Марк Тулий за щастие поназнайвам от MT скриптове и тая шарения е пълна тъпня - не знам кой връзваш че това е някакъв алгоритъм или визуализатор за търговия
Извини че съм критичен.
Трябва да калкулираме какви сили са подействали на цената,
А де - какви са силите дори да знаем което на практика е невъзможно от де ще знаем кога ще се случат тези събития а? (особено човешкия фактор)
То няма лошо но захранването с данните е проблема - не самият алгоритъм с незнамсиколко неизвестни.
Относно смятането и процесорите ..... не знам доколко сте наясно колегите с математиката но ще се опитам и тук да вкарам някаква светлина.
Хубаво имаме да речеме комп не с 50мил. операции за секунда а с 500терафлопса мощност - който не знае 500 терафлопса са 500 000 милиарда операции в секунда
До тук всичко розово - но за да се изгради алгоритъм по сандартния метод е нужно тоя алгоритъм да обходи всяка възможна комбинация от събития и на база тяхната стойност да определи вероятностния модел.
От това следва че смятане на вероятност със само със 100 промеливи и достигане до тия 100 променливи които се изграждат от не знам си колко други променливи ..... така че и 500 терафлопса идват тесни - а да не се изхвърлям и всички терафлопси налични в природата също няма да стигнат.
Съвсем друг въпрс са невронните межи и ИИ но там не смея да разсъждавам задълбочено щото не съм особено в час макър да се интересувам сериозно от темата.