Montanar!!!
Спри да отваряш разни теми с неясен подтекст!
"Моят свят"...? "Това съм аз, а вие кои сте"...? Че и тази последната - звучи толкова фрапантно нагло и самонадеяно, че...нямам думи!
Наистина ли смяташ, че тези твои съждения са "теория за всичко" ? Обясняваш ли ни нещо или задаваш въпроси?
Спокойно можеше да ги постнеш в някоя от вече наличните теми (поне 5-6 са), където се разискват подобни въпроси!
Пространството било "празно" ? Как ще обясниш тогава наличието на полета? Или понятия като интензитент, градиент и напрегнатост на поле?
"Пространството е празно", обаче гравитацията била "изкривяване на пространството" ...?
Време, маса...елементарни частици - все термини, повърхностно схващани от теб, за чиято дълбочина и понятие си нямаш!
Масата (в т.ч. и тази нейна основна характеристика - инертност) е просто проява на жироскопичния ефект от въртенето на милиардите торсионни полета енергия, оттам - на елементарните частици, оттам - на атоми и молекули.
Всеки жироскоп се съпротивлява на промяната в кинетичното и пространственото му състояние, колкото по-плътна материя - толкова по-голяма маса - толкова по-силно изразена инертност!
Просто е, но не е за прости хора разбирането!
Няма да разисквам тук въпроси, които сме разнищвали до болка в други теми. Няма и да коментирам неразбирането ти на тези процеси, които сме обяснявали на дълго и на широко (стига да си ги чел, разбира се, в което се съмнявам) , понеже самата ти класификация, че са "слабо грамотни" издава пълното ти неразбиране по тази материя!
Смея да твърдя, че тук има доста по-интелигентни хора от теб и те са обяснявали многократно, обстойно и разбираемо личните си схващания по въпроса. Радико, ЕДМ, Хипарх, ПироВесо, Димитър, Краси, (включително и аз), Димелсофт има няколко много точни "попадения"...и много други колеги, не мога да ги изброя даже...
Да нарече "слабограмотни" тези обяснения човек, който няма нито един дълъг пост без правописна грешка, би било смешно (ако не беше жалко).
От позицията на какъв "капацитет" даваш подобни генерални заключения и класифицираш кое е малоумно, "слабограмотно" и прочее?
Твоите разсъждения (не знания) са на ниво "8-А клас" и колкото и да ти го говорят колегите - някак не стига до теб!
Пред теб стои дилемата - да им повярваш или не?
В случая ти си избрал да вярваш, но не в логиката на интелекта, а в назубреното по учебниците - те са твоят "Алманах" и по-нататък няма какво да се учи или изследва!
Да, в учебниците има правдиви неща, но са недостатъчни...............................
Жалко е, че иначе не си тъп човек, но някак на инат отказваш да приемеш нови концепции! Инатът в теб е повече от жаждата за познание! Ти омаловажаваш силата на логиката, ако изводите и излизат от рамките на наученото (които сам си си поставил)!
Това се характеризира с една дума - ограниченост (колкото и да ти е неприятно това)!
Повярвай - нямам за цел да те нападам по какъвто и да е начин, харесваш ми, понеже си малко "бунтар", но сам спънат в разсъжденията от собствените си ограничения, не изисквай и от другите да го правят! Не ги заклеймявай, само защото са си извадили главата от пясъка!
П.П.Избягвам да правя подобни анализи (позволявал съм си го само спрямо Юлиан и онези от "сдружението Тюрен"), но твоето вече не се трае!