Препоръчвам филма, който колегата горе е пуснал, защото се излагат интересни факти, които обясняват много неща, вкл. и произхода на короната. Споменават се и ония, като Радико, буквално които твърдят, че тяхната родина е ЕС, а не тази в която са се родили, дала им е образование и много държавна безплатна грижа. Ще се разпознаят, но не съм сигурен, дали ще се осъзнаят.
Но както ви казах, започват игрите на глада, а той глада отрезвява. Казвам го от личния си опит на доброволно периодично гладуване дълги години. Аз дори придобих гадателски способности, без да ползвам кристалната колба или махало - винаги се оказвам прав, винаги. И това последното го казвам от скромност, останала ми още от комсомолските години.
Абе не е съвсем така! Ще се обоснова защо?
Първо тоя руски другар "манипулатор" много селективно ги разглежда нещата. Явно той самият е доста ограничен във възгледите си човек, защото освен да защитава руските имперски амбиции той, друго, не прави! Примерно, това го виждам и знам, без този юнак да ми го казва.
А ние трябва да си отговорим на въпроса - тези руски имперски амбиции дали ще ни донесат нещо добро?
Защото както англо-саксонците са изградили своята култура върху костите на милионни човешки души и тотална потисническа система чиято основа са парите, така и нашите прехвалени руски братя не са били "невинни овчици" със милосърдни душици. Само споменавам, голодомора от 1926-1936, системите тип концлагер+каторга - Гулаг, цялата репресивна и потисническа система в която живяхме близо половин век и която доведе до тотален икономически срив и морален упадък на не една държава и др. по-маловажни неща на който повечето от нас бяха свидетели. Нещо много къса памет имате и бързо забравяте в какъв концлагер живяхме!!! Не че сега нещата са по-розови! Но това е цената която трябва да плащаме за да живеем под-чужда сурдинка! Не го ли разбирате!?
Та драги господинчета и другарчета вместо да се чудим и постоянно да търсим под-коя имперска кочина да се сврем за да си осигурим още някое десетилетие паразитно живуркане, не е ли по-добре да си запретнем ръкавите и да си гледаме нашият личен интерес като държава като нация. И да видим как да си осигурим бъдещето на нас и нашите деца. Защото след нас те са хората който ще живеят на това парче земя. Не е ли най разумно, вместо да клечим в чужди тоалетни да си направим нашата кочинка по-благоприятна за живот! Сега ще ми излезете на среща ама няма с какво! Нямаме суровини, нямаме хора, нямаме заводи, нямаме политици, обвързани сме, зависими сме! Нямаме нищо, ще речете вие!!! Ами то никога няма да имаме, бе!
Но, аз бих ви отговорил така! Напротив имаме всичко! Да точно така, всичко! И да ти кажа ЕДМ прав си за
"игрите на глада" че голяма част от народонаселението го чака гладомор. Но не си прав че, за това е виновна системата! От своя личен опит ще ти кажа, защото съм ял попарата и на двете имперски системи, а имам наблюдение и върху една по-стара имперска система в която са живели нашите предци и си правя собственни изводи, мога да ти кажа че, каквато и система да избере българина все ще е надупен! Докато не се научим да работим за себе си, за своето щастие, благополучие и просперитет без да се правим на тарикати и велики манипулатори, (демек да гледаме само на хляба мекото, на работата лекото) винаги ще бъдем слуги на една, втора или трета система! Това е целта на една система да създава лентяи който да защитават нейните цености на гърба на други който да мори чрез робство!
А блага има за всеки и за всички, те винаги са били
ТУК!!!!!!!!!!!!!
За да стане по-ясно ще цитирам, великият Махатма Ганди - Земята е достатъчно голяма, за да задоволи нуждите на всеки един човек, но прекалено е малка за алчността на всички! А руската кочина е не по-малко алчна и потисническа от сегашната! Нима забравихте!!! Много къса памет, имате!