къса стружката. Това въобще стомана не може да работи с диаметър 20 мм. нагоре, може алуминий. Той си мисли че ножовете които ползва не ставали, младо е момчето.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1327 -: Вчера в 09:45:35 pm »
 Сега вече идва поколение без мемори - памет за тези неща. Някой спокойно ще ги лъже - в България не може да се направи такъв струг като този с хипервибрациите и те ще вярват и ще си мислят - къде ти в България такова нещо не може да го направим.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 021
  • Невежеството ражда химери...
« Отговор #1328 -: Вчера в 09:46:40 pm »
Спорихме си съвсем културно с h2motor-а за ДВГ-та, докат не се включиха Витко и ЕДМ-а и не осраха всичко.
1. Казах ви да не дрънкате общи приказки в специализирана тема.
2. Посочих ви тоя разговор към кои теми да се насочи.
3. Имаше още подрънкващи на тема седянка.
4. Вие отворени - нее, 'ш прайм к'во си щем и къде си щем!
5. Оплаквания на телефон: 02 988 4411.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1329 -: Вчера в 10:00:59 pm »
https://zmmbulgaria.com/bg/, ето има ги все още, но са станали голямо обединение. Не произвеждат по лек клас машини, изглеждат прилично иначе на ниво.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #1330 -: Вчера в 10:33:25 pm »
Сега вече идва поколение без мемори - памет за тези неща. Някой спокойно ще ги лъже - в България не може да се направи такъв струг като този с хипервибрациите и те ще вярват и ще си мислят - къде ти в България такова нещо не може да го направим.
И стигаме до един основен въпрос, а именно "А НУЖНО ли е България да прави собствени стругове, като има нужда от макс 1 000 бройки на година?" И този въпрос се отнася не само до струговете, ами на практика до всичко. Колко чисто нови автомобила се купуват в България и рентабилно ли е да се направи завод за автомобили, който да разчита на българския пазар?
Разбери го - идеята е за глобализация на пазарите. Когато правиш по 1 млн струга на година и ги продавша по целия свят, цената е една, но когато правиш по 100 бройки на година, цената става много по-висока.
Това го имаше в едновремешния СИВ.  България правеше компютри и електрокари, които реално никой друг в СИВ не правеше, и за тях имаше гарантиран пазар. Каквото произведеше, нямаше знаение добро или лошо - продаваше се. Дори имаше петилетни програми, в които се знаеше в коя година колко струга, компютъра или мотокара трябваше да се произведат.
Но това неще отмина, този начин е нежизнеспосбен в съвременния свят.
Единия вариант е да намерим някаква ниша, в която да изместим някой и да почнем да разширяваме пазара. Другия е да се капсулираме и да правим сами всички неща от които имаме нужда, които ще струват ужасяващо скъпо просто защото ще се произвеждат в малки серии.

И наистина - тия приказки са за друга тема, да оставим тая да си умре на спокойствие... :)

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1331 -: Днес в 01:40:27 am »
Виж колко тежат и транспорта им през океана струва повече, стругове може да произведеш и 100бр. и 100 000бр. Съществена разлика в цената няма да се получи. Едросерийното производство често е по скъпо отколкото малки количества. Първо тук ще ползваш някакви метали които са налични в не големи количества и може и да са по евтини дори, а там където произвеждат много ще им трябват метали които не могат да намерят много изгодно. Ние от тук отпадналите метали ги изнасяме много евтино, а се внася струг който е скъп. После там трябва да произвеждат пак с много човешки труд и така и правят. Съвършенно неизгодно икономически, да не говорим за изработка на части ако се наложи да ги поръчваш на другия край на Света и се оказва че са напаснати на ръка - трябва да им изпратиш машината. Тук ще стане с няколко проби и връщане за доработване, иначе го изхвърляш. Не е само да работи, трябва да е точен, почват да дават конусност..А специалистите ще могат да ти поправят и машина произведена в Япония, тях от дърветата не може да ги береш, трябва обучение и практика.