Здравейте, не мога да ви бъда полезен с теоретични постановки, но мога да споделя мойте проблеми при тези експерименти.
Горивото което използвах е:
Оксиводород/ННО илиБраун газ, каквото имате от двете/+ студена водна мъгла + въздух, то трябва да е в съотношение 4:2:1.
Трябва ви система разработена, която да ви дава това съотношение и съобразена със способноста на водорода да се взривявя/арестор или нещо друго/, но да спира огъня в обратна посока. Аз използвам за защита от обратен пламък бариера от кварцов пясък с дебелина от 8-10мм. на преградата и големина на частиците 0.3мм.
Трябва да се съобразите с факта, че 4 тактовите двигатели имат макар и за кратко време, отворени смукателният и изпускателният клапани.
Това предизвиква взривяване на водорода вместо засмукване. Трябва да направите малка автоматика с два датчика на хол и магнити залепени на двата клапана. Разбира се може и нещо по-добро да измислите.
За свеща не знам, не съм я подменял.
Както и колегите ви писаха водорода изгаря много бързо и за това трябва да преработите запалването на 3 градуса след горна мъртва точка.
И мисля, че най-важното е да си купите добър генератор на ННО газ.
Какво разбирам под добър генератор. Забравете вие да го правите.
Загубих 3 години в експерименти да разработя нещо добро. Без успех. Браун газ генераторите на Илия Вълков имат ефективност около5 ММW.
Всичко на пазара, което съм проверил е малко или много по-зле.
Има обаче много скъпи ННО генератори от Австралия. Те имат 18.6 ММW. Те са много скъпи, но ви осигуряват 4 пъти повече газ от останалите. Тук е според мен най-слабото място при разработване на такива устройства.
За 4.2л/мин. Дебит искаше 4850 USD. + транспорт + ДДС.
Аз използвах при експериментите два мой Браун газ генератора по 10 л/мин. в паралел, с междинен резервоар с контрол на Генераторите от налягането в резервоара но не можах с тях да постигна желаните резултати за ефективност.
И както колегата написа правилно бе да спра дотук.
Ефективни генератори съм срещал тук:
www.hydrogenfuelsystems.com.au.
В Генераторите на проф.Гаван Кнокс от Австралия има вкарани много патенти, които са плод на много теория и експерименти. Няма как да ги стигнем ....
Без Висоефективни генератори няма как да постигнете желаните резултати.
Поздрави
Венци.