Интересна дискусия станала а мен ма нямаше .....
Извинявам сА! :)отговарям на Атос като за начало .....
Атосе - да звучи самонадяно - извинявай за шока де ти образувах че да се разпениш толкова.
Не смятам че нещо от написаното подлежи на несериозната ти критика и ш ти отговоря систематично.
Цитирам се:
Пускам тази тема за да се опитам максимално опростено да обясня някой неща зарад които настават тия велики спорове в тоя форум ......
Така че претенциите на Атос не мисля че са оправдани щото ако се прочете и се разбере написаното всъщност изобщо не се претендира за конкретна изчерпателност щото на практика се засягат толкова теми де библиотеката на СУ иде тясна ......
Просто нахвърлях нещата които са най най най отгоре и доказано ясни.
"Пространството е празно", обаче гравитацията била "изкривяване на пространството" ...?
Да точно така Атосе - и под празни пространство се разбира в конкретния подтекст пространството в микро мащаби.
Ама нема кой да разбира написаното ... но да продължим......
Време, маса...елементарни частици - все термини, повърхностно схващани от теб, за чиято дълбочина и понятие си нямаш!
Го каза гурото на физиката!
Какво понятие имам е въпрос който може да се изясни и се е изяснявал не веднъж - а с склонността ви Атос да виждате и да допускате всичко не изглеждате по-умен а изглеждате като объркан човек. (нищо лично - знаете че ви уважавам)
а (в т.ч. и тази нейна основна характеристика - инертност) е просто проява на жироскопичния ефект от въртенето на милиардите торсионни полета енергия, оттам - на елементарните частици, оттам - на атоми и молекули.
Това обяснение ми харесва но и аз каот теб ш кажа аджиба много пък просто го изкара
и сега най тънкия номер
Смея да твърдя, че тук има доста по-интелигентни хора от теб и те са обяснявали многократно, обстойно и разбираемо личните си схващания по въпроса. Радико, ЕДМ, Хипарх, ПироВесо, Димитър, Краси, (включително и аз), Димелсофт има няколко много точни "попадения"...и много други колеги, не мога да ги изброя даже...
Да нарече "слабограмотни" тези обяснения човек, който няма нито един дълъг пост без правописна грешка, би било смешно (ако не беше жалко).
Жалко е казваш - а не е ли жалко да ползваш реномето на другите в случая за да градираш моето
всъщност хубаво ги размеша тия други колеги и ако им поставим конкретен въпрос по някоя щекотлива тема можем да се досетим какво чудо ще стане и е ставало много пъти
За мен лично са важни реалните приложения на знанията с които разполагам - и в случая как и да го обтягаме кой и са е от тия въпроси за решаването на конкретна задача не използвам спагетите де мешаме обикновено тука а ползваме точно тия многократно доказани научни постулати а не измислни и най вече изфантазирани положенийца - или не съм прав в твърдението си?!
От позицията на какъв "капацитет" даваш подобни генерални заключения и класифицираш кое е малоумно, "слабограмотно" и прочее?
От позицията на актуалната работеща наука.
Твоите разсъждения (не знания) са на ниво "8-А клас" и колкото и да ти го говорят колегите - някак не стига до теб!
Пред теб стои дилемата - да им повярваш или не?
В случая ти си избрал да вярваш, но не в логиката на интелекта, а в назубреното по учебниците - те са твоят "Алманах" и по-нататък няма какво да се учи или изследва!
Да, в учебниците има правдиви неща, но са недостатъчни...............................
Моите разсъждения са това което пише и се преподава в заведенията чрез които се развива тоя свят - а който не му изнася просто не е стигнал до дълбочината на проблема (в който си позволяваш да ме обвиняваш) та коя наука е вярна и кое мислене е вярно има материално изразяване - а което не е си остава бла-бла и толкоз ......
Нови концепции казваш - не не са нови концепции това де се шири тук от някой колеги включително и в някаква степен и от теб а са пълни тъпотии на неграмотни хора които гледат на нещата през непълния си капацитет знания и огромната склонност да запълват празнините с измишльотини.
Пак казвам не е пробллема приеманито на една нова концепция ако е оправдана по някакъв начин.....
Просто ти е кофти че наритвам повечето глупости де се появяват в това пространство.
Но няма проблем - ще се въздъуржам и ш предприема тактиката на повечето споменати колеги да поставям тънки въпросчета - всъщност не е проблем всеки коментар да ми е въпрос посочваш глупотевината на коментираното
Ще е по-гадно вярвай ми.