В рамките на два дни за трети път ти казвам - магнитното поле се поддържа от електромагнитно излъчване идващо извън самият магнит. От къде точно - не знам и не искам да спекулирам с художествени четива или с махало над магнита. Щом за твоята гордост е толкова важно винаги ти да си прав дори с цената на отказали се събеседници - печелиш служебна точка. Аз се отказвам да споря с тебе и в тази тема...
Аз не споря в тази тема, ако не си забелязал? За какво да съм прав? Та аз не съм изказал
нито едно твърдение тук относно причината за магнитното поле!
Само задавам въпроси, на които отговор не получавам? Каква гордост е да задаваш въпроси?
Признавам си - не знам откъде идва енергията на магнитното поле, мога само да предполагам, но понеже ти и още някои твърдите, че сте наясно, съвсем логично е да питам - кой от пишещите видя някаква гордост тук?
И вместо отговор - получавам класификация, че съм тъп? Това не ти ли напомня на нечие друго изказване?
Просто не можеш да оцениш толерантността ми към теб, нали? Щото някак си свикнал да съм търпелив и добър...
И понеже (според теб) етерът съществува само в моите фантазии, за "n"-ти път питам - къде е това
извън самия магнит?
Оргонна енергия?
Етерна (опссс, забравих, че етерът е ерес-отпада)...
" електромагнитно излъчване идващо извън самият магнит" - ок, засечено ли е? Поне уреди за засичане на електромагнитно поле имаме бол...
...другото явление е "спонтанно самонамагнитване" при което сякаш атомите се самонамагнитват един - друг. Но всъщност се увеличава вътрешната магнитна енергия на феромагнетика като цяло. А тази енергия трябва да дойде от някъде.
И още: при експериментите с МЕГ магнитите трябваше да се размагнитят в рамките за по малко от секунда в следствие на теглената от тях енергия, но това до момента не се е случило.
Ето как човек изпада в спор сам срещу себе си!
- Електронът е затворена система, но приема и излъчва фотони. -
- всъщност се увеличава вътрешната магнитна енергия на феромагнетика като цяло -
- магнитът е приемник -
- Етерната енергия си е част от твоята фантазия -
- тази енергия трябва да дойде от някъде -
- електромагнитно излъчване идващо извън самият магнит -
Всичко това са твои думи, няма някъде мое твърдение за нещо!
Следва логичният въпрос:
На каква енергия, аджеба, е приемник магнита, след като няма такова нещо като етерни енергии, няма и засечено електромагнитно излъчване извън него, което да го "помпи"?
Подчертавам ДЕБЕЛО още веднъж - тук не споря за нищо, нямам изказано мнение, а само въпроси!
Има и друго доказващо, че въобще магнитното поле се явява външно за материалите и феромагнетиците се явяват само проводници на магнетизма, нещо като тръби.
Ако някой не се е досетил, говоря за "парадокса на Фарадей.
Разбира се, че е така, по-точно не "тръби", а конвертор на вид етерна енергия (превръщайки я в механична със строга специфика), по същия начин, по който планетата ни конвертира гравитационната енергия, превръщайки я в гравитация!
Оттам, ползвайки откритията относно електромагнитната индукция, сме усвоили познанието и технологията да получаваме чрез конвертиране на този вид етерна енергия - електрически ток!
Какво да спре електрона да обикаля, като няма триене?
Повърхностното напрежение например? Съпротивата, която държи материята в цялост?
Силата, която пречи на една чаша да влезе в една тухла (при положение, че обемът истинска маса ги прави "сглобени" от 99.99% празно пространство)?
Или подобна енергия, която предизвиква подобни сили не съществува?
Не само че съществува, но и се
изразходва постоянно! Което значи, че трябва да се налива отнякъде!
epwpixieq-1 е един от най-интелигентните и ерудирани наши участници тук, не ви ли светва, че не би твърдял нещо подобно, без задълбочен анализ?