Тя фоспожа Люси, учителката на дъщеря ми плаче точно понеже се ваксинира.
Светльо тука са комай само двама дето прокламират ваксинацията. Забележи обаче, че единият от тях не е ваксиниран за другият не знам не е заявил. Всички останали сме като по трвзвомислещи като гледам на едно мнение.
Мен ако питаш, Радико, откакто съм се регнал тук, винаги съм смятал, че всички сте трезвомислещи инженери, ел техници, с познания по медицина, компютри, геополитика и общо взето по- умни от мен. Сега изведнъж виждам хора неспособни да пресметнат статистика, която средностатистически седмокласник трябва да изяде, която на това отгоре е и надута и да видят как елементарна медицина за първокурсници се потъпква и прави на пастет от политиците, па макар и само двама, ме удря като гръм!
До сега винаги си мислих, че човек трябва да има поне малко изгода за да каже, че оловото плува над водата, например, и да се опитва да убеди всички в това и най- малкото очаквах да намеря такива хора тук, пък били те и само двама!
Що за човек трябва да си за да погледнеш нагоре, да видиш, че небето е синьо и слънцето грее и да кажеш "Днес ще си остана в къщи защото в момента е облачно и духа страшен ураган"! Е това не го разбирам.
На времето имаше натиск от комунистите да постулираме наляво и надясно, че всичко е цветя и рози и хората се чувстваха принудени да го правят, защото можеха да бъдат привикани тук- там. Сега същото нещо се прави съвсем искрено, с такава безумна жар, дори и от двама от нашите...! Е за това този безумен спор ме убоде дълбоко! Ще трябва да се радвам, че поне са само двама...
И за финал да споделя, че още докато тази бутафория беше в Ухан и сите се юркаха да купуват тоалетна хартия и се прокрадваше към Италия знаех, че е политическа гадост нямаща нищо общо с медицината. Сега когато е далеч по- ясно, какво да им кажа на тези двамата?