Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Бюджетен соларен нагревател с висока ефективност
Радико:
Това за двете серпентини ме грабна от раз. Така и ще го направя. Нищо не е една тръба в повече и две кранчета. Аз си мислех за два буфера след време, но това е по елегантното решение.
Ksurnev:
Радико, пробвал съм помпа от пералня, за едим месец протече. Не са направени за продължителна работа с топла вода. За 80-100лв. само ще те пари главата. Успех.
Радико:
Ей сега се разтърсих за помпите. Едната е със някакво странно подобие на семеринг и наистина ще протече бързо при продължителна работа, но другата, не мисля че скоро ще има проблем. Ето я долу на снимката тя е с потопен ротор. И няма уплътнения върху въртящи се части.
krasias:
Да точно тези помпи са направени да не протичат, имам 4-5 бройки от тях, имам и няколко от старите. Тия помпи имат един проблем предната втулка на ротора е пластмасова и лесно се износва, ротора забива на една страна и не иска да завърти и помпата изгаря.
montanar:
Определено това е решение. ако я вържеш на студения извод на системата и с температурата предполагам няма да има проблем. Развии малко охлаждането и и си готов.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия